reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Ja też mam 75 gram i 3 kłucia - czekam właśnie na ostatnie. Glukoza paskudna, ale najlepiej wypić duszkiem i się nad tym nie rozczulać za bardzo. Smakuje jak rozwodniony cukier puder. Ciekawe tylko gdzie mi się teraz wkłuje bo trzeciej ręki już nie mam. Na szczęście można popijać wodą w międzyczasie i nie zafałszuje to wyniku. Cytryny nie brałam bo wolałam nie kombinować. A glukozę miałam w proszku i pani mi to w ciepłej wodzie rozpuściła.
Za to w poczekalni wkurzyła mnie jednak stara baba, rozmawiała na szczęście nie ze mną tylko z inną babeczką. Narzekała, że teraz ciężarne to się jak chore traktuje, kiedyś to był normalny stan. A teraz to leżą te kobiety w łóżku miesiącami. Tak jakby ktoś dla przyjemności się wylegiwał. No dosłownie totalna głupota :wściekła/y: Jestem przekonana, że każda z naszych forumek, któa musi leżeć z przyjemnością usłyszałaby od lekarza, że już wszystko w porządku i może w miarę normalnie funkcjonować. A takiej babie to jak się wydaje że jak do porodu samego pracowała w ogrodzie, to wszyscy tak mają.

a daj spokój te stare mohery to wogóle są jak jeden wielki wrzód na tyłku , ja uwielbiam komentarze w komunikacji miejskiej (ostatnio często korzystam autko padło w wyniku wspaniałych dziur na polskich drogach i czekamy na odszkodowanie od miasta ) no ale wpada gang dziadków do autobusu sru sru lewo prawo w poszukiwaniu wolnego miejsca ja siędzę przyjdą stana obok i narzekają jak to może byc że starsze osoby stoją a młodzi siędzą to ja do niej tak mówi pani do mnie czy koło mnie bo jeżeli do mnie to ja w ciąży jestem , a ona że nie widać może i nie widac ale jestem i wolę zadbać o maleństwo niz o obce babcie które udaja że są chore w autobusie a po rynku smigaja z tobołami jak nastolatki i jej szczena opadła buraka złapała i cisza

Dostałam nareszcie zeskanowane foto z usg więc wklejam. Zdjęcie "robione od pupy strony" czyli te kikutki po bokach to podkurczone nóżki a na środku... czy może być coś innego niż fifolek? Same oceńcie :)
usg_20_01_2011.jpg

reklama
Do góry