reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Ponko Mój też nie raczej byczkiem nie będzie! (mój M. stwierdził "to nic, nafutrujemy go na zimę, to przytyje":szok: faceci mają czasem dziwne hasła!) Najważniejsze, że wszystko w porządku.
PepsiSuper, że u Was w porządku! Oby tak dalej:-)
Katerinka Agutek ma rację z tymi badaniami, dzisiaj mnie na to lekarka uczulała, żebym sobie za wcześnie nie robiła, po potem będzie problem ze skierowaniem.

reklama
dorwałam się jeszcze do wydruku z USG i tak: obwód główki 314 mm,długość kości udowej 70mm, obwód brzuszka 322 mm, wiek dziecka wg USG 36t, data porodu 02.11. jestem przepełniona szczęściem :) i to kluseczkowe szczęście dalej się rozpycha

to kiedy iść robić te badania?

Dziewczyny super że z waszymi maluchami wszystko oki i rosną zdrowo...już nie dużo zostało i będziemy tulić je a nie tu siedzieć..:-D

agutek79 Udanej wizyty...:;-)ja mam na 26 października jak wcześniej nie urodzę a termin porodu ten co ty..mam nadzieje że małą trochę wcześniej wyskoczy nie chce po terminie rodzić...

To co radzicie zrobić?

Ja ide w 37TC na mocz, morfologie i gluzkoze i byc moze dokupie sobie te elektrolity i uklad krzepniecia wlasnie wtedy :tak:

sara nie martw sie duzym dzieckiem ;-) Pisalam niedawno ze ja urodzilam duzego syna, bez nacinania krocza a sama jestem mala. Tu nie ma reguły. Liczy sie elastycznosc krocza oraz dobra polozna odbierajaca porod. Dodam ze przed porodem nie wykonywalam żadnych ćwiczen kegla, ani nie smarowalam krocza żadnymi olejkami, ani nic.... Samo poszlo ;-) Nawet moj gin nie chcial wierzyc ze mnie nie nacieli.
Tak czy inaczej nie stresuj sie tym co spotkalo kolezanke. Takie rzeczy tez sie czasem zdarzaja a nie musza dotyczyc ciebie :tak:

agutek 3mam kciuki!

Dzięki za te słowa. W sumie najważniejsze żeby Maluch był zdrowy. Mnie w sumie najbardziej martwi to żebym MIAŁA siły przejść poród. Np teraz jestem strasznie przeziębiona i ciężko by było. Zależy mi żeby dobrze się czuć i mieć siły żeby przeżyć to co TRZEBA będzie przeżyć.
Teraz się kuruję, kaszel mam straszny, aż klatkę piersiową mi wyrywa :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Sara glowa do gory,jakos to bedzie a najwazniejsze ze syneczek jest zdrowy ;-) i pamietaj tez ze waga z USG jest tez waga tylko przyblizona +/- moze wazyc wiecej od podawanej wagi a i tez moze wazyc mniej ;-):-)
agutku kciukasy zacisniete &&&&&& :-D

Ja juz tez po wizycie,u mnie wszystko w porzadku,serducho malego bije jak dzwon az sie polozna smiala ze mu dobrze bo szaleje i tez tak bylo bo cala noc nie dal mi spac a i tez od rana daje czadu maly artysta :-D,cisnienie ksiazkowe a waga no coz kolejne +2kg w ciagu 3tygodni:tak: a i sprawdzila mi wyniki glukozy i wyszly dobre.Najlepsze jest to ze nastepna wizyte mam 8.11 jak bede w 39tc ehh ale do tego czasu tez moge juz urodzic mowila wiec pogadalysmy sobie o porodzie i o planie porodowym zebym wszystko juz miala na gotowe w karcie tak na wszelki wypadek a no i to co musze wziasc ze soba do szpitala :tak::-)

Do góry