reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Jolek -kochana wszystko będzie dobrze zobaczysz :*:* :* My tu trzymamy kciuki! nie stresuj maleństwa :tak:
Kamcia- to się musiałaś najeść strachu jak tego serduszka nie mogła znaleźć ale super że wszystko się dobrze skończyło tylko ciekawe co to za osłabienie u Ciebie?

reklama
Jolek trzymam kciuki za wizytę, daj znać co i jak.
Hope gratuluję wizyty, super że wszystko z szyjką ok!!

Ewcia- dopiero teraz doczytałam - bardzo sie cieszę, że z macicą dobrze :)

Wszystkim gratuluję udanych wizyt, jolek - tylko spokój może nas uratować ;-)

Kamcia najprawdopodobniej w tej pozycji dzidzia cię uciska za bardzo na żyły, stąd osłabnięcie. Powinnaś unikać takiej pozycji. Masz mały brzuszek z dużym ciężarem i efekt jest. Ja tak mam pod koniec ciąży dopiero.

hope Super ze jest ok kciuki byly trzymane;)
kamcia to sie najadlas strachu. Odpoczywaj ja mam momenty ze oddychac nie moge:( a oslabniecia tylko w Kosciele i marketach
jolek czekamy na wiesci;) i nie stresowac sie;)

hope, kamcia...super, że wszystko OK!

wiecie co, a mi w ogóle gin nie sprawdza bicia serduszka.....ale bardzo mi to nie przeszkadza odkąd czuje ruchy dziecka...

wiecie co, a mi w ogóle gin nie sprawdza bicia serduszka.....ale bardzo mi to nie przeszkadza odkąd czuje ruchy dziecka...

Mi też nie sprawdza. Poza tym chciałam Was zapytać, czy u Was badanie szyjki polega na "palpacyjnej macance", czy jest to jakieś USG?? bo u mnie zawsze badanie palpacyjne. Chyba w piątek zrobię krzywą cukrową, ale widzę, że to od siebie odsuwam :/ , bo mam też od razu morfologię, mocz i CRP, więc muszę być na czczo... i mam tam te 2 godzinki siedzieć...

reklama
lepi u mnie badanie szyjki to zawsze badanie palpacyjne i usg dopochwowe.
co do sprawdzania serduszka, to też nie zawsze.
hope, adeczka- wspaniale, że wszystko dobrze :)
kamcia faktycznie są pozycje bardziej korzystne i mniej, u mnie nie pozioma a pionowa powoduje takie osłabnięcia.

Ostatnia edycja:
Do góry