reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
juliett dzwoniłam do kumpeli co też do tego samego gina chodziła, też jej nie robił- więc nie ma mowy, że zapomniał:/
mirelko nasza Polcia na tym samym etapie ciąży (w środę tydzień temu) też ważyla 2750g, a od 34 tc mi gin mowil, że nie dotrwam do terminu i mała się może na dniach urodzić - póki co kulamy się w dwupaczku, także nigdy nie wiadomo ;)

mirelko to zycze Ci zebyś jeszcze wytrwała te dwa tygodnie. Ja mam juz rozwarcie 1,5 cm od tygodnia, wiec jak widzisz nic nie jest jeszcze przesądzone;-)

Wiecie co ja też sie boje, ze moja córcia bedzie miała ze 4 kilo:sorry2:Przy wypisie ze szpitala, czyli 2 tygodnie temu, ważyła 3550g. Z tym, ze lekarz robiacy usg powiedział, ze on zawsze podają tą wyższą wagę, zeby na porodówce byli przygotowani na wyższą, więc raczej wiecej nie było. No ale to i tak nie mało. A potem miałam pessar zdjety i główka już tak niski zjechała, ze nie da sie jej pomierzyć i nie wiem ile teraz waży:confused: I chyba juz się nie dowiem? Mam nadzieje, ze więcej niz 4 kilo nie będzie!

Hej.
I ja po wizycie, wczoraj już nie miałam sił pisać :zawstydzona/y:
U mnie szyjka skrócona, główka mocno napiera, malutkie rozwarcie jest, łożysko dojrzałe, Mati waży 3400 g i gin powiedział, że w ciągu najbliższego tygodnia będzie wg niego po wszystkim :tak: A jeśli nie (choć powiedział, że to mało prawdopodobne) to 7 listopada mam się zgłosić do szpitala.
Także nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać na godzinę "zero" :-D

I ja takze czekam.... :tak:

Wczorajsza wizyta -
rozwarcie na 2 cm, szyjka skrócona, no i jak to gin powiedzial "właśnie dotykał główki dziecka" przez pęcherz płodowy oczywiscie....
Tętno dziecka w normie.
Ja wczoraj ostawilam magnez i już moje mięśnie maja mi to za złe :-( Cala noc bolalo wszystko co tylko mozliwe :no: Jakims cudem zasnelam, choc z wizja porodu w kazdej chwili.
O 4 obudzily mnie skurcze regularne, ale do 5 nie bylo po nich śladu.

Gdy opowiedzialam lekarzowi jak przebiegal pierwszy porod to uznal ze tamten byl szybki i teraz bedzie jeszcze szybciej, wiec jak odejda wody, albo skurcze co 7 min beda sie utrzymywac z pol godziny to jechac na IP... "szybciutko jechac"

Jesli chodzi o skurcze regularne - nieregularne i ich natezenie w sile, to tak moze po prostu byc... Mam zwracac uwage tylko na skurcze co 7 min po min 30 sekund - tzn je zaczynac liczyc.

Polecenie dostalam wybrac sie na KTG, wiec moze dzis pojade....

Ostatnia edycja:
Gola ja też nie miałam zleconego badania na GBS

ja też się zastanawiam do jakiej wagi moja niunia dobije. w 33tc ważyła 2200, i już usg nie będę mieć no chyba, że przed porodem mi zrobią, więc zastanawiam ile mogła przez ten mc przybrać skoro przez ostatni przybrała kilogram, a jakbym miała tak do 18.11 pochodzić:sorry2: hmm

potworek, nimfii - no to dziewczyny czekamy na Wasze maleństwa! :)
Aneczka87 - ta moja koleżanka, która też w ciąży nie miała zleconego badania GBS, w szpitalu miała od razu podany antybiotyk, w razie gdyby, więc gdybyśmy też nie zdążyły zrobić, to wiem, że profilaktycznie podają;)

julieet ja herbatę z liści malin zamówiłam w aptece DOZ przez internet, z tego co się orientuję i co dziewczyny pisały to najlepiej dostępna jest w sklepach zielarskich, w aptece ciężko o nią :tak:
potworek, nimfii fajnie nie jestem sama z tym rozwarciem, skurczami, ja bym tak jeszcze z 2tyg chciała pochodzić w ciąży wasze są już starsze ja dopiero w niedziel zacznę 37tc a lekarz tak stanowczo powtarzał że urodzę wcześniej :tak:

a jak to jest z tymi wodami płodowymi czy one odchodzą tak jak mocz jednym strumieniem czy jakoś po trochu się sonczą i w jakim czasie powinnam dojechać na porodówkę jak odejdą te wody czy dziecko jest bezpieczne bez tych wód:szok:

mirelko no widzisz nie ma reguły, ja też w 34 tc usłyszałam, że urodzę wcześniej;)
A co do wód, to różnie- jednym jak chluśnie to jakby z 2 litry się wylały, innym jak naszej np ankusch się sączą, a jeszcze innym babeczkom odchodzą przy porodzie dopiero- też jak widać nie ma reguły;)

reklama
mirelka mnie przy pierwszym porodzie wody chlusneły całą parą, na szczescie do WC ;-) bo moment wczesniej poczulam parcie na pecherz i zdarzylam usiasc. Czasem moga sie saczyc, a czasem pecherz plodowy przebijaja dopiero przy pelnym rozwarciu.

Tak czy inaczej ja po odejsciu wod w ciagu godziny bylam na IP a urodzilam dopiero 9h pozniej czekajac az nadejda skurcze regularne i wieksze rozwarcie (bo mialam 3cm jak dojechalam na IP)

Do góry