reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Jolek czyli dalej nic nie wiadomo? Współczuję ponownej glukozy, mi na samą myśl robi się obrzydliwie.

reklama
A ja już po wizycie, maluszek zdrowiuteńki i pięknie rośnie, no i leży już główką na dół. Szyja długa i twarda. Pan dr. zrobił tylko szybkie podglądowe usg sprawdzające tętno i nereczki Synka i cyknął kilka fotek twarzyczki. Niestety nie zważył i nie zmierzył Małego, szkoda a tak bardzo chciałam wiedzieć, ile już waży. Powiedział, że w 31 tc. zrobimy szczegółowe usg. Najważniejsze, że Nasz Skarb zdrowo rośnie.
A oto nasz Synek pokazuje ile ma już kłopotów na głowie hihi:)
27 tc.jpg

Alex ale super fotka :-)
Rzeczywiście mały rozmyśla... ale pewnie nad tym jak tu bezboleśnie wyjść z mamusi za 3 miesiące, hihi:tak:

jolek ja dzisiaj byłam na 75, myślałam że rzygnę -za przeproszeniem !!!!!!!! Dasz radę :-)

A no nie wiadomo...Pani doktor z poradni była trochę zdziwiona że moja ginka mi nie dała skierowania na 75g glukozy i jakby to mi źle wyszło to wtedy powinna mnie odesłać do nich:( Ale najlepsze jest to,że jak teraz mi wynik wyjdzie w normie to.................................. w 32/33 tyg muszę powtórzyć raz jeszcze 75g :(

Alex super wieści:) trzymam kciuki żeby już tak do końca było :*

Jolek nic tylko pogratulować gina ...

Alex synek widzę filozof ;-) Trochę szkoda, że nie wiesz jak duży i ciężki jest, ja też jestem bardzo ciekawa wymiarów. W końcu one są też wyznacznikiem prawidłowego rozwoju naszych dzieci :-)

Moja wspólniczka od dzisiaj jest w szpitalu, 2 tygodnie po terminie a synek wyjść nie chce, waży już grubo ponad 4 kg i z każdym dniem jest coraz większy. Także mam za kogo trzymać kciuki. Z mojej zaprzyjaźnionej, zaciążonej trójki jedna już urodziła (CC), druga właśnie w szpitalu a potem ja :-) Dwa siusole i jedna buła. Co za emocje :-D Cały czas gapię się na telefon a jak dzwoni to serce mi wali jak oszalałe.

Hope to jest tak jak u Ciebie, chyba chciała na badaniach zaoszczędzić! Ale ja ją załatwię, bo pójdę do niej po skierowanie na tą glukozę, bo ta lekarka mi dała skierowanie ale u nich w klinice,a ja nie będę specjalnie tyle kilosów się tłukła żeby się napić słodyczy i siedzieć dwie godziny!

Jolek nawet nie powinnaś gdzieś daleko chodzić czy jeździć, trzeba być na czczo a po badaniu można się bardzo źle czuć. Niektórych lekarzy do zaangażowania trzeba zmuszać :no:

reklama
Alex a to zdjecie to jest 2D czy 3D? Znajoma powiedziala mi ze jak bede teraz na usg to zebym poprosila o pokazanie buski, ze teraz juz bedzie wyraznie ja widac i sie wlasnie zastanawiam czy na zwyklym 2D zobacze cos wiecej niz zarys glowy

Do góry