reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
o widze że najbliższe dni okażą się dla niektórych z nas bardzo emocjonujące czy dzidziuś pokaże się co ma między nóżkami

No to jestem:tak:

a więc, na poczekalni spędziłam ponad 2 godziny...
Przyszedł lekarz spojrzał na skierowanie i bez badania bez niczego mówi, że nie widzi sensu, aby zatrzymywać mnie w szpitalu...
bo jest to za "wczesna" ciąża, aby to potwierdzić... i na skierowaniu nap. mi, że mam się zgłosić 16 grudnia na jednodniowy pobyt w szpitalu...
to go pytam? czy na pewno to nie zagraża Dziecku?
stwierdził, że nie...
Pojedziemy 16 i wtedy przebadają mnie dokładnie i jeżeli wtedy coś się okaże, to jakieś zalecenia... ale ten lekarz powiedział, że takie rzeczy mogą się dziać gdzieś w 36 tc...
oczywiście nadal drążyłam czy na pewno?
to powiedział, że on mnie może położyć, ale co ja wtedy chcę robić w tym szpitalu? Rodzić w 17tc:szok: czy chce usunąć ciążę:szok:
odp., że zwariował, no to stwierdził, że dlatego tak powiedział BO NIE MA PRZYCZYNY ABY LEŻEĆ...

Nie wiem co ten mój doktorek,
zawsze jakieś podejrzenie...
No, ale z drugiej strony to dobrze, bo jak coś, to dmucha na zimne...

no, ale nic! Przebadają mnie i wtedy zobaczymy...
Na razie przez 3 tyg nie myślę o tym...

a tak w ogóle jestem tak późno, bo trochę zboczyłam w drodze powrotnej o 50 km:-p
no i w ogóle jak wracałam już do domku to słyszę, że coś mi w kole trzeszczy:szok:
myślałam, że złapałam gumę, ,a co najlepsze, to jeżdże bez zapasówki...:szok:
ale na szczęście wszystko było oki:tak:

jestem padnięta...

Dzisiaj miałam wizytę u Pani Doktor :) I słyszałam pierwszy raz jak bije malutkie serduszko:-):-) ciągle bym to mogła słuchać :-D, USG będę miała na początku stycznia, na wizycie w grudniu dokładnie będę wiedziała. Ahhh :-)

a ja mam w poniedziałek wizytę i nie mówiłam nic mojemu że spytam się o płeć on sądzi że to na kolejnej wizycie, ale będzie miał minę i niespodziankę, normalnie mnie tak nęci aby mu powiedzieć że się spytam ale trzymam dziób na kłódkę :)))

poniedziałek to już za całe 2 dni. szokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

dziewczyny wy dobrze wiecie jak to jest umierać z ciekawości co ma się w brzuszku.

yra245 oj wiemy ja w środę będę pytać co tam siedzi i już nie mogę się doczekać.
Drobne pytanie czy któraś z was miała skutki uboczne brania witamin w ciąży, bo ja od poniedziałku biorę i od tego momentu strasznie boli mnie głowa cały czas.

reklama
witajcie no ja też już po wizycie u Pana doktorka wszystko jest ok skupił się na usg narządów malca i wszystko gra gitara na swoim miejscu jupi :-) a co do plci to będzie niespodzianka na święta bo i tak dzidzia nie pokazała nam się dzisiaj co ma między nóżkami

Do góry