reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
madrzejczuk-szczepionka na wzw to 3 dawki(pierwsza, potem za miesiac i ostatnia chyba po 3 miesiącach od pierwszej dawki)miałam ją już dawno ale chyba jakos tak to wyglada.Musisz spytac w sojej przychodni o cene ale wydaje mi się ze koszt jednej to ok40 zł(120 za całość)ale sa organizowane żółte tygodnie i wtedy chyba jest jakaś promocyjna cena.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:)
Ewcia-bedzie dobrze:)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Ewcia ja też proponuję szybko powtórzyć wyniki mi w ciąży z Madzią wymyślili że mam żółtaczkę typu C,załamałam się starsznie, ale powtórne badania (dwa razy ) wyszły ok. Trzymam kcikuki oby wszystko było ok:tak:

ewcia, zanka, przykro mi że to Was spotkało. Powiem, że niewiele wiem o tym wirusie, tylko słyszałam o dziewczynie (koleżanka mojej szefowej ), która zaraziła się tym u kosmetyczki robiąc paznokcie. Prawdopodobnie pilnik, patyczek lub cążki były nieświeże.

My już po USG... Synek dalej jest chłopcem:) Wszystko jest ok no i jest już duży ...Waży 2760g. Pani doktor powiedziała,że niech sobie rośnie jeszcze do połowy kwietnia, a potem może na świat przychodzić :) Strasznie się wiercił i fotkę ciężko mu się było cyknąć, no ale kilka mam więc później wybiorę jakąś najbardziej wyraźną i wstawię.

Ostatnia edycja:
Ewcia będzie dobrze nie ma się co tym martwić teraz a po ciąży rozpoczniesz leczenie i będzie ok
Jolek no no kawał chłopa tam dźwigasz jak tak dalej pójdzie to olbrzyma urodzisz

jolek wspaniałe wieści, cieszę się, że synek rośnie i ma się dobrze :)

Ale powiem Wam, że jednocześnie zastanawiam się,czy aby moja córcia nie jest zbyt drobniutka. wiele z was pisze, że maleństwo waży juz powyżej 2 kg, a moja w 31 tygodniu waży dopiero 1400 gram. No chyba, że w najbliższych tygodniach mała ma tak nadrobić.

reklama
Ewcia będzie dobrze, trzymam kciuki, powtórz jeszcze raz badania.
A jeśli chodzi o szczepienia to ja też szczepiłam się przeciwko WZW niecałe 2 lata temu, przed zabiegiem laparoskopii, i jak dobrze pamiętam to właśnie płaciłam coś około 40 zł za jedną dawkę, a było ich 3.
Jolek ale dorodny Synuś, gratuluję.
Bra nie przejmuj się mój maluszek na początek 31 tc waży 1600 g. i mi lekarz powiedział, że jak tak dalej bedzie tył to dobije do 3400-3500.

Do góry