reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Hej dziewczyny, przepraszam, że tak rzadko piszę, ale po prostu mało mam czasu jakoś ostatnio, czasem Was podczytuję, więc o tyle dobrze, że chociaż wiem co u Was :)
Ja dzisiaj byłam na kontroli w moim szpitalu, zrobili ktg, które ponoć wyszło bardzo ładnie (cokolwiek to znaczy :)) i usg. Wyszło, że Niunia nie dała rady się obrócić i za tydzień 4 listopada jestem umówiona rano na cc... :szok: to będzie chyba najdłuższy tydzień w moim życiu :p

reklama
nimfii, Gola dzięki nie ukrywam że jestem przerażona po wczorajszej wizycie ale myślę że minie parę dni i się oswoję z tą informacją, kiedyś trzeba urodzić :tak:

Mnie stres też bierze :tak: Zwlaszcza po wczorajszych slowach gina ze "już dotykam główki dziecka przez pęcherz plodowy" :dry: gdzie myslalam że spadne z fotela z wrazenia.
Mialam na koncu jezyka zapytanie, czy moze już nie zostać u niego i urodzić :-D Byloby szybko, i po problemie...

A moj mąż tez w stresie :sorry2:
W koncu pierwsza ciąze mialam do samego konca wszystko pozamykane, bez rozwarc do 39TC sie trzymało ze hej..... a i nawet na koncowce porodu główka dziecka wisiala wysoko w kanale rodnym, a teraz....
Główka jest nisko :tak:

Z jednej strony dobrze bo porod powinien szybko przebiec, a z drugiej strony taka świadomość stresuje, zwlaszcZa ze jeszcze infekcja tam na dole jest :baffled:

lilydelux
fajnie ze sie odezwalas....]
Widze ze zadna z nas nie dotyczma do naszego terminu ;) Tak czy inaczej zycze szczesliwego rozwiazania!

Witam
Ja dziś byłam u lekarza, ale u mnie to nic ciekawego...Usg nie robią, ginekologicznie nie badają. Ktg zrobili-wyszło dobrze, na badania skierowanie dali-pójdę w poniedziałek. Dowiedziałam się że CC będzie 7 lub 8 listopada, chyba że wcześniej się coś zacznie..
Następna wizyta za tydzień.

My tez po wizycie. Szyjka długa, zamknięta. Waga poszła 0,5 kg w dół ale gin nic na to nie powiedział więc chyba to nic złego, i dostałam pracę domową: zaciągnąć męża do łóżka "dużo i często" jak to ujął no więc co skrupulatnie go słuchamy :biggrin2: no i kazał mi olejek rycynowy kupić i pić więc dzisiaj już pierwsza dawka poszła.. fujj..

ewika87 to się ciesz z takich zaleceń :tak: nas przez kolejną infekcję obowiązuje celibat..:dry: a co ten olejek rycynowy ma za zadanie?? bo mi się kojarzy z przeczyszczeniem..

nimfii no to niezle u Ciebie juz coraz blizej,niby nieregularne skurcze a rozwarcie u Ciebie postepuje i coraz blizej konca u Ciebie.Trzymam kciuki za KTG &&&&&&&&
lilydelux szkoda ze niunia sie nie przekrecila no ale czasem nasze dzieciaczki lubia robic psikusa rodzica,ale przynajmniej znasz juz dzien kiedy zobaczysz swoja niunie,trzymam kciuki kochana ;-):-)
aqua Ja slyszalam ze ten olej rycynowy,pobudza jelita i organizm sie oczyszcza a co za tym idzie przy biegunce zazwyczaj jelita pobudzaja skurcze macicy i niby to moze pomoc w rozpoczeciu sie porodu:tak:

reklama
ewika87 to się ciesz z takich zaleceń :tak: nas przez kolejną infekcję obowiązuje celibat..:dry: a co ten olejek rycynowy ma za zadanie?? bo mi się kojarzy z przeczyszczeniem..
tak lekarz powiedział że ma działanie przeczyszczające i jeśli ciąża jest donoszona i macica przygotowana to może pomóc w wywołaniu skurczy. Jak się orientuje to są różne opinie na ten temat ale lekarz zapewnił że na tym etapie ciąży jest to bezpieczne i wiem że kilka znajomych mi osób też stosowało ten sposób z pozytywnym skutkiem. Zobaczymy jak podziała to na mnie, w najgorszym przypadku porządnie mnie przeczyści co też będzie pozytywnym skutkiem ;)

Do góry