reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Mi też wyszedł paciorkowiec dodatni, od razu do gina zadzwoniłam, ale mnie uspokoił, żeby absolutnie się nie denerwować, okołoporodowy antybiotyk załatwi sprawę, nie czytaj tylko netu, bo tam można różne rzeczy znaleźć i jedynie sie zdołować;-)

Podobno teraz sporo dużych dzieci sie rodzi, ja myślę, że też mi przyjdzie "smoczycę " wypychać bo 3 tygodnie temu ważyła 3400, gin nic nie wspominał nawet o CC, może wieloródkom łatwiej duże rodzić, ale sądzę, że kompletnie na to nie ma reguły, moja kumpela 4 lata temu rodziła córę, mała ważyła 4600, a mamuśka szczuplusieńka, ważyła niecałe 50 kg i podołała urodzić SN, tak więc nie ma reguły!! Ja nie chcę CC !!

reklama
juliett dzięki wielkie! I instruktaż jest normalnie obłędny - też się uśmiałam. Idę jutro do apteki po zestaw "małego górnika" :-D, ile się czeka na wyniki? I kurde czemu mój gin nic takiego mi nie zlecił?! Noż mnie wk.....ił normalnie! Za co dziadowi płacę?!
PS dziewczyny a wy miałyście wymaz tylko z pipki, czy z odbytu też??

Ostatnia edycja:
Gola, hehehe do usług ;-) wiesz co, to zależy czy coś wyrośnie, najlepiej zapytaj w laboratorium, ja robiłam w lab w szpitalu, w którym pracuję więc miałam wynik po 24h, ale wiem że czasami czeka się i tydzień :dry:
A dlaczego Ci gin nie zlecił? nie mam zielonego pojęcia, teraz to badanie zaczyna się robić standardem raczej, może zapomniał?

julieet super wieści, maluszek duży i tak jak piszą dziewczyny rozwarciem się nie martw :tak:
aqua duże twoja dzidzia, będzie dobrze trzymam kciuki

Gola, ja czekałam na wynik GBS 5 dni,powodzenia w pobieraniu wymazu:tak:u mnie GBS ujemny do porodu już nie muszę robić ten wynik wystarczy a robiłam go 14.10 tylko jeszcze krew i mocz muszę zrobić a to w przyszłym tyg zrobię
Margana oj biedna jestes tyle się namęczyłaś żeby utrzymać maluszka w brzuszku a teraz maluszkowi się nie śpieszy oj podoba mu się w Twoim brzuszku

ja już też po wizycie no i lekarz oznajmił że do terminu porodu nie dotrwamy (20.11) rozwarcie na 1,5 palca, łożysko dojrzałe, mała ustawiona już w kanale rodnym nisko, waga maluszka to 2700g
następna wizyta to 14.11 jak by się coś działo to mam przyjechać 7.11
oj chciałabym aby maluszek jeszcze posiedział z 2 tyg:tak:;-)

mirelka​, wcale nie wykluczone, że Mała posiedzi jeszcze trochę, jak widać można chodzić i z rozwarciem dość długo, ja nie wiem w ogóle od czego to zależy. W każdym razie trzymam kciuki!

julieeet właśnie od czego to zależy, ciekawa jestem jak długo pochodzę z tym rozwarciem chciałabym jeszcze tak z 2tyg pozostać w dwupaku ale jak to się mówi nie znamy dnia ani godziny brrry boję się :szok:
a jeszcze jedno dziś badanie mogę zliczyć do najgorszych strasznie bolało jak wkładał palce do pochwy nawet kilka kropli krwi na wkładce się pojawiła ale lekarz uprzedził że tak może być :no::szok:

a czy w takim wypadku mogę sobie popijać herbatkę z liści malin czy raczej sobie darować jak myślicie :nerd:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mirelka​, skoro chcesz jeszcze pochodzić 2 tyg w ciąży, to może jednak odpuść sobie tą herbatę. A tak w ogóle, to gdzie ten specyfik kupić? W aptece? Ja w sumie nie wierzę w takie metody, ale co mi tam ;)

Ssabrina czyli dobre wieści w sumie, czekamy na USG:tak:
Juztynaz nie martw sie na zapas:tak: Ja nie miałam wcale tego badania a wszystko u nas ok:tak:
Juliett no rzeczywiście malutka już swoje waży, ale może USG przekłamało;-) Uśmiałam się z merdania:-D Brakowało tu Ciebie kochana baaardzo przez te kilka miesięcy!!
aqua wow nieźle sobie niunia waży!! Dobrze ze jesteście pod kontrolą:tak:
mirelka kurcze może dotrwacie, niektóre dawno mają rozwarcie i dalej śmigają:-)
Margana kochana Ty to masz tą ciążę- rzeczywiście Cię doświadcza, ale za niedługo wszystko zostanie Ci wynagrodzone:tak:

Kochane co do braku jakichś objawów porodu naprawdę nie martwcie się. ja w czwartek jeszcze miałam wszystko ok, jedynie mala nisko, ale to już dawno a same widzicie jak się skończyło- sobota wieczorem porodówka:szok::-)

Gratuluje udanych wizyt :tak:
aqua to duża niunia będzie ale w sumie jesteś już "terminowa" więc może nie będzie tak źle ;-),trzymam mocno za was&&&&&&
juliet u mnie w pierwszej ciąży na miesiąc przed terminem młody ważył ok 3700 a urodził się 4500 więc trochę nabrał przez ten czas (urodził się 10 dni po terminie) ,ale przecież to nie reguła ;-)

reklama
juliet u mnie w pierwszej ciąży na miesiąc przed terminem młody ważył ok 3700 a urodził się 4500 więc trochę nabrał przez ten czas (urodził się 10 dni po terminie) ,ale przecież to nie reguła ;-)
no to mnie teraz pocieszyłaś ;-);-);-);-) zobaczymy ile będzie miała za tydzień, mam nadzieję że nie 4kg, inaczej będę błagać o cc ;-);-)

Do góry