reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Hello :-)

poziomki nie wierzę, że już tylko 4 tygodnie i będziesz mogła w każdej chwili urodzić, ale ten czas zleciał. A cipuszka jak nic :-)

My na wczorajszej wizycie dostaliśmy butelkę dla Antka. Mały waży 1352g i ma gdzieś 30-35cm długości. Główka w obwodzie ma 27cm a brzuszek 23cm. Ja nie wiem jak ja urodzę taką kluchę. A ja mam anemię i bakterie w moczu i mam zrobić posiew. Przytyłam 2kg ale w sumie od początku wyszło 6, więc lekarka mówi, że jest ok. No i jak zwykle ciśnienie w gabinecie 155/70 a w domu mam 125/70 :-D Lekarka się śmieje ze mnie, że ja tak przeżywam wszystkie wizyty. No a jak ja mam nie przeżywać, skoro to jedyne miejsce gdzie mogę zobaczyć mojego maluszka :-)

Melia, super że Antoś taka kluseczka. Rozumiem, że przeżywasz wizyty, bo u mnie w pierwszej ciąży, to ja tylko do wizyt odliczałam i tym tylko żyłam, ale wtedy miałam super lekarkę, która traktowała mnie jak koleżankę. Po porodzie każda wizyta u Niej zaczynała sie od oglądania zdjęć Matiego. Nie do wiary, że taki Człowiek musiał odejść.

melia super, że wszystko dobrze, niech maluszek rosnie zdrowo :))) Kurcze twój dzidziol juz waży ponad 1300 g, a moja jeszcze nawet nie kilogram ;) no ale różnica 2 tygodni, więc pewnie nadgoni ;)))

Dziewczyny ja właśnie wracam z wizyty... i mam doła:-(
Glukoza w normie, przytyłam przez miesiąc 3,5kg!!!:szok: Ciśnienie niziutkie-90/60
Ale nie to mnie martwi. Hemoglobina mi spadła mimo,że brałam systematycznie żelazo i dostałam jakieś inne 2x dziennie, a poza tym wynik badania moczu - straszny!:no:
Mam liczne bakterie i coś tam jeszcze, co świadczy o jakimś paskudnym zapaleniu. Dostałam dodatkowo leki wspomagające układ moczowy - Prouro. I mam za tydzień ponowną wizytę wraz z powtórnym badaniem moczu :-(Stos tabletek i kondycja mierna, normalnie dół:-:)-:)-(

o kurcze persefona mam nadzieję, że nastepne wyniki będą juz lepsze i trzymam za to kciuki juz teraz

persefona - trzymaj się. Sama byłam dzisiaj na badaniach i mam nadzieję że te dziadowskie hemoglobiny, żelaza i inne anemiczne sprawy się wreszcie uregulują. Miałam nadzieję że jak będę brała więcej zelaza to pomoże, ale twój przypadek mówi że niekoniecznie. Dbaj o siebie kochana zatem jeszcze bardziej :) A widzę ze ciśnienie też masz takie dziadowskie jak ja zupełnie ;) To chyba musi być jakoś powiązane ogólnie jako kiepskie krążenie.

reklama
Oj Persefono podkurujesz się trochę i wszystko wróci do normy. Mi te bakterie też wyskoczyły w drugim trymestrze, podleczyłam ( partner też, sam się doprosił, żeby to nie nawracało) i było ok.. do teraz :) narazie mi lekarka poleciła łagodzące globulki do czasu wizyty.. Trzymam kciukaski żeby Ci ładnie się poprawiło.

Melio gratuluję Kluseczki, chłop jak dąb rośnie!

Do góry