reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

julieet,ponko gratuluję udanych wizyt!! :) Duże nasze dzidziole już są naprawdę! Tęsknię za widokiem mojego maleństwa
Odebrałam dzisiejsze wyniki badań, mocz jest bdb, żadnego białka, ani bakterii. Krew: trochę za dużo leukocytów, trochę za mało erytrocytów, niższy hematokryt (ponoć w ciąży to norma), trochę za dużo granulocytów i coś tam jeszcze na końcu za mało w obj.
A glukoza (normalnie, nie ta krzywa cukrowa) 71 (ciut za nisko), bo min norma to 74, a max 106, chyba nie jest źle ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gola ja ostatnio miałam glukozę 70:-) A bałam sie, ze bedzie podwyższona, bo słodychy sobie nie odmawiam:zawstydzona/y:Lekarz nic nie mówił, wiec jest ok. Zresztą to tylko niewiele poniżej dolnej granicy, wiec nie ma czym sie martwić. Gorzej jak by była podwyzszona.

juliett ciesze sie z dobrych wiesci od lekarza :tak: a probowalas moze na zgage Gaviscon?
Gaviscon - Przełom w walce ze zgagą
U mnie w aptece jest na promocji. Kupuje tabletki do rzucia i powiem ze mdlosci i zgaga mija od pierwszych sekund. Szwagierka powiedziala mi ze daje swoim dzieciom to w syropie na kolki :shocked2:

gola ja bym sie martwila tylko podwyzszona glukoza ;-) twoja jest raczej ok :tak:

Zauwazylam ze ten Gaviscon wychodzi drozej niz Rennie, ale ja od poczatku ciazy tylko jego kupowalam wiec juz mi sie nie chce nawet probowac nic innego ;)

Dziewczynki jutro o 14.30 idę nareszcie na usg połówkowe z 3d. Juz sie nie moge doczekać, ale też sie troche denerwuję. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze! No i że wreszcie płec poznamy! Trzymajcie kciukasy!

Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) Jutro wieczorkiem pewnie trochę stresu będzie na wizycie, ale jest ona późno (19:30) więc A. jedzie ze mną i będę miała dużo wsparcia.
Przed wizytą zrelaksuję się u mamy na imieninach, a po wizycie chciałabym tylko odetchnąć z ulgą ;)

Ponko nic sie nie martw, na pewno wszystko jest dobrze

Julieet gratuluje udanej wizyty, ja tez mecze sie z zgaga, pije mleko a jak nie pomaga to biore Rennie

Margana trzymam kciuki, na pewno badanie wyjdzie wzorowo i mam nadzieje ze dzidzia zdradzi swoja plec :)

reklama
Gratuluje wszystkim mamom udanych wizyt :)) no i trzymam mocno kciuki za kolejne wizyty żeby były równie dobre :)))
nie mogę się już doczekać jak będziemy wklejać pierwsze fotki naszych maluszków które będą już po naszej stronie :)

Do góry