reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Kamcia ale ci duża królewna rośnie:-), ponad 2 kg to niezła wga jak na ten tydzień ciąży. Nic tylko życzyć ci lekkiego porodu:-)
Lepi super że córeczka zdrowo rośnie no i że ułożona główkowo, moż się już nie obróci, chociaż nigdy nic nie wiadomo.
Kama powodzenia z tą anemia, plecam buraki marchewk i wątróbkę:-) same pyszności

reklama
Lepi troche to dla mnie nienormalne zeby w 30 tyg plci nie zobaczyc? No kurde...jak jest mniejsze to ja rozumiem ale w takim wieku plodu?

hm.. to juz u Kamci rozumiem, bo tam tak maja i juz...ale 2 kilosy??????? Matko jedyna ale maly wielkoludek! Kamcia czym ty te dzieci karmisz, brzuch najmniejszy a dziecie najwieksze :-D

lepi gratuluje, że maluch ułożony już do lądowania i ,że wszystko ok.
Kamcia, to na Twoje dziecię będziesz mogła mieć ciuszki już na 3 miesięcznego niemowlaka. Jejku, trochę bym się bała jakbym usłyszała ,że już takie duże jest, bo ja je urodzić i przeżyć;)?No ale Ty masz już doświadczenie.

już nie mogę się doczekać popołudnia i naszego usg:)))))

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny:tak:

Kamcia-Tobie wspolczuje tylko porodu przy tak duzej corci:-DMoj Dominik wazyl 3880 i nie wiem jak ja go urodzilam:sorry:.Najgorsze ze tutaj nie nacinaja i boje sie ze znowu mnie rozerwie:no:

Paula04-Sokownik juz poszedl w ruch.Ostatnio zastanawiam sie czy sie go nie pozbyc bo tylko kurz zbieral ,ale widac ze jeszcze troche go pouzywam:-D

Lepi cieszę się , że wszystko ok. Mój ancymon zmienił jednak ostatnio pozycję z ładnej główkowej na chyba poprzeczną więc... Ale może mój od razu niegrzeczny będzie :D

Kamcia Ty nie słyszałaś że sterydy są szkodliwe? :p Gratuluję koloska. Ale rodzić będziesz sama go, my ciotki tylko & potrzymamy :)

A mi w niedzielę oficjalnie pojawi się "3" z przodu na suwaczku. Aż strach!!!

Kama- dobrze że to nic poważniejszego , popijesz soczków połykasz witaminek i powinno być wszystko Ok :tak:
Lepiodptera- cieszę się że wizyta udana :-)
Kamcia- jejka no naprawdę kochana jak to możliwe że te Twoje dziecię tak rośnie w tak małym brzuszku :tak::-) super ważne że jest zdrowa

Motylku gratuluję wizyty, mnie też trochę zdziwiła niemoc lekarza wobec płci, ja bym się upierała ;-)

Kamcia masakra jaka kluska ci rośnie, gdzie ty ją upychasz, czym karmisz??:-)

Ja po wizycie i jestem bardzo niepocieszona. Zgodnie z moimi obawami i przeczuciami coś jednak nadal się dzieje. Szyjka co prawda dalej się nie skraca, za to zrobiło się niewielkie rozwarcie :-( Mam do wyboru pessar albo szpital. W przyszłym tygodniu robię posiew i jeśli wyniki będą dobre, zakładam krążek. Oczywiście wszystko odpłatnie, bo nasz kraj nie refunduje ratowania ciąż w realny sposób :wściekła/y:

Całe szczęście 31 tydzień nam idzie, z każdym dniem coraz bliżej ale boję się o maleństwo bardzo :-(
Przepraszam, że nie mam dobrych wieści, wolałabym inaczej :zawstydzona/y:

reklama
Do góry