reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
ania, adiaps super, że wszystko ok :D
adiaps apropo tego czytania w internecie, mój M jakis czas temu zagroził, że mi internet wyłączy ;))))

Gratuluje wszystkim dobrych wiesci z wizyt :-D
a co do roznych informacji ja tez przestalam czytac ale dopiero po 3 miesiacu jak sie juz uspokoilam, ze tym razem jest wszystko w porzadku. Za rowno 3 tyg minie rok od poronienia i gdy znowu zaszlam w ciaze to schizowalam totalnie. Tym bardziej,ze wtedy w tym dniu przysnily mi sie wypadajace zeby co niby bardzo zle wrozy no i wieczorem stracilam swoje malenstwo, w tej ciazy na poczatku tez mi sie zeby snily, ale na szczescie nie wywrozyly nic zlego. Ale nie powiem wkurzalam sie totalnie jak slyszalam, ze to przez to, ze sie za wczesnie pochwalilam...teraz tez slysze, ze sie za wczasu nie kupuje tego, ze sie nie robi tego i na wszystko odpowiadam stanowczo " co ma byc to bedzie" trudno, ale na pewno nie od tego, ze kupilam pare ciuszkow.

Dziewczyny, a jak czesto lekarze badaja was ginekologicznie? Bo ja jak na razie mam samo usg i tylko 3 razy siedzialam na fotelu od poczatku ciazy. Czy teraz na koncowce jakos czesciej beda wykonywane inne badania poza usg?

mandrzejczuk - mi często się śnią wypadające zęby. W sumie ostatnio nie, kiedyś wcześniej. to był jeden z moich takich koszmarów, a czasami rano musiałam sprawdzać czy są na swoim miejscu. Odkąd zrobiłam z nimi porządek, wyleczyłam, wyprostowałam itd to zdarza się o wiele rzadziej.

A badanie mam na każdej wizycie, to znaczy lekarka ręcznie sprawdza stan szyjki.

superancko Dziewczynki, że wszystko dobrze z Dzidziusiami, to jest teraz najważniejsze.
Co do czytania internetu, to staram sobie selekcjonować informacje i omijać te które mówią o czymś złym, żeby sobie nie wkręcać, za to opowieści z porodówek uwielbiam czytać - tam jest tyle, emocji nawet jeśli niektóre to takie opowieści z krypty :-D
Wczoraj sie dowiedziałam że przesunął mi się termin rozwiązania na -niedziele Wielkanocną... no zobaczymy jak będzie. Lekarz zadowolony, bo mam długą szyje 4 cm, za to miękką co podobno w wysokiej ciąży jest dobre bo skraca i ułatwia poród. Młody, jest ułożony główkowo i siedzi po turecku ( jak jakiś Dźin w lampie :-D) i raczej sie już nie fiknie do góry głową bo ma za ciasno, waży 2 kg i planowana waga w 40 tygodniu to 3500 g, więc kolosa mieć nie będe ufff;-)
mandrzejczuk ja też na każdej wizycie jestem badana na fotelu - co wcale nie ejst fajne, bo wejść jakoś daje rade gorzej z zejściem z niego :zawstydzona/y::-)

Ostatnia edycja:
Ja też jestem badana na każdej wizycie .

adiaps- super wieści :-) nie martw się tą pępowiną będzie OK
żelka- czyżby był króliczek Wielkanocny :-D? Gratulacje :-)

hej dziewczynki, dzięki i oby tak dalej!

Kamcia - lekarz mówi, że nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, zobaczymy co będzie dalej.
mandrzejczuk- ja teraz mam badanie ginekologiczne przy każdej wizycie ale wcześniej u innego lekarza miałam co 2 miesiąc.
Dziewczyny ja też miewam koszmary z zębami w roli głównej. Kiedyś się nimi przejmowałam ale mąż mi wybija takie rzeczy z głowy!

Robiłyście może usg 4D albo 3D w późniejszych terminach niż 25 tydzień ?!

reklama
ja miałam robione usg 4d wczoraj, ale powiem Ci że już mało widać, profil buźki i to też okrojony ... ale pewnie dużo zależy też od umiejętności lekarza, mój przynajmniej w moim odczuciu estetycznym do najlepszych fotografów nie należy ;) W kazdym razie fajnie jest zobaczyć buźkę, bo ponoć ona się juz bardzo nie zmieni i te rysy twarzy są ukształtowane - no chyba że zaraz po porodzie SN może być troche inna :-D z wiadomych względów

Do góry