reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Lepidoptera trzymam mocno &&&& wszystko będzie super na pewno!! Ja też jestem cały czas głodna dosłownie... Muszę mieć coś cały czas do jedzenia przy sobie... ALe serducho jedno było widać na usg

no i gdzie koleżanki te zdjęcia? ;)

ja wklejam moje
dzidziol.jpg
male jakies wyszlo ale nie chce mi sie juz na serwer wgrywac bo pózno. pozdrawiam

Ja w 5 tygodniu dostałam krwawienia i pojechałam od razu do szpitala. To było dokładnie 26 sierpnia. Leżałam dwa tygodnie i co trzy dni miałam usg, bo zrobił mi się krwiak wielkości Dzidzi i monitorowali go. Oczywiście duphaston 3 razy dziennie. Teraz jestem w 10-11 tyg i siedzę w domu na l4. Muszę się bardzo oszczędzać i strach towarzyszy mi za każdym razem, jak idę do toalety.
Dodam, że u mnie te plamienia (potem już brązowe) utrzymywały się 3 tygodnie. Ostatnio w sobotę znów plamiłam dwa dni. Byłam we wtorek u gina i wszystko ok, a to plamienie to opróżnienie się krwiaka. Mama nadzieję, że najgorsze już za mną i Maleństwem.

Fajny fasol :-)

Ja niestety nie wkleję, pani doktor zepsuła przy mnie drukarkę i nie dostałam wydruku :wściekła/y: Ale dzidzia miała już wyraźną główkę, brzuszek, szkoda, że nie mogę pokazać. Następnym razem :tak:

reklama
Do wiadomości wszystkich dziewczyn,które chcą czy nie chcą bliźniąt.Mam dwie znajome na innym wątku,mamy bliźniąt i obie powiedziały,że na pierwszych USG (około 8-9 tc)było widać tylko jedną Fasolkę,lekarz badając brzuch palpacyjnie u obu stwierdził ciążę pojedynczą,macica była nie większych rozmiarów niż w ciąży pojedynczej.Na następnym USG (15-16tc) były już widoczne 2 Fasolki:tak:Dodam,że USG były robione na bardzo dobrym sprzęcie:tak:

Do góry