reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Hej dziewczyny, przepraszam, że tak rzadko piszę, ale po prostu mało mam czasu jakoś ostatnio, czasem Was podczytuję, więc o tyle dobrze, że chociaż wiem co u Was :)
Ja dzisiaj byłam na kontroli w moim szpitalu, zrobili ktg, które ponoć wyszło bardzo ładnie (cokolwiek to znaczy :)) i usg. Wyszło, że Niunia nie dała rady się obrócić i za tydzień 4 listopada jestem umówiona rano na cc... :szok: to będzie chyba najdłuższy tydzień w moim życiu :p

reklama
nimfii, Gola dzięki nie ukrywam że jestem przerażona po wczorajszej wizycie ale myślę że minie parę dni i się oswoję z tą informacją, kiedyś trzeba urodzić :tak:

Mnie stres też bierze :tak: Zwlaszcza po wczorajszych slowach gina ze "już dotykam główki dziecka przez pęcherz plodowy" :dry: gdzie myslalam że spadne z fotela z wrazenia.
Mialam na koncu jezyka zapytanie, czy moze już nie zostać u niego i urodzić :-D Byloby szybko, i po problemie...

A moj mąż tez w stresie :sorry2:
W koncu pierwsza ciąze mialam do samego konca wszystko pozamykane, bez rozwarc do 39TC sie trzymało ze hej..... a i nawet na koncowce porodu główka dziecka wisiala wysoko w kanale rodnym, a teraz....
Główka jest nisko :tak:

Z jednej strony dobrze bo porod powinien szybko przebiec, a z drugiej strony taka świadomość stresuje, zwlaszcZa ze jeszcze infekcja tam na dole jest :baffled:

lilydelux
fajnie ze sie odezwalas....]
Widze ze zadna z nas nie dotyczma do naszego terminu ;) Tak czy inaczej zycze szczesliwego rozwiazania!

Witam
Ja dziś byłam u lekarza, ale u mnie to nic ciekawego...Usg nie robią, ginekologicznie nie badają. Ktg zrobili-wyszło dobrze, na badania skierowanie dali-pójdę w poniedziałek. Dowiedziałam się że CC będzie 7 lub 8 listopada, chyba że wcześniej się coś zacznie..
Następna wizyta za tydzień.

My tez po wizycie. Szyjka długa, zamknięta. Waga poszła 0,5 kg w dół ale gin nic na to nie powiedział więc chyba to nic złego, i dostałam pracę domową: zaciągnąć męża do łóżka "dużo i często" jak to ujął no więc co skrupulatnie go słuchamy :biggrin2: no i kazał mi olejek rycynowy kupić i pić więc dzisiaj już pierwsza dawka poszła.. fujj..

ewika87 to się ciesz z takich zaleceń :tak: nas przez kolejną infekcję obowiązuje celibat..:dry: a co ten olejek rycynowy ma za zadanie?? bo mi się kojarzy z przeczyszczeniem..

nimfii no to niezle u Ciebie juz coraz blizej,niby nieregularne skurcze a rozwarcie u Ciebie postepuje i coraz blizej konca u Ciebie.Trzymam kciuki za KTG &&&&&&&&
lilydelux szkoda ze niunia sie nie przekrecila no ale czasem nasze dzieciaczki lubia robic psikusa rodzica,ale przynajmniej znasz juz dzien kiedy zobaczysz swoja niunie,trzymam kciuki kochana ;-):-)
aqua Ja slyszalam ze ten olej rycynowy,pobudza jelita i organizm sie oczyszcza a co za tym idzie przy biegunce zazwyczaj jelita pobudzaja skurcze macicy i niby to moze pomoc w rozpoczeciu sie porodu:tak:

reklama
ewika87 to się ciesz z takich zaleceń :tak: nas przez kolejną infekcję obowiązuje celibat..:dry: a co ten olejek rycynowy ma za zadanie?? bo mi się kojarzy z przeczyszczeniem..
tak lekarz powiedział że ma działanie przeczyszczające i jeśli ciąża jest donoszona i macica przygotowana to może pomóc w wywołaniu skurczy. Jak się orientuje to są różne opinie na ten temat ale lekarz zapewnił że na tym etapie ciąży jest to bezpieczne i wiem że kilka znajomych mi osób też stosowało ten sposób z pozytywnym skutkiem. Zobaczymy jak podziała to na mnie, w najgorszym przypadku porządnie mnie przeczyści co też będzie pozytywnym skutkiem ;)

Do góry