reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

bra hehe skąd ja znam takie podejście :-)
Ja to w ogóle nie lubię tych wizyt na fotelu bo dla mnie są one zawsze mega bolesne i na samą myśl już się stresuję !
Pomyślałam więc że może facet będzie bardziej delikatny jak mu o tym powiem ;-)

reklama
powiem ci, że faktycznie, tak jak zdarzało mi się trafiac na ginki, których ręce chciały mi gardłem wyjść ;/ tak u facetów takich sytuacji nie było :)))))

Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Ja wczoraj bylam u lekarza, ktory patrzyl na wyniki badani pod katem cholestazy. Na szczescie wszystko jest ok.
Ale, gdybym sie nie upomniala to nie zbadalby serduszka dziecka ani by nie zmierzyl mojego dziecka.

Wiem tylko tyle, ze brzuch jest idealny na ten 28 tydzien, ale jakie jest dziecko nie mam pojecia.
Dobrze ze w piatek umowilam sie do polskiego gin. Moze cos wiecej sie dowiem o moim malenstwie.

adeczka...gratuluje udanej wizyty....dobrze, że nie masz tej cholernej cholestazy :-)

Ja zdecydowanie wolę facetów ginekologów.....wiec nie wiem czemu ciążę prowadzę u ginki ;-)

Ja też dzisiaj po kolejnej kontroli, chyba mocno trzymałyście za szyjkę, bo chociaż miękka i podatna to się nie skraca :-D:-) Jako zalecenie lekarskie brać tablety i nic nie robić. Kurcze, gdyby się tak udało załatwić rentę na "nicnierobienie" :-D, a na recepcie 3 razy dziennie lenistwo w podwójnej dawce.

Dziękować za trzymanie! :-);-)

No i mamy 74 kg na wadze, czyli 10 kg do przodu od początku ciąży. Doopa, doopa. Gruba jestem.

Jeśli chodzi o kobiety i mężczyzn ginów, miałam kobietę bardzo delikatną, nie wiem kiedy badała i bardzo niedelikatną, u panów też bywałam, byli podobnie albo delikatni albo bardzo nie. Trzeba trafić.
Teraz chodzę do kobiety dla komfortu TZ ale na USG i tak jeździmy do mężczyzny, więc plan nie do końca się udał :zawstydzona/y:

Bra- cieszę się bardzo że zmiana gina się udała i że jest korzystniejsza :tak: super!
Adeczka - ważne że wszystko dobrze :-)
Hope- noo pewnie że trzymałyśmy "jędzę" z tyloma e-ciotkami nie miała szans :-p super że wszystko dobrze:tak:

a ja chodzę tylko do facetów i nie narzekam ;-) w sumie to dwóch mam jeden prowadził ciąże Szymka a teraz jest drugi `

adeczka i hope ciesze się że wszytsko ok u was

ja dzisiaj byłam u GP na macance , mała nadal główką w dół
mi się tak słabo srobiło i ciemno w oczach ze musiałam usiąść w trakcie szukania serduszka :-(
pielęgniarka dała mi wodę do napicia się i trochę przeszło położyłąm się spowrotema tu znó ciemno w oczqach słaby oddech przyśpieszony w uszach piszczy, nie słuszałam co do mnie mówi a ona nie mogła znaleźć serduszka ..
powiedziąła żebym usiadła i poszła po lekarza
przyszedł lekarz nalazł serducho i wszystko ok bije pięknie mała zaczęła na dodatek ostro kopać :tak: więc uznał ze wszytsko ok..
i kazał duzo odpoczywać
za tydzień badanie w szpitalu..

listu na cholestazę jeszcze nie dostałam więc mam nadzieję że jej nie mam ale zobaczymy jeszcze

aha a ja chodze w pl do faceta bo jest super lekarzem i zna się na rzeczy
a Tu chodze do kobiety bo jest fajna a dowcipnie tom mnie nie bada (tylko raz badała)
bo przewaznie chodze na te ważniejsze badania tylko ;-)
a w pl w moim mieście wszystkie baby takie mało delikatne są , i wredne... więc nawet nie zamierzałam iść

Ostatnia edycja:
reklama
Hope no jakbyśmy mogły nie trzymać &&&&&&&& :) Cieszę się,że dobre wieści dla nas masz:)

Kamcia a tobie nic nie zaradzili na te osłabnięcia??? Dobrze że z małą w porządku.

Adeczka trzymam kciuki za piątek :)

Ja za dwie godziny idę do lekarza i jakoś mam pietra...:(

Do góry