reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

katerinka tez mysle ze mozesz nie dostac nastepnego skierowania na te badania.
Wiesz ja w zeszlym tygodniu dostalam skierowanie na mocz, morfologie i glukoze i gin kazal mi to zrobic dopiero w 37-38TC wlasnie po to aby wyniki byly świerze.
Nie martw sie jesli trafisz wczesniej do szpitala. Przeciez Ujastek na miejscu pobiera krew do badania jesli nie masz świerzych wynikow. Oni zdaja sobie sprawe ze w 36-37TC jeszcze mamy nie sa w pelni gotowe na porod i nie spodziewaja sie go w kazdej chwili.
Ja bym zaczekala z tymi badaniami ;)

reklama
Przemyśl to dobrze, bo może Ci następnym razem skierowania nie dać. Lekarze są rozliczani ze skierowań.

Racja-ale mam wyjście awaryjne-we wtorek idę do endokrynologa-od niej spróbuję je wyciągnąć:)
Ciekawe czy lekarze widzą historię zleceń od innych lekarzy :)
Z drugiej strony to jest prywatna przychodnia i przychodni za moje badania płaci Allianz, wiec chyba nie byłoby problemu :) ale lepiej faktycznie spróbuję u innego w międzyczasie :)

katerinka mimo wszystko lekarzy obejmuja pewne standardy jesli chodzi o skierowania.
W pierwszej ciazy dostalam te skierowanie na elektrolity i uklad krzepniecia a teraz nie... Bo teraz mojego gina wiecej rozliczaja ze skierowan wiec mniej ich daje :(

ponko super, że z synkiem wszystko OK - i waży sobie też fajniutko:)
pepsi fajnie, że KTG nie wykazało skurczy!
Katerinka nio Wasza maleńka super sobie waży! Najważniejsze, że wszystko OK:):)

Witajcie,
ja jestem dziś po wizycie. Lekarz się zdziwił, że Mały tak szybko rośnie. Ma już 2400 gram ! Mówi, że jest zbyt duży jak na 32/33 tydzień ciąży.
Najgorsze, że z miesiączki termin porodu mam na 24 listopada, a z USG wychodzi 10 listopad, to chyba dosyć duża rozbieżność, co?

Ostatnia edycja:
Sara- pisałyśmy niedawno, że termin porodu najlepiej ustalać wg ostatniej miesiączki i usg z 12-13 tc. te ostatnie usg nie są miarodajne, bo dzieciaczek może np.więcej przybierać w II albo III trymestrze i wtedy ten program przyspiesza lub opóźnia znany Ci wcześniej TP. A tak naprawdę, to od 38 tc. musimy być gotowe na poród :-) Wtedy lekarz oceni m.in.po szyjce jak się sprawy mają.

Angun dzięki za odp. Szczerze mówiąc cicho liczę że urodzę szybciej, skoro Maluch taki spory. Boję się żeby nie urósł za wielki, co by poród nie był aż tak ciężki. Miesiąc temu moja koleżanka urodziła chłopca 4200 kg i tak nacięli ją do samego tyłka !!! Potem widziałam ją jak ciężko po porodzie było jej dojść do siebie.... brrrr....

Ponko super że u Was wszystko dobrze, miejmy nadzieję że dotrwacie do następnej wizyty!!!
Pepsi dobrze że wszystko ok:tak:
Katerinka gratuluję więc książkowej córeczki!! Oby tak dalej;-)
Sara Twój syneczek sporawy, ale czy ja wiem czy aż tak duży!! Zobacz, Wojtuś od Agalodz urodzony w 34 tc ważył 3 kg:tak:

reklama
ponko super ze wszystko ok, tak sie martwilas

pepsi, Katerinka ciesze sie ze wszystko dobrze, oby tak dalej.

Sara duzy chlopczyk juz, nic sie nie martw, wazne zeby zdrowo rosl

Do góry