reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

A co wzrostu naszych malenstw, to ja przeczytalam zas , ze teraz wlasnie beda wolniej przybieraly na wadze. A wcześniej rosly po ok.100g na tydzien .. wiec nie wiem
daria, chyba nie, bo za 7tygodni junior wychodzi, to by zdażył utyć tylko 700gr? i by ważył 2,696? to mizerny troszkę;) albo mniej?:szok:

salsera, hm to nie wiem czy nie wolę jednak opcji z siniakiem;-)

hmm był gdzieś wklejany kalkulator z którego można było orientacyjnie wyliczyć wagę malucha w dniu porodu z dotychczasowych danych, przeczesuję ten wątek, na razie bez skutku, jakby ktoś pamiętał gdzie to było proszę ładnie o cynk:)

Ostatnia edycja:
reklama
jaipur - śliczny buziaczek. Oglądałam dziś filmik na mamazone i z tego co pamiętam tez mówili, że około 200g na tydzień maluszek przybiera. Czyli waga w normie, ja mam termin na 5 maja, a moja waży 1600, więc maluchy równo rosną:tak:

jaipur synuś prześliczny
wiado o że takie czerne cienie to tylko techniczna strona..
ja miałam zdjęcie Vi z "dziurą w mózgu":laugh2:
no i synek goni wagowo moją mała kluche:tak:

jaipur dopiero teraz zobaczylam Twoje zdjecia:-) sliczny chlopak, jaki juz duzy, super. ja sie tylko martwie ile moj bedzie wazyl, boje sie,ze cos malo rosnie:-(

daria, chyba nie, bo za 7tygodni junior wychodzi, to by zdażył utyć tylko 700gr? i by ważył 2,696? to mizerny troszkę;) albo mniej?:szok:

salsera, hm to nie wiem czy nie wolę jednak opcji z siniakiem;-)

hmm był gdzieś wklejany kalkulator z którego można było orientacyjnie wyliczyć wagę malucha w dniu porodu z dotychczasowych danych, przeczesuję ten wątek, na razie bez skutku, jakby ktoś pamiętał gdzie to było proszę ładnie o cynk:)

Taki "kalkulator" Kamcia wkleiła do ważnych spraw:

Waga dziecka w ciąży | Serwis świadomych rodziców radosnych dzieci

Zobaczcie między 30 a 32 dziecko przybierze prawie 500 gr a między 30 a 34 blisko kilogram.

Jaipur słodziak z maluszka!

reklama
dzięki marzena, ale to nie taki spis przybierania na wadze, tylko kalkulator -był kiedyś gdzieś tu zamieszczany- wpisywało się wagę malucha tydzień i on obliczał ile będzie na chwilę porodu. Nie wiem po kim on taki duży:-D na długość to może po rodzicach,ale waga? ;-) dziękuje za miłe słowa:)

Do góry