reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
ewelina fajnie że wszytsko ok ... śliczne zdjęcie

jeśli chodzi o termin 3d to zależy od gina , jedni nawet zrobią w 18 tc bo twierdza że już można nacieszyć oczy , ale moja ginka tu w ie powiedziała że w 18 tc jest za wcześnie bo dziecko będzie paskudne , i nie radzi robić ,
ale w 22 już nam zrobiła i mała wyglądała ślicznie
teraz miałam w 26tc wg OM (wg usg27) i też dzidzia wyszła śliczna i widoczna , ale nie wiem czy czekałabym do 30 tc bo bym nie wytrzymała:-D

ale co prawda widziałam usg 3d w młodszej ciąży przed 20 tc i wcale mnie takie foty nie zachwycały:no: dziecko nie wyglądało jak dziecko

Wszystko zalezy od tego jak sie dziecko ulozy czy nie zasloni sie raczka czy nozka, no i od sprzetu..
Ale moim zdaniem w kazdym tygodniu widac dobrze, tak jak wyglada juz to dziecko, bynajmniej u mnie tak bylo. W 13tyg mialam pierwsze 3/4d i widac bylo takiego dzidziusia jaki byl choc buzki dokladnie nie zobaczylam bo byl jeszcze za maly, w 17tyg przypominal jeszcze malego kosmite teraz w 26tyg wiadomo ze widac lapiej bo juz nabralo cialka,
dlatego pewnie roznie lekarze proponuja bo zalezy jak kto chce zobaczyc swojego malca, czy jak juz jest wiekszy i widac rysy czy cala postac z raczkami i nozkami jak mniejszy ..
Z reszta moge wam przypomniec zdjecia i jak dla mnie to wszystkie sa piekne na swoj sposob i kazde inne i wg mnie to takie usg w 3/4d warto zrobic zawsze! :)

Zdjecia z 13, 17 i 22 tyg:
Kolaże8.jpg
Desktop3.jpg
22tydz.jpg

A dzisiejsza wizyta tez OK :):) Wszystko w porzadalu, dala mi tylko zelazo tak jak myslalam na ta morfologie . Szyjka ok, z dzidziulka tez wszystko OK, wazy juz 841g potwierdzone ze corunia caly czas, (widac bylo nawet wargi ) ... i pieknie sie do nas usmiechnela !!! ale ogolnie to zaslania sie nozkami caly czas i nie bylo widac za dobrze buziulki.
Ale zdjecia wrzuce pozniej bo musze je zrzucic . Wiec szczesliwa jestem bardzo :)

Ostatnia edycja:
daria....gratuluję udanej wizyty....a te wszystkie zdjęcia są super!!!!z kazdego etapu ciązy-swietna pamiątka!

daria ja nie móiłam ze nie widać dziecka..
tylko włąśnie że sygląda nieładnie bo jak kosmita , i taki niekształtny.,.
no wiadomo z książek itp jak mały dzidziuś w brzuchu wygląda , ale ja mojego nie chciałabym oglądać z głową 3 razy większa od całego ciała...
bo później miałabym schizy...
co do zasonięcia się to wiadomo , nawet w 25tc może się zasłonić rączką i nie widac , ale my móiłyśmy o innej "niewidocznośći";-)

edit gratuluję dzisiejszej udanej wizyty

Ostatnia edycja:
Daria gratuluje udanej wizyty.
Ja bylam na wizycie w sobote. Wszystko ok. Nadia nadal pozostala Nadią:) Tym razem to juz wyraznie widzialam buleczke. Wazy 750g klocek jeden:D Fotki nie za ciekawe wiec nie wstawiam, ja to nic na nich nie widze;/
Dostalam skierowanie na badania m. in ta krzywa cukrowa mnie czeka... ojoj jakos musze przez to przejsc...

reklama
Do góry