reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
juliett dzwoniłam do kumpeli co też do tego samego gina chodziła, też jej nie robił- więc nie ma mowy, że zapomniał:/
mirelko nasza Polcia na tym samym etapie ciąży (w środę tydzień temu) też ważyla 2750g, a od 34 tc mi gin mowil, że nie dotrwam do terminu i mała się może na dniach urodzić - póki co kulamy się w dwupaczku, także nigdy nie wiadomo ;)

mirelko to zycze Ci zebyś jeszcze wytrwała te dwa tygodnie. Ja mam juz rozwarcie 1,5 cm od tygodnia, wiec jak widzisz nic nie jest jeszcze przesądzone;-)

Wiecie co ja też sie boje, ze moja córcia bedzie miała ze 4 kilo:sorry2:Przy wypisie ze szpitala, czyli 2 tygodnie temu, ważyła 3550g. Z tym, ze lekarz robiacy usg powiedział, ze on zawsze podają tą wyższą wagę, zeby na porodówce byli przygotowani na wyższą, więc raczej wiecej nie było. No ale to i tak nie mało. A potem miałam pessar zdjety i główka już tak niski zjechała, ze nie da sie jej pomierzyć i nie wiem ile teraz waży:confused: I chyba juz się nie dowiem? Mam nadzieje, ze więcej niz 4 kilo nie będzie!

Hej.
I ja po wizycie, wczoraj już nie miałam sił pisać :zawstydzona/y:
U mnie szyjka skrócona, główka mocno napiera, malutkie rozwarcie jest, łożysko dojrzałe, Mati waży 3400 g i gin powiedział, że w ciągu najbliższego tygodnia będzie wg niego po wszystkim :tak: A jeśli nie (choć powiedział, że to mało prawdopodobne) to 7 listopada mam się zgłosić do szpitala.
Także nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać na godzinę "zero" :-D

I ja takze czekam.... :tak:

Wczorajsza wizyta -
rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona, no i jak to gin powiedzial "właśnie dotykał główki dziecka" przez pęcherz płodowy oczywiscie....
Tętno dziecka w normie.
Ja wczoraj ostawilam magnez i już moje mięśnie maja mi to za złe :-( Cala noc bolalo wszystko co tylko mozliwe :no: Jakims cudem zasnelam, choc z wizja porodu w kazdej chwili.
O 4 obudzily mnie skurcze regularne, ale do 5 nie bylo po nich śladu.

Gdy opowiedzialam lekarzowi jak przebiegal pierwszy porod to uznal ze tamten byl szybki i teraz bedzie jeszcze szybciej, wiec jak odejda wody, albo skurcze co 7 min beda sie utrzymywac z pol godziny to jechac na IP... "szybciutko jechac"

Jesli chodzi o skurcze regularne - nieregularne i ich natezenie w sile, to tak moze po prostu byc... Mam zwracac uwage tylko na skurcze co 7 min po min 30 sekund - tzn je zaczynac liczyc.

Polecenie dostalam wybrac sie na KTG, wiec moze dzis pojade....

Ostatnia edycja:
Gola ja też nie miałam zleconego badania na GBS

ja też się zastanawiam do jakiej wagi moja niunia dobije. w 33tc ważyła 2200, i już usg nie będę mieć no chyba, że przed porodem mi zrobią, więc zastanawiam ile mogła przez ten mc przybrać skoro przez ostatni przybrała kilogram, a jakbym miała tak do 18.11 pochodzić:sorry2: hmm

potworek, nimfii - no to dziewczyny czekamy na Wasze maleństwa! :)
Aneczka87 - ta moja koleżanka, która też w ciąży nie miała zleconego badania GBS, w szpitalu miała od razu podany antybiotyk, w razie gdyby, więc gdybyśmy też nie zdążyły zrobić, to wiem, że profilaktycznie podają;)

julieet ja herbatę z liści malin zamówiłam w aptece DOZ przez internet, z tego co się orientuję i co dziewczyny pisały to najlepiej dostępna jest w sklepach zielarskich, w aptece ciężko o nią :tak:
potworek, nimfii fajnie nie jestem sama z tym rozwarciem, skurczami, ja bym tak jeszcze z 2tyg chciała pochodzić w ciąży wasze są już starsze ja dopiero w niedziel zacznę 37tc a lekarz tak stanowczo powtarzał że urodzę wcześniej :tak:

a jak to jest z tymi wodami płodowymi czy one odchodzą tak jak mocz jednym strumieniem czy jakoś po trochu się sonczą i w jakim czasie powinnam dojechać na porodówkę jak odejdą te wody czy dziecko jest bezpieczne bez tych wód:szok:

mirelko no widzisz nie ma reguły, ja też w 34 tc usłyszałam, że urodzę wcześniej;)
A co do wód, to różnie- jednym jak chluśnie to jakby z 2 litry się wylały, innym jak naszej np ankusch się sączą, a jeszcze innym babeczkom odchodzą przy porodzie dopiero- też jak widać nie ma reguły;)

reklama
mirelka mnie przy pierwszym porodzie wody chlusneły całą parą, na szczescie do WC ;-) bo moment wczesniej poczulam parcie na pecherz i zdarzylam usiasc. Czasem moga sie saczyc, a czasem pecherz plodowy przebijaja dopiero przy pelnym rozwarciu.

Tak czy inaczej ja po odejsciu wod w ciagu godziny bylam na IP a urodzilam dopiero 9h pozniej czekajac az nadejda skurcze regularne i wieksze rozwarcie (bo mialam 3cm jak dojechalam na IP)

Do góry