reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Dziewczyny wszystkim wam gratuluję udanych wizyt,
Hope dalej trzymam kciuki za szyjkę
Kamcia mam nadzieję że nie dostaniesz listu, a dowcipnie że cię tu zbadali sami z siebie to szczęściara jesteś, mi tylko lekarz w sylwestra raz zajrzał aby sprawdzić czy jest rozwarcie bo chciał wykluczyć wcześniejszy poród, ale dokładnie tylko zajrzał nawet nie dotykał.

Co do lekarzy to uważam że jeśli chodzi o ginekologów i dentystów to tylko faceci.

reklama
styna ale to polska ginka mnie prywatnie zbadała dowcipnie raz i to w pierwszej ciąży:-p

a ci lekarze to nie badają dowcipnie wcal no poza końcówką jak już w szpitalu leżysz żeby sprawdzić rozwarcie przed samym porodem ... inaczej nie ma opcji

Hope byłam w pozycji półleżącej na łóżku ale wysoko podniesione oparcie..
po prostu zasłabłam.. pamiętam że raz miałam tak samo z Vi ak miałam usg w ok 30 tc to też na łóżku podczas badania prawie zemdlałam..
mam nadzieję że sie nie powtórzy:tak:

Oj to zmienia postać rzeczy jak to była Polska lekarka, bo ci tutaj to mam wrażenie że się boją tam zaglądać

No i ja po wizycie. Chłopak już potwierdzony na 100%. Szyjka ok. Jedynie te moje nieszczęsne badania na anemię dodatkowe żelazo, a na podwyższony cukier mam skierowanie do poradni diabetycznej dla kobiet ciężarnych w Gdańsku :(

Jolek, trzymam kciuki za cukier, oby łatwo dał się wyregulować:)
Kamcia, super, że z małą wszystko ok:) A Ty się oszczędzaj, żeby te zasłabnięcia już się nie zdarzały.
Hope, widzisz, mówiłyśmy Ci, że wszystko będzie ok i wspólnymi siłami utrzymamy w ryzach tą Twoją szyjkę:) Nie chciałaś wierzyć:)

Jolek- super że synuś zdrowy a u Ciebie miejmy nadzieję że się wszystko unormuje a takie dodatkowe badania u diabetyka Ci nie zaszkodzą , głowa do góry będzie git!:tak:

No mam nadzieję,że dobrze będzie i że to fałszywy alarm. Mam ograniczyć jak na razie cukry, nawet owoce mam na marchewkę zamienić :( no i zobaczymy co to będzie.

reklama
Jolek mam nadzieję że będzie ok, gratuluję chłopaczka, co do cukrzycy to spróbuj stosować produkty dla cukrzyków, czekolady słodziki i cała masa innych rzeczy nie odczujesz dużej różnicy, teraz wybór jest naprawde duży.

Do góry