reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
I my jesteśmy po usg, ale troszkę się przeraziłam, 30 t 5d i mały już waży 2200, wg usg o 3 tyg starszy, a np obwód główki wychodzi już na 35 t :D termin na 11 maj, a ok 20 kwietnia powinien ważyć już 3500,
nie wiem czy ok 38 tyg jeśli wcześniej się nie rozpakuję nie warto będzie zrobić jeszcze jednego usg żeby spr wagę, bo nie wiem jaka zbyt duża waga kwalifikuje do cc :/
A może już teraz będzie wolniej przybierał na masie...w sumie ja mam 7 kg na plusie, a ten maly tak daje czadu :)
Oj chyba ciężko będzie...

emikaa faktycznie klopsik ;) ale z drugiej strony ta waga na kwiecień jest tylko szacowana, więc może nie będzie przybierał już tak szybko :)

My też po wizycie, niestety pani doktor stwierdziła niedokrwistość i zapalenie dróg moczowych (a jakże), ale tabsy przepisane będziemy się kurować. Mała waży 1350g, podobno to mało, ale w granicach (więc może i dobrze, może łatwiej rodzić będzie), położona główkowo. No i jak ja mierzyła to wszystko ok (ja to rozumiem, że jest proporcjonalna?).

Gratuluję Małych Klopsików, ale myślę, że te wagi ostatecznie naszym Dzieciaczkom się wyrównają mniej więcej.. ;-)

reklama
emilka witam w gronie dużych dzieci;-)
gratuluje udanej wizyty

amandae nie masz się co martwić , życzę zeby tabsy pomogły
no i będziesz miałą po prostu drobniejszą kruszynkę...
albo ... jeszcze nadrobi , ma czas

Do góry