Dziewczyny mój też się bał seksu, bo dziecko tam jest, ale tłumaczyłam mu, że czuje kołysanie ono podczas i że jest tak chronione, że nic mu nie będzie a do tego seks jest zalecany przed porodem i pomaga
postraszyłam go jeszcze, że jak nie to go zgwałce hehe albo sama sobie dobrze zrobię
no i jakoś jego obawy znikły.A ostatnio czytałam, że nawet lepiej uprawiać seks, bo macica wtedy ma skurcze, no i maluszek się przezwyczaja też do nich, a później gdy są te mocniejsze porodowe to nie jest to dla niego takim wielkim stresem, bo już wcześniej czuł jej uciski wiadomo, że słabsze, ale czuł także nie jest już tak przerażony, że coś niespodziewanego nagle się staje.................................................................................................................NIMFII- ja mam nadzieje, że lekarz nie dopuści żebym chodziła po terminie tym bardziej, że mały z usg jest wielki z pomiarów ciałka, wagi no i wychodzi starszy o 2 tyg.....................................................................................................................ANECZKA87- ja wcale nie martwie się porodem i ile mały będzie ważyć, chociaż już jestem pewna, że połowa ciuszków dla małego będzie za mała, bo ma być klocuszek wielki ponoć...martwi mnie to, że on już ma tam tak ciasno w brzuchu co widać po jego ruchach, bo strasznie się rozciąga kopie, nie raz mam wrażenie, że pępek to mi pęknie tak jest rozciągniety i skóra to samo. Strasznie mnie to boli nie raz łzy mi lecą, brzuch przestał rosnąć, a on dalej wagi nabiera ...