reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Angun mnie też zrobione wcześniej GBS ze względu na zagrożenie wczesniejszym porodem, ale prawidłowo powinno być wykonane po 36tc :-)

reklama
mój gin nic mi nie mówił o badaniu GBS:/ A w szpitalu w którym rodzę chcą HBS, morfologię + krzepliwość, jeśli się chce znieczulenie i chyba OWA

Anek ja euthyrox przed ciążą już zażywałam 75, teraz całą ciążę jestem na 125, nie ma się czym przejmować, chodzi o to, żeby była wystarczająca ilość hormonów dla Ciebie i dla maleństwa. Jakie masz TSH?

TSH mam za każdym razem w normie (czlyi od lipca, odkąd zaczęłam je badać). Jedyne co mi skacze raz za duże, raz za małe to FT4 i FT3 - jak im się podoba. Lekarz kazał jeść tylko euthyrox i odstawić jodit. Liczę, że po porodzie hormony wrócą mi do normy, bo wcześniej nie miałam z nimi problemów.

Dziewczyny ja już w domu. Wizyta przełożona na czwartek, bo bym nie zdążyła na przyjście koleżanek dziś. Byłam zapisana na 15, przyszłam o 14:35 a tam już stado bab, a u mojego gina się wchodzi jak kto przyszedł a nie na którą godzinę było się zapisanym. Szkoda gadac, następnym razem chyba będę tam warować od 13. nawet rejestratorka dała do zrozumienia że te baby poszalały.............

onanana szkoda. To trzymam kciukasy za czwartek!

kasiente super, ze na wizycie wszystko ok! I synuś tak ładnie sie jeszcze zdążył obrócić:-) A Ty cesarkę miałaś mieć tylko ze względu na położenie dziecka? Myślisz, ze teraz pozwolą Ci rodzic SN?

Wiecie co, moja córcia w szpitalu miała takie dwa dni, ze całe popołudnie tak się przewalała, ze nie dawałam rady. Mój mąż się śmiał, ze robi porządki po sobie, zbiera zabawki i szykuje sie do wyjscia:-D

kasiente super wiesci,i juz w przyszlym tygodniu moze bedziesz tulila swoje malenstwo :-) ;-)
niee, w przyszlym tygodniu mam tylko sie polozyc do szpitala na obserwacje przed porodem, ze wzgledu na cukrzyce:))) dziecie pewnie na poczatku listopada sie zjawi:) tzn najpozniej;)

Kasiente a to mały akrobata, wywojował na koniec obrót główką w dół;) Mnie nigdy gin nic nt łożyska nie mówił,ale jutro mam wizytę to podpytam ;)
a ja nawet nie pytala, bo on zawsze opowiada to co widzi na usg wiec jestem poinformowana doglebnie:)))

I synuś tak ładnie sie jeszcze zdążył obrócić:-) A Ty cesarkę miałaś mieć tylko ze względu na położenie dziecka? Myślisz, ze teraz pozwolą Ci rodzic SN?
taaak:) bo wskazaniem do cesarki u mnie bylo tylko ulozenie dziecka:) a ze sie mlody juz wbil glowka to sie nie obroci juz raczej;) musialby niezlego psikusa nam zrobic:) z reszta beda mnie monitorowac:)

kasiente super ze maly zdecydowal sie na fikolka i siedzi glowka w dol.

onanana to trzymamy kciuki w czwartek

ja tez dzis kolejna wizyte mam za soba ale powiem wam ze zaczynam miec dosyc latania do tego szpitala. Dzis mialam ktg i usg, mala grzecznie siedzi glowka w dol i mam nadzieje ze tak zostanie. W ciagu tygodnia przybrala 200 gram i ma teraz 1940 wiec nie jest zle. Ale oni nadal beda monitorowac, wiec w czwartek ktg, w piatek usg, w niedziele ktg, we wtorek i czwartek usg i tak w kolko chyba juz do konca czyli jeszcze miesiac. Za kazdym razem oczywiscie musze sie zrywac z pracy na kilka godzin, oczywiscie nikt mi problemow nie robi ale swoja robote musze zrobic wiec zdarza sie ze siedze po godzinach. Ja sie ciesze ze oni sie mna porzadnie zajmuja ale nie jest to przypadkiem troche za duzo?

reklama
Angun mi też lekarz materiał do badania na paciorkowca (GBS) pobrał na ostatniej wizycie a było to w 34tc co lekarz to inaczej:szok:
onanana to trzymamy kciuki za czwartkową wizytę :tak:
angie dobrze że wszystko ok i że mała fajnie przybiera:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry