reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Gola ja też jestem drobną osobą i mój bąbelek też nie jest za wielki, ale natura tak to już sprytnie skonstruowała, że właśnie takie drobne kobietki czasami rodzą wcześniej i mniejsze dzieci, gdyż żeby przyszło im urodzić 4 kg dzieciaczka to by je porozrywało na wszystkie strony, :-)

Nie musi tak byc ;)
Drobne i malutkie mamusie moga spokojnie urodzić duże dziecko - jestem tego żywym przykładem.
Teraz już drugi z kolei duzy synek jest w drodze - po tatusiu który ma 190cm wzrostu moje chłopaki są wysokie. Maciek urodził sie kilka dni przed terminem z waga 3800g i wzrostem 57cm, a ja jestem wlasnie malutka i drobniutka (160cm). Urodzilam go SN bez nacinania i bez pękniecia - porod zakonczyl sie jednym malym szwem tam na dole.
Co moge powiedziec? Wszyscy wokół sa zadziwieni że dalam rade :p
Wplyw na porod ma tez min szerokosc bioder czy elastyczność skóry tam na dole. Oraz nastawienie połoznej w trakcie porodu ;)

Tym razem tez zapowiada sie spory dzidziuś. No i tez licze, ze sobie poradze porodem mojej małej żyrafki :p:p:p

reklama
W sumie nimfii ma rację...Bratowa moja jest niziutka szczuplutka urodziła w terminie troje dzieci i tez prawie po 4 kg i to naturalnie..przytyła z 1dzieckiem -13kg,2-24,3-22a teraz sucha jak decha ehhh ja nigdy taka nie byłam...

Kazdy porod i kobieta jest inna to ze mala i niska to nie oznacza ze skazana jest na CC albo ze po peka przy porodzie ale rozne sa przypadki i porody :tak: moja siostra tez jest malutka ma cos kolo 155cm i urodzila dwie coreczki SN owszem miala male komplikacje podczas dwoch porodow (ale nie bede pisala jakie bo nie chce nikogo straszyc) ale oba zakonczyly sie sukcesem wiec drobniutkie dziewczyny glowa do gory jakos damy rade ;-):-)

Każda z nas da rade ;)
A w razie komplikacji mam fachowa pomoc wiec nie ma sie co martwic na zapas...

ankusch a ja nawet teraz mniej przytulam niz w ciązy z Maćkiem - to tak jak porownuje to co pisalas o bratowej. Wtedy 11kg, teraz (na razie) tylko 6 kg.
No i juz za tydzien na USG dowiem sie czy faktycznie moj maluch jest takich pokaźnych rozmiarów jak to mi lekarz wróżył :p

Margana trzymaj się dzielnie w szpitalu się Wami zajmą jak trzeba i dotrwasz w dwupaku do dnia porodu wszystko będzie ok :tak:

Majuska duża Twoja dziewczynka, najważniejsze że zdrowa

Gola głowa do góry wszystko dobrze się skończy leż i odpoczywaj ile się da ja będąc na wizycie w 30tc. mała też już była główką ułożona w dół i to bardzo nisko i w sumie mój brzuszek na to wskazuje bo jest dość nisko lekarz kazał się oszczędzać już nie mogę się wizyty doczekać którą mam 12.10 oby wszystko było ok ;-)

Gola nie przejmuj się, że twoja Pola jest drobna, będzie Ci naprawdę łatwiej ją urodzić, bo sama jesteś drobniutka. Moja koleżanka jest wąska w biodrach, jej synek ważył 3100, jak przyjechała na poród, dopiero 1 raz ją zmierzyli i stwierdzili, że ma za wąską miednicę i zrobili jej cesarkę. Także odpoczywaj Kochana, oszczędzaj się bardzie, bierz No-Spę i dotrwacie do terminu, jestem pewna!
Moja koleżanka z pracy chodzi już prawie miesiąc z 1-1,5 cm rozwarcia, w zeszłym tyg.odszedł jej czop śluzowy, lekarka widzi już główkę w ujściu kanału wewnętrznego, ma termin na 11.10, zobaczymy jak szybko jej to pójdzie :-)

Ja też dziś po wizycie. Szyjka już trochę miękka, ale trzyma, Arti cały czas główką w dół. Waży ok.1840 g. Niestety znów przypomniała się infekcja grzybicza i muszę ją podleczyć. Dostałam foto nochalka i ustek mojego synka, wstawiam na dole :-)

Zdjęcie0218.jpg

Dziewczyny wyszło mi w wynikach na toxo:
Igm- 0,1 wynik ujemny
Igg- 2,3 wynik wątpliwy

Cały czas, już od początku ciąży ten Igg mam od 2-3. Sama nie wiem co o tym myśleć.
Mój gin już raz kazał mi powtarzać badanie ale to nie ma sensu bo wynik cały czas jest wątpliwy. Na wydrukach z przychodni piszą tylko,,ponowna weryfikacja za 2-3 tyg" a później wychodzi to samo.

Zawsze myślałam, ze ten Igg świadczy o tym, iż mam przeciwciała gdyż kiedyś przechodziłam toxo, zaś ten Igm oznacza, że w tej chwili ktoś choruje.
Teraz już sama nie wiem. Dlaczego mój gin tak się przejął tym badaniem i cały czas każe mi je powtarzać.
Czy jednak moge być chora. Sama już nie Wiem i popadam powoli w panikę. W piątek ide do gina i aż sie boję.
Doradźcie coś?

kasiek2511 jeżeli byś teraz była chora to Img byłoby wysokie(ja przechodziłam to w pierwszej ciąży to miałam ponad 100) więc niczym się nie stresuj :tak: nie wiem dlaczego Igg wychodzi Ci wątpliwe, ale najważniejsze, że nie masz choróbska teraz :-)

reklama
Do góry