reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Persefona trzymaj się kochana. Trzymam &&&& żeby za tydzień było lepiej

Ja miałam też słabą hemoglobinę zmieniłam witaminy,mają czterokrotnie więcej żelaza niż poprzednie i wyniki ostatnio miałam jeszcze gorsze niż poprzednie. Teraz mam dodatkowe żelazo do brania.

reklama
persefona - bierz tabletki i napewno wyniki się poprawią, zobaczysz, że za tydz. będzie lepiej, trzymam kciuki!

melia - całkiem spory już Twój Mały ;-) Mi też ostatnio ciśnienie podskoczyło u ginka i kazał przez 2 tyg. do wizyty je mierzyć i w domku wszystko ok. Tak to już jest, że te wizyty są niezwykle emocjonujące :tak:

laski chyba w watku o plci bylo duzo na ten temat, wkleje wam tutaj linka moze Kamcia mnie nie zabije, a jak juz daruje mi zycie to przeniesie :-D Planowanie płci dziecka- kalendarz chiński
P.S. mnie sie plec sprawdzila

wg tego powinnam teraz urodzić chłopaka ale na usg żadnego sisiaka nie widać ;-
)

Hello :-)

poziomki nie wierzę, że już tylko 4 tygodnie i będziesz mogła w każdej chwili urodzić, ale ten czas zleciał. A cipuszka jak nic :-)

My na wczorajszej wizycie dostaliśmy butelkę dla Antka. Mały waży 1352g i ma gdzieś 30-35cm długości. Główka w obwodzie ma 27cm a brzuszek 23cm. Ja nie wiem jak ja urodzę taką kluchę. A ja mam anemię i bakterie w moczu i mam zrobić posiew. Przytyłam 2kg ale w sumie od początku wyszło 6, więc lekarka mówi, że jest ok. No i jak zwykle ciśnienie w gabinecie 155/70 a w domu mam 125/70 :-D Lekarka się śmieje ze mnie, że ja tak przeżywam wszystkie wizyty. No a jak ja mam nie przeżywać, skoro to jedyne miejsce gdzie mogę zobaczyć mojego maluszka :-)

wow rzeczywiście duża ta twoja pociecha ale to bardzo dobrze znak że mu tam w brzuszku warunki sprzyjajaą ;-)

Dziewczyny ja właśnie wracam z wizyty... i mam doła:-(
Glukoza w normie, przytyłam przez miesiąc 3,5kg!!!:szok: Ciśnienie niziutkie-90/60
Ale nie to mnie martwi. Hemoglobina mi spadła mimo,że brałam systematycznie żelazo i dostałam jakieś inne 2x dziennie, a poza tym wynik badania moczu - straszny!:no:
Mam liczne bakterie i coś tam jeszcze, co świadczy o jakimś paskudnym zapaleniu. Dostałam dodatkowo leki wspomagające układ moczowy - Prouro. I mam za tydzień ponowną wizytę wraz z powtórnym badaniem moczu :-(Stos tabletek i kondycja mierna, normalnie dół:-:)-:)-(

niestety anemia często jak się przyczepi to się tak trzyma do końca ciąży i ciężko temu zaradzić :-( też miałam nieustanną anemię w pierwszej ciąży a teraz też już spadło ale dzidzia urodziła się zdrowa także głowa do góry. i trzymam kciuki za poprawę reszty wyników

my też po wizycie wszystko jak w najlepszym porządku oczywiście jak na ciążę mam lekką anemię czyli odpowiednie odżywianie bo witaminki już biorę, trochę bakterie w moczu ale lepiej niż ostatnio także obejdzie się bez czegoś mocniejszego tylko jeszcze trochę urosept mam pobrać. Dzidzia jest ułożona miednicowo, ale na odwrócenie ma jeszcze trochę czasu także bez obaw, wszystkie parametry super, a waży 830g troszkę mniejsza niż wg terminu ale bez przesady lekarz by generalnie zachwycony że wszystko tak ładnie się układa

