reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
bea to też nosisz duże maleństwo:tak:
no i termin z usg taki jak mój ;-)
ważne że wszystko ok..

mandrzejczuk masz rację.. haha będą wielkanocne pisklaczki zamiast moajowych maleństw:-D

Bea gratuluję olbrzymka
Ja osobiście mam cichą nadzieję że mała będzie miała między 2500 a 2800 przy porodzie dla niej to dobra waga a mi trochę lżej będzie ją wycisnąć.

a ja chcialabym zeby mj wazyl miedzy 3kg a 3,5kg bo takie malenstwo 2,5kg to balabym sie dotykac ;-) i przebierac ale moja mama wazyla 2900 i ja tez tyle wazylam jak sie urodzilam, wiec moze i u mnie sie taka waga sprawdzi

madrzejczuk całkiem możliwe że sie sprawdzi taka waga bo wczoraj moja ginka właśnie mówiła że waga jest dziedziczna najczęściej:)tylko u mnie to nie wiem czy sie sprawdzi jak moja Dzidzia już waży 2000g ,a ja jak sie urodziłam to ważyłam 3000g

Bea gratuluję udanej wizyty i dobrych wieści :-)

Pamiętajcie, że najbardziej wiążący jest termin OM i z USG z do 14 tc. Im dziecko większe, tym waga bardziej orientacyjna :-)

Niemniej dzieci urodzone w 37 tygodniu uważane są za donoszone, więc kwietniówki też możemy mieć na maju;-)

heh mam nadzieje ze nie dziedziczna, bo ja wazylam 1500g a moj M 2200g to troche za malo :p
A mama moja grubo ponad 4 .. wiec najlepiej niech srednia z tego bedzie :)
Tak ok. 3500g bym chciala :)

reklama
Do góry