reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
madrzejczuk całkiem możliwe że sie sprawdzi taka waga bo wczoraj moja ginka właśnie mówiła że waga jest dziedziczna najczęściej:)tylko u mnie to nie wiem czy sie sprawdzi jak moja Dzidzia już waży 2000g ,a ja jak sie urodziłam to ważyłam 3000g
To może odziedziczyła wagę po tatusiu

ja tam twardo trzymam sie maja, a ze termin na 21 az to luzu i tak bede miala. Chociaz ciagle slysze te zabobonowe gadanie, ze z chlopakami to sie zawsze termin przenosi...no sakd oni biora te glupoty tak jak to, ze chlopak zawsze z prawej strony kopie a dziewczynka z lewej

styna-no właśnie tatuś jest wczesniakiem i ważył 2000g czyli tyle ile teraz nasza córcia,więc nie wiemy po kim już taka waga ...ale pewnie po dziadku który ważył 5000g!!!:)
madrzejczuk-tego przesądu z kopaniem to nie znałam,i faktycznie zabobon bo moja córcia kopie mnie cały czas z prawej strony:)

ja ciągle myślę o wadzę mojego maleństwa i tak mnie dziewczyny uspokoiłyście zaraz po wizycie. Dopytałam moja mamę i wyszło, że moja waga to 2070 a potem przybrałma do 2400. Mam nadzieję, że moja córcia dobije chociaż do 3 kg, zwłaszcza, kolejna wizyta 23 marca i licze na to że będzie wszystko dobrze... a co do terminu porodu to ja mam na 1 maja według Om i lekarz powiedział, że całkiem możliwa data porodu na połowe kwietnia.
A jak tam przeglądałam wątek to dziewczyny macie śliczne zdjęcia buziek, takie wyrazne :-) tylko pozazdrościć (bo ja nie mam :-() i życzyć kolejnych udanych wizyt.

koniczynka - jeśli to Cie pocieszy - ja też nie mam:-(
chcieliśmy zrobić USG 3D/4D na pamiątkę, ale cienko z kasą teraz, bo sporo wydatków... ale obfotografowanie brzuszka nic nie kosztuje:-p, a zawsze to jakaś pamiątka:tak:

lepi, koniczynka ja tez zrezygnowałam z 3D. Wiem, że to pamiątka, ale teraz to już i tak całego dziecka nie zobaczę, pomiary robi mi gin, za tą kasę kupię dzidzi leżaczek, a i tak predyspozycji do USG nie mam najlepszych (tłuszczyk :zawstydzona/y:), więc tak to sobie tłumaczę i się nie przejmuję, że nie byłam.

Matusia - kumpela mi mówiła, że co roku w Plazie są bezpłatne usg3d gdzieś tak na przełomie marca/kwietnia. Na pewno warto to śledzić :) Maleństwa będą już wtedy spore, ale skoro to bezpłatne to warto spróbować. Jak tylko ukaże się jakieś info to na pewno dam znać :)
Być może w innych miastach też są takie akcje bo chyba Plaza to sieciówka wiec dziewczyny pilnujmy tego :)

reklama
Do góry