Dziewczyny ja właśnie wracam z wizyty... i mam doła:-(
Glukoza w normie, przytyłam przez miesiąc 3,5kg!!!:szok: Ciśnienie niziutkie-90/60
Ale nie to mnie martwi. Hemoglobina mi spadła mimo,że brałam systematycznie żelazo i dostałam jakieś inne 2x dziennie, a poza tym wynik badania moczu - straszny!:no:
Mam liczne bakterie i coś tam jeszcze, co świadczy o jakimś paskudnym zapaleniu. Dostałam dodatkowo leki wspomagające układ moczowy - Prouro. I mam za tydzień ponowną wizytę wraz z powtórnym badaniem moczu :-(Stos tabletek i kondycja mierna, normalnie dół:-:)-:)-(
nie stresuj się tak tymi wynikami :tak: ja od trzech tygodni biorę żelazo na poprawę hemoglobiny 4 tabl dziennie a ostatni wynik gorszy od wcześniejszego, po którym mi lekarka kazała brać żelazo. Teraz dostałam jakieś inne może lepiej się będzie wchłaniać. Poza tym bakterii dużo i po to mam zrobić posiew, żeby wiedzieć jaki antybiotyk ma mi lekarka dać. Poza tym jakiś stan zapalny mam jeszcze bo białych krwinek dużo, ale w sumie to smarkam coś od kilku dni więc może to to. Zobaczysz persefona po tabletkach wszystko się unormuje i będzie już dobrze. Na układ moczowy to ja też biorę jakieś coś z żurawiną femisept uro chyba. Ja tez kontrolnie mam się stawić za dwa tygodnie a jak będzie wynik z posiewu to tylko pokazać wyniki. Głowa do góry :-)

Dziewczyny....gratuluje udanych wizyt!!!!

poziomki.....ale ten czas zapiernicza...pewnie jako pierwsza bedziesz miec swoje pociechy przy sobie :-)

persefonko....Ty sie nic nie martw - wszystkie Twoje złe wyniki - to normalka u cięzarnych.....anemia nasila sie w 3 trym. bo wlasnie w tym okresie najbardziej potrzebujemy żelaza bo musimy naszych szkrabów wyposażyć własnie w ten pierwiastek na pierwsze tygodnie ich życia! więc musimy faszerować się tymi tabletkami, ale to wszystko dla dobra naszych maluszków! ja biore końskie dawki żelaza i pewnie rozwalę sobie tym wątrobę, ale trudno - nie chce żeby mojemu dziecku zabrakło żelaza i żeby nabawiło sie przeze mnie anemii!!!!!!! Poza tym gin mi mówiła,ze niski poziom żelaza w 3 trym ciazy może byc przyczyna przedwczesnego porodu!:szok:

co do grzybkow i innych zakażeń...no niestety - to tez się czesto zdarza w 3 trym. najwazniejsze, żeby leczyć i przede wszystkim zapobiegac nawrotom!!!
Trzymaj się kochana!!! bedzie dobrze!!! i pamiętaj - Kto ma doła ten pierdoła! ;-)

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:tak:Widzę,że nie jestem sama.
Mam nadzieję,że wszystko sie poprawi. Ten lek co biorę na drogi moczowe to też jest z żurawiną i wit.C- 1x dziennie. A żelazo mam łykać 2x dziennie - Tardyferon (a wcześniej był Femiferal 1x). Poza tym witaminki Prenatal + Prenatal z kwasami DHA, Lacibios Femina i już wystarczy. Bo niedługo w moim żołądku będzie apteka:-D
Wiecie co? Jeden plus jest tych słabych wyników - dzisiaj gin nie marudziła na kwestię wypisania zwolnienia i dała mi je na ponad miesiąc:szok:

styna - u mnie kalendarzyk pokazał dziewczynkę, a ma być chłopiec,więc... się nie sprawdził :)

reklama
Właśnie odebrałam wyniki, taka byłam pewna że będą w normie i niestety. Nie mam starych do porównania, ale to co było kiepskie nadal takie jest. Dodatkowo w moczu mam bakterie (na szczęście nie napisali że liczne), białko i ciałka ketonowe. Zobaczymy co na to moja gin we wtorek, ale tak sie kurde starałam i nic. A moja babcia która ma 86 lat ma idealne wyniki - sama takich nigdy nie miałam nawet przed ciążą.

Do góry