reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Viki to zmienia postać rzeczy. Oby ci się więcej omdlenie nie powtórzyło. Nic miłego.

Jolek współczuję problemów z cukrem, mam nadzieję, że to szybko opanujecie.
Ja też dzisiaj zaniosłam wyniki krzywej cukrowej, na szczęście jeszcze się normy trzyma. Na szczęście, bo podstawa mojej diety to łakocie i owoce ;-)

Ania gratuluję dobrych wieści. :-)

A ja się was dziewczyny muszę poradzić. Jak wiecie szyjka mi się skróciła i zrobiła miękka miesiąc temu. Biorę nospę i magnez i po 4 tygodniach wiem, że proces się zatrzymał. Oprócz tego maksymalnie się oszczędzam, nie robię prawie nic. Jakieś półtora tygodnia temu zauważyłam, że mała rusza się zdecydowanie mniej i słabiej, a dotąd była bardzo aktywna i bezlitosna. Sprawdzałam tętno co drugi dzień, wszystko w porządku ale niepokoił mnie ten spokój nasilający się z każdym tygodniem. Wczoraj i dziś nie wzięłam nospy, tak mi było niedobrze cały dzień po glukozie i mała z każdą godziną rusza się coraz bardziej. Dzisiaj szaleje po staremu, cały dzień się wierci i kopie.

Zaczęłam szukać informacji na temat skutków ubocznych nospy i niestety okazało się, że lek ten obniża napięcie mięśniowe, co właśnie przypadkiem odkryłam.

I teraz nie wiem, brać tą nospę czy nie... Wyraźnie szkodzę dziecku :-(

reklama
Hope ja bym brała dopiero w ostateczności, a tak to próbować bez niej się obyć. Jakby nie było jest to lek a każdy lek ma jakieś skutki uboczne, ja nawet przez paracetamolem się wzbraniam jak tylko mogę.

Cześc dziewczyny:biggrin2:
Byłam dzisiaj u gina i jednak mam grzybka:-( wiec leczymy:tak: Dostałam nospe forte 3x1 bo normalna się nie sprawdziła
Musze zrobic morfologie i gin powiedział że jeżeli moje złe samopoczucie łączy się ze złymi wynikami to kładzie mnie do szpitala:-( Jutro robie badania
W następna środe mam wizyte i usg.
Buziaki

Hoe bo nospa przenika przez łożysko ale więcej szkód mozna narobić nie biorąc jej bo to że proces sie zatrzymał nie znaczy ze nie ruszy znowu.Powiedz ginowi o swojej obserwacji ale sama nie podejmuj takich decyzji.:**

Jlek &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&będzie dobrze:**

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny:**

Ostatnia edycja:
Gratuluję udanych wizyt.

Jolek współczuję embarga na cukier :( Ale będzie dobrze, już długo nie trzeba czekać do maja :D

Hope ja bym sama nie ryzykowała z tą nospą. Wiadomo, że szkodzi, ale bardziej zaszkodzi jak szyjka się nie utrzyma i jeszcze do szpitala trafisz a tam nikt pytać nie będzie. Niech gin zadecyduje, może pozwoli zmniejszyć dawkę i obserwować... Ale jak coś to my ciotki trzymamy i kciuki i szyjkę :)

jolek27 przykro mi bardzo z powodu podwyższonego cukru, ale po akurat to badanie jest w ciąży robione by mieć to pod kontrolą.
Trzymam kciuki, z pewnością to nic złego ale... lepiej chuchać na zimne.
W necie jest sporo przepisów z diety cukrzycowa, podaję linka do tej z fajnymi przepisami, mniam ;-)

Cukrzyca.sos.pl - cukrzyca, diabetolog, dieta,cukrzycowa, leki na cukrzyce, insulina

I nie stresuj się, taka dieta wyjdzie tylko na dobre i Tobie i maluszkowi ;-)
Trzymajcie się!

Poziomeczka trzymam kciuki,żeby u Ciebie też wszystko dobrze było...buziak

Hope ja bym nie ryzykowała z odstawieniem.Najlepiej skontaktuj się z lekarzem:tak:

Zanka dzięki za namiary na stronkę :-)

jolek, ania - gratuluję udanych wizyt!
A z tym wysokim cukrem to jakos sobie poradzisz!!!!:-)

hope....skoro nospa ma przeciwdziałać skracaniu się szyjki to sama nie podejmuj żadnych decyzji! Ważniejsze dla Maluszka jest urodzić sie w terminie.....
ja mam tak, że często wydaje mi się, że jestem mądrzejsza od lekarzy i np. stwierdziłam,ze skoro w preparacie witaminowym mam żelazo, to jedna dawke dodatkowego żelaza mogę sobie odpuścić....no i jak to sie skonczyło......a tak, że hemoglobina spadła jeszcze bardziej niż przed rozpoczeciem leczenia anemii,a w dodatku nie dostałam pozwolenia na ćwiczenia w szkole rodzenia :-( aaaaa i jeszcze jedno...niczego mnie to nie nauczyło....teraz robie tak z magnezem.....dostałam go na skurcze dłoni i stóp - 2 tabl. 2 razy dziennie, ale zauwazyłam,ze juz nie łapią mnie te skurcze no i sobie odpuściłam ten magnez i biore go kiedy mi sie chce i ile mi sie chce.....mam nadzieje, że z magnezem to mogę sobie tak poczyniać...:confused:

gag możesz sobie poczynać aż znowu złapie cię bolesny skurcz i szybko zaczniesz brać systematycznie :-p

Dzięki dziewczyny za rady, powiedziałam gince o problemie, pytała czy dalej mam te objawy co wcześniej no i mam, więc szczerze mówiąc nie wiadomo czy szyjkę zatrzymała nospa czy moje leżenie. Zobaczymy za dwa tygodnie na kolejnej wizycie :tak:

Poziomki nie daj się położyć do szpitala,trzymam kciuki za wyniki.

Lekarze często działają na wyrost. Koleżankę gin usilnie próbował położyć w szpitalu od 5 miesiąca ciąży bo miała skurcze, broniła się przed tym rękoma i nogami no i jest 4 dni po terminie i nadal nic, mały nie wychodzi :-) Nie ma jednej recepty dla wszystkich ;-)

reklama
Do góry