reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Siedzę sobie, czytam porody z innych miesięcy,młody się rozpycha jakby mu za to płacić mieli. A moje szyjka kłuje. Głupie uczucie. Mam nadzieję, że mi jutro doktorek nie wymyśli nic niepokojącego. Jeszcze ze 4 tygodnie "zamki" mają trzymać jak trzeba! W każdym razie na wizytę idę późnym popołudniem więc zamelduję się wieczorem. A jutro mam latany dzień bo na cmentarz jadę z babcią (rocznica śmierci mojej mamy) i możliwe, że jutro mnie nie będzie do wieczora. Ale spokojnie, to nie znaczy, że rodzę ;)

reklama
Marzena coś czuję, że zalatane dni wykreślisz z kalendarza zajęć jutro. Oszczędzać się!

A żebyś wiedziała! Przy Pauli puścić nie chciała i przez to CC mi zrobili. Za karę dostanie teraz ode mnie w kość. A jak dotrwam już do 36 tyg to myję okna i wszystkie ściany szoruję (lateksy mam). Coby tylko jutro ginek mnie do szpitala nie wysłał z jakiegoś głupiego powodu - w pierwszej ciąży wylądowałam w 32 tygodniu na 10 dni na kroplówkach bo przepływy miałam kiepskie i teraz mam urojenia że znów coś będzie nie tak.

Ty juz po 36 tyg sie szykujesz? Kobieto poczekaj z tym sprzataniem do 38 tygodnia. No ale fakt faktem ja tez mam zamiar wysprzatac chalupe, pomyc okna, i zrobic pare rundek po schodach.
Widzialam u nas na oddziale laske, ktora byla juz 7dni po terminie i nawet jej wywolac nie chcieli kazali jej czekac i czekac i czekac, a ona biedna juz sily nie miala chodzic. No to ja jej mowie zeby potretowala na 7 pietro i i z powrotem. no to ona poszla, przyszla do nas i nic. Poza tym ciagle chodzila do lazienki, bo nie mogla z tgo sresu sie zalatwic. Potem siedziala u nas na sali i zesmy sie tak chichaly, ze brzuchy skakaly nam pod sufit, no i ona mowi, ze slyszala, ze smiech moze przyspieszyc porod, no to my jeszcze bardzie faze nakrecilysmy i hahaha hahaha i za godzine powiezli laske na porodowke, bo jej wody odeszly, a te problemy z wyproznieniem okazaly sie juz nadchodzacym porodem. Urodzila Zuzie 3850kg i miala szybciutki i lekki porod. Wiec jak ktoras z Was bedzie chciala przyspieszyc to zapraszam do siebie na chichoty na pewno pomoze :-D

mnie załamało to, że 42 tydzień to jeszcze w terminie... że po terminie traktuje się 42 tydzień i 2 dni ;/ tak mówili w szpitalu. matko kochana jak będę miała tyle czekać to załamię się chyba... ja jak tylko minie pełen 36 tydzień, czyli od 4 maja zaczynam akcję "ruch" :) okna, podłogi, schody, spacerki, zakupy wszystko by cos się zaczęlo dziać :) do tego - jak coś -chichoty z mandrzejczuk i poród murowany :))) no ale oczywiście w miarach zdrowego rozsądku, co by małej nie zaszkodzić! :)

4 maja i 36 tydz.?? To ja się wtedy rozpakowywać będę więc chichot nie będzie tylko zaciśnięte kciuki będziecie trzymać:-D

ja melduje sie po wizycie wiec tak Zuzia podobno waży 2800 wiec sporo panna juz, ułożony w pozycji wyjściowej , oczywiście nie dała się podejrzeć czy nadal jest Zuzią i nie pokazała twarzyczki mała wredotka moja (za mamusią hi hi ) wyniki super dostałam skierowanie na GBS i za 2 tyg wizyta

reklama
Do góry