reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Ja miałam USG 23.12 i okazało się,że tym razem będę miała córcię.
Tzn. na USG między nogami dzidzi nic się nie dyndało:) Więć moja gin. powiedziała, że wygląda jej to na dziewczynkę( mam nadzieję, że już między nogami się nic nie pojawi) U mojego synka na połówkowym USG to elegancko było widać jajka i ptaszka między nogami, a tu zupełnie nic nie było:)

a ja wczoraj ogladalam na plytce taki dokumentalny film o ciazy i tam bylo wyjasnione dlaczego tak ciezko plec odgadnac, przeciez u chlopaka cos powinno sie dyndac a u dziewczyn ki nie prawda? no i tu doznalam szoku bo poczatkowo u jednej jak i drugiej plci narzady sa identyczne na poczatku jest taki jakby dzyndzelek a po jego bokach 2 faldki skory ( niewiem jak wam to wytlumaczyc) no i potem u dziewczynki ten dzyndzelek sie zmniejsza i powstaje z tego lechtaczka a z tego po bokach robia sie wargi sromowe, a u chlopaka dzyndzel rosnie w zmieniajac sie w penisa, a z tej skory po bokach robia sie 2 jajeczka :-D troche zamotalam ale nie wiem jak to wyjasnic...

Mandrzejczuk nic nie zamotałaś:) wszystko jest zrozumiałe (bynajmniej dla mnie)

Ostatnia edycja:
Witajcie u mnie dzis potwierdzone na 100% SYNUŚ:-)
Wszystkie pomiary w jak najlepszym porządku duzy chłopaczek cały czas starszy o tydzień:-),mój mały mężczyzna:-D.
A teraz uciekam bo mam gości, ciąg dalszy:-)

Ostatnia edycja:
Mandrzejczuk ja też kiedys o tym słyszałam tak że nic nie poplątałaś :-D
Byłam 21 grudnia na usg i wszystko w porzadku dzieciaczek ma 17 cm i śliczny profilek zadarty nosek ,jest podobne do mojej młodszej córki jesli i z charakterkiem to osiwieje:-D:-D
Babsko na usg mało przyjemne i jak zagadalismy o płeć czemu tu nie mówią i takie bajery, że w Plto norma to ta wredna pinda delikatnie mówiąc prawie nas opieprzyła że usg nie do tego służy że nic nie zmienimy a tu nie chodzi o plec dziecka tylko żeby wszystko było ok,niby racja ale była taka nieprzyjemna :wściekła/y:i tak mocno naciskała na brzuch przy badaniu że aż bolało :szok:

reklama
Do góry