reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Ilonka gratuluję dużej panny i dobrych wieści. Ciekawe czy mój skarbek mi się jutro pokarze. A co to jest to GBS???

reklama
A więc ja też po wczorajszej wizycie, synuś pięknie rośnie, wszystko ładnie trzyma, wyniki super teraz tylko czekać maja:-)
Ilonka gratuluję duże zdrowej babeczki

wiesz co mi ginka tłumaczyła że to się robi czy są bakterie w okolicy pochwy i odbytu i jeżeli nie ma ich, to dziecko nie dostaje antybiotyku po urodzeniu a jeżeli ja je mam to dostaje dziecko antybiotyk żeby zapalenia płuc nie miało jakoś tak

Mandrzejczuk - przeżyć współczuję i mam nadzieję że poród i oddział poporodowy będzie przeciwieństwem do tego pobytu :tak:
Aniaapp - pewnie lepiej sprawdzić co i jak a przecież na pewno będzie wszystko dobrze trzymamy kciuki!:tak:
Ilonka- Gratuluję udanej wizyty! :-)

Ilonka, Paula gratuluje udanych wizyt i dorodnych dzieciaczkow :)

Ja bylam dzis na wizycie mialam usg ale tylko takie podejrzenie czy z dzieciatkiem wszystko ok i czy plynow jest wystarczajaco. Okazalo sie, ze troche ich ubylo i nikt nie wie dlaczego.
Wyniki z cholestazy troche spadly cale szczescie, ale swedziawke mam nadal.
Rozmawialam z lekarzem i pytalam o to wywolanie porodu powiedziala ze tak czy tak jesli sie nic nie wydarzy wczesniej to wywolaja. Zapytalam jej od czego zalezy czy to bedzie w 38 czy39 tc a ona na to, ze to juz po konsultacji z polozna i bedzie to nasza obopolna decyzja.
Powiem wam, ze w zwiazku z duzym ryzykiem dla dziecka to ja juz wole ten 38 tc i jesli rzeczywiscie bede to ustalac z polozna to juz moja glowa w tym, zeby ja do tego przekonac.
Nastepny scan za tydzien wtedy zmierza Lenka, ale tu niestety nie mowia wagi wiec do konca sie nie dowiem.

adeczka - nie martw sie, będzie dobrze wszystko :) a wagi też nie znam, mam tylko ta z połówkowego, a moja gin mi nie mówi na wizytach, muszę podpytać ją.

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Ilonka dorodna kluseczka!

Adeczka - uff! Dobrze, że wyniki nie są gorsze. Czyli kolejny tydzień dla Was. Już dużo nie zostało ;)

Do góry