reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

fajnie że tyle dobrych wieści z badań trzymam kciuki za kolejne!

niestety ja nie mogę się takimi pochwalić :( u nas się troszku namieszało trochę dziwnych rzeczy się dzieje... wg OM ciąża powinna być w 6/7 tygodniu, termin na 16-18 maja, ale między czasie miałam normalną miesiączkę (jakieś 2 tygodznie temu) a teraz do tego jeszcze plamienia od pt do niedz niestety ja już raz poroniłam i to właśnie majowego aniołeczka więc strasznie się boję... wczoraj byłam u mojego ginka i ba usg wyszło że co prawda jest pęcherzyk ale duuuużo młodszy, a poza tym macica w ogóle nie jest przygotowana do ciąży a w jajniku są jajeczka tak jakby miała się zacząć owulacja (a jak by patrzeć na cykl to juz dawno powinno być po) :? także strasznie fukuśne to jest i w tej sytuacji ginek powiedział że on mi na razie nie potwierdzi ciąży ale też nie powie że nie jestem :? mam teraz zrobić betę 2 razy i będziemy dalej się zastanawiać co dalej...
nie wiecie jak się robi betę? tzn wiem że pobiera się krew ale czy badanie te robi się w laboratorium czy są to jakieś "testy" ze wynik mam od ręki?

reklama
Julisia - ja robiłam bete rano a wieczorem odbierałam wynik. To pewnie zależy od laboratorium - jeżeli przychodnia ma je na miejscu, to i wyniki sa szybko. A badanie jest identyczne jak zwykła morfologia - tylko pobieraja krew.

Julisia bete robisz w laboratorium, wynik masz tego samego lub następnego dnia.i powtarzasz po 2dniach. wtedy widzisz czy przyrasta( powinna się ładnie rosnąć-po 2 dniach podwoić się) normy masz rozpisane. Trzymam kciuki!!!!

O kurcze ale się pomieszało, Julisia oby beta wyszła tak jak sobie życzysz :tak: Jeszcze o tak dziwnej sytuacji nie słyszałam.

Trina no właśnie, coś nowego w sprawie fasolinki? W tym tygodniu chyba wszystko będzie wiadome?

No niby będzie. W czwartek wieczorem mam kolejna wizytę.
Na razie nic się nie zmieniło. Teoretycznie zaczął mi się 9 tydzień, więc cos sie chyba powinno ruszyć... No i przynajmniej w końcu mnie nie mdli. Przynajmniej tak jak wcześniej. Piersi też już tak nie bolą. Oj, tak bym chciała żeby już było po wszystkim, zakończyć ten etap i zacząć żyć na nowo...

Jeeeeeeesssssttt fassssooooolllllkkkkaaaaa~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hura hura ! Gratulacje! :-)

No to jestem po wizycie:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Dzidziuś ma 9.22 mm i serducho bije 133 bpm:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Super wieści :tak:

Tak bardzo Wam wszystkim zazdroszczę. Dziś byłam na USG nic nie widać zarodka. Być może ciąża jest wcześniejsza. A być może puste jajo. Jestem zmęczona psychicznie. Wolałabym wiedzieć na czym stoję i nawet jeśli jajo jest puste to wolałabym być już po zabiegu a nie czekać kolejne 2 tygodnie do usg i być może dowiedzieć się że czeka mnie zabieg:-(

Trzymaj się kochana i bądź dobrej myśli! Trzymam kciuki!

Witajcie dziewczyny! ja jestem początkująca :) tak Was czytam, niektóre z Was się już całkiem dobrze znają :D
A więc ja już byłam u doktora 14.09 i wtedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Testu nie robiłam bo ciągle myślałam że dostane @ bo bolał mnie brzuch i nie miałam raczej innych objawów ciąży oprócz braku @. Lekarz zapytał zanim przystąpił do usg czy jeśli to ciąża to czy chce to dziecko, ja że TAK! No i włożył tą swą kamerkę i po sekundzie już oglądałam fasolkę na ekranie, cudowne uczucie.
Jutro ide na badania do laboratorium a w czwartek już wynikami na drugą wizytę!
Serdecznie pozdrawiam wszystkie szczęśliwe mamusie majóweczki!!

Witam i gratuluję :tak::tak:

U mnie podobnie, jak u Hope, nadal czekam na wizytę i mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.
Dziewczyny, cieszę się za to, że u Was wszystko w porządku!!!

No, a tak poza tym, to czuję, że mnie bierze przeziębienie, ale skoro w pracy mam 17-19 stopni, to nie może być inaczej... :/

Na pewno będzie wszystko dobrze &&&& :tak:
A na przeziębienie polecam gorące mleczko z miodkiem i czosnkiem i może wysmaruj się maścią rozgrzewającą na noc :tak:

niestety ja nie mogę się takimi pochwalić :(

Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze !

reklama
Do góry