reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Dziewczyny - śliczne zdjęcia, nie mogę się napatrzeć, zwłaszcza, że wyobrażam sobie, że mój skarbeczek wygląda podobnie. Ja mam wizytę we wtorek, ale taką zwykłą, bez USG:-(, a tak bardzo bym juz chciała spojrzeć na maleństwo...
W Poznaniu 3D też ok. 300zł...dla mnie to za duży wydatek niestety :baffled:
A USG w przychodni, gdzie chodzę jest takie sobie, bez zdjęć...
ale między 20 a 24 tc mam sie stawić na ciąg dalszy badań genetycznych , więc wtedy zobaczę moje maleństwo dokładnie:-D i mam nadzieję, że uda mi sie pojechać z M. (i podejrzeć płeć;-))
Ogólnie to od kilku dni trochę się biję na samą myśl o USG, co pokaże, bo ostatnio wynik był nieciekawy, ale podobno wszystko mogło sie zmienić. Oby serduszko biło prawidłowo...

reklama
przepieknie fikaja te wasze szkraby w brzuszkach az milo patrzec,sliczne zdj.no ja tez chcialabym zobaczyc moja dzidzie i moze dowiedziec sie jakiej jest plci:)ale zwykla wizyta dopiero 23.12 i zobaczymy czy dostane skierowanie na usg.

3mam kciuki za wszystkie kobitki zeby wszystko bylo dobrze.pozdrawiam

Wiecie co dziewczyny dziwne to dla mnie ze usg nie ma w przypadku niektórych z was ginekolog w gabinecie u siebie. Mój gin przymuje w dwóch miastczkach w jednym prywatnie w drugim na ubezpieczenie i chociaz zaczełam do niego chodzić prywatnie to ostatno mówił mi żebym przyjeżdzała na te bezpłatne wizyty, ale płatna czy nie płatna usg ma w obu gabinetach i na każdej wizycie dostaję pikne zdjęcie rosnącego maleństwa. Dobrze ze minęły czasy kiedy uważało się że usg szkodzi maleństwom w brzuszkui. Ja to nie moge się doczekać kolejnych wizyt żeby tylko małego zobaczyć!!!!!!!

Zgadzam sie z tobą , ja też nie wyobrażam sobie wizyty bez usg, a wciąż są i tacy lekarze, którzy usg robia jedynie 3 razy w czasie ciąży ;/

znam przypadek, kiedy prywatnie lekarz niechętnie robił częściej ;/ A jeśli chodzi o fundusz, to faktycznie , pewnie tak jest , a szkoda, bo każda mama chciałaby widzieć swoje cudo jak najczęściej ;)

glupie to jest bo co ten lekarz zbada na wizycie bez usg? Nie wyobrazam sibie chidzic co miesiac nie widziec swojej dzidzi i tylko sie wazyc...nawet na fundusz powinni te usg zawsze robic...ja bym zmienila lekarza gdyby nie robil mi usg

dlatego ja zmieniłam, chodziłam na książeczkę i to była jakaś masakra, i znowu powędrowałam do swojego lekarza z pierwszej ciąży. dziewczyny nie ma co oszczędzać, dziecko to najpiękniejszy cud na świecie i trzeba o niego dbać maksymalnie

reklama
Ja niestety tak mam na fundusz. Ostatnie USG miałam w październiku, wizytę na początku listopada tylko taką ogólną, teraz 15.12 mam następną wizytę ogólną a kiedy następne USG to nie wiem:( dlatego to co byłam parę dni temu na USG to byłam prywatnie też w mojej przychodni ale u innego lekarza. Niestety muszę sobie jakoś radzić bo chwilowo nie stać mnie żeby płacić za każdą wizytę i wszystkie badania.

Do góry