reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Co do terminow porodu, to ja sie wczoraj dowiedzialam, ze przy cholestazie moge miec wywolywany porod. Wszystko teraz zalezy czy wyniki beda lepsze przy braniu lekow. We wtorek zrobia mi znowu badanie krwi to moze juz tak orientacyjnie sie dowiem czy cokolwiek jest lepiej. Tak czy tak gdybym mialam miec wywolywany porod to beda czekac z tym jak najdluzej.
Co do wagi dziecka to moja Maja wazyla 2400 a teraz jest wieksza od wiekszosci rowniesnikow. Wydaje mi sie, ze Lenka do byczkow tez nei bedzie nalezala choc nie ukrywam, ze fajnie by bylo gdyby miala ok 3 kg. Moja mama miala nas czworo i wszyscy raczej bylismy urodzeni wczesniej i o nizszej wadz urodzeniowej, bo pomiedzy 2200 a 2400.

Były coś swego czasu w Krakowie, że darmowe badania 3d ale myślałam, że to jednorazowa akcja była. U mnie właśnie przez ten niewyrazny obraz nie mam zdjęć. Ostatnie USG 4d mam dosłownie na filmiku sekundowe ujęcie, gdzie widac cokolwiek, a tak same plamy i tak się dziwię, że on cos z tego odczytuje.

salsera - kumpela z pracy ma synka (2 latka kończył w grudniu), mówiła, że jak była z nim w ciąży to pojechali właśnie do Plazy do Poznania, ale nie udało im się dostać, takie tłumy ciężarnych chciały się załapać na te darmowe badania... ale jak Ty mieszkasz w Poznaniu, to będzie Ci łatwiej:tak:

reklama
ja gdybym do pl nie pojechała to pewnie tez by mnie 3D ominęło... bo tu musiałabym zabulić razem z transportem 250euro... więc duży wydatek..
a jak już byłam w pl i miałam wydać tylko 150 zł. to nie mogłam tego przepuścić.. no bo pojechać i tak jakby nie byo musiałam do pl.. więc ię cieszę że miałam chociaż 1 plus z tego;-)

i fajnie że macie taką możliwość jak usg za free...
perwnie jak będzie akcja to będą kolejki :-p

Do góry