reklama
papcia
Mamunia Lenuśki
Ola ciesz sie że masz takiego gina który nic nie bagatelizuje i że z mała wszystko w porzadku u mnie chyba nie ma możliwości podjechania na ktg tylko odrazu trzeba sie położyć na3dni do szpitala ale jutro mam wizyte to sie dopytam mojej cudnej położnej ona też wszystko dokładnie tłumaczy za to gin ciemnoskóry ale najbardziej kompetentny i co najważniejsze dla niego nie ma znaczenia czy pacjentka na nfz czy prywatnie tylko mało mówi ale jak sie wypytam o wszystko to grzecznie odpowiada
harsh- racja noe to ja mam takiego pecha. Mialam tylko 4 wizyty z polozna przez cala ciaze a kazda byla inna. Raz moja byla chora wiec inna w zastepstwie potem byla moja ale na nastepnej juz inna bo moja pojechala na wakacje.
buziaczek z tego co mi mowila dzis polozna to ma sie wizyte w 34 potem za 2-3 tgy z GP a nie z polozna. Ale zadzwon bo ten termin co Ci dali to juz troche pozno powinnas miec wizyte przynajmiej w 38 tyg albo 29.....potem wiem napewno ze jest w 40 w 41. Dobrzes ze wszystko dobrze z malenstwem. Ja jestem ciekawa ile wazy bo tu nie mowia i nie sprawdzaja wiec niewiadomo??? Ale co do wagi to nawet mnie nie waza- sama w domu sprawdzam.
buziaczek z tego co mi mowila dzis polozna to ma sie wizyte w 34 potem za 2-3 tgy z GP a nie z polozna. Ale zadzwon bo ten termin co Ci dali to juz troche pozno powinnas miec wizyte przynajmiej w 38 tyg albo 29.....potem wiem napewno ze jest w 40 w 41. Dobrzes ze wszystko dobrze z malenstwem. Ja jestem ciekawa ile wazy bo tu nie mowia i nie sprawdzaja wiec niewiadomo??? Ale co do wagi to nawet mnie nie waza- sama w domu sprawdzam.
H
Harsharani
Gość
Cos malo mialyscie tych wizyt... Powiem Wam, ze ja serio nie moge narzekac, a na tyle karty to juz mi brakuje miejsca z datami wizyt...
How often will I have antenatal checks?
This will vary slightly from area to area, but the National Institute of Health and Clinical Excellence (NICE) recommends that first-time mums with a straightforward pregnancy have 10 antenatal checks. After the booking visit, these should be done at 16, 25, 28, 31, 34, 36, 38, 40 and also at 41 weeks (assuming you haven't had your baby yet). You should be given written information on what to expect when from your antenatal appointments, and the opportunity to discuss the schedule with your midwife or GP.
If you already have a baby, and have an uncomplicated pregnancy, you should have seven antenatal appointments; the booking visit and then checks at about 16, 28, 34, 36, 38 and 41 weeks. If you are unhappy about long gaps between visits talk with your midwife.
WOW!!! nie no to ja mialam tak
10tydz- polozna
12tydz- USG
16tydz- polozna
20tydz-USG
28 tydz- polozna
35-polozna (bo w 34 nie bylo dla mnie miejsca)
i teraz mam w 38i3d - przed cesarka ale tylko na pobranie krwi
Ale pamietam ze powinny byc wizyty w 36 i 38 tyg!!!
Skad masz te info. chodzi mi o strone. Jezeli jeszcze nie urodze to zrobie sobie sama wizyte z GP na sprawdzenie okilo 37 tyg..i bym to sobie wydrukowala......
10tydz- polozna
12tydz- USG
16tydz- polozna
20tydz-USG
28 tydz- polozna
35-polozna (bo w 34 nie bylo dla mnie miejsca)
i teraz mam w 38i3d - przed cesarka ale tylko na pobranie krwi
Ale pamietam ze powinny byc wizyty w 36 i 38 tyg!!!
Skad masz te info. chodzi mi o strone. Jezeli jeszcze nie urodze to zrobie sobie sama wizyte z GP na sprawdzenie okilo 37 tyg..i bym to sobie wydrukowala......
buziaczek1
Fanka BB :)
no wlasnie ja jak dotad zawsze mialam tak jak powinnam a nawet czesciej... teraz to mam miec dokladnie tak:
18 lutego z GP - 36t
w tym samym tyg tez w szpitalu takie dodatkowe z moim konsultantem - przez to krwawienie
8 marzec z polozna ale co do tego to mi sie wydaje ze w recepcji sie walneli z tym terminem - zadzwonie sobie do mojej poloznej i sie jej zapytam bo pamietam ze 2 tyg temu jak mialam check up to mi powieziala ze nastepna potem wizyte mam miec w 36 tyg ale wlasnie nie powiedziala z kim - tzn czy z nia czy z gp a ja juz w tym tyg bede jescze dodatkowo szpital miala wiec moze temu taki nijaki termin mi dala... i tak zadzwonie bo miala ze mna ten plan porodu glupi przerobic tzn skonsultowac to co sobie tam napisalam a na 8 marzec to nie bede czekac przeciez bo wykituje ze strachu wczesniej...
co do wagi maluszka to podobno prawidlowa jak na te tygodnie bo szymonek na poczatku byl mniejszy a teraz nadrobil wiec ok a poza tym to ona mowila ze od 37 tyg i tak juz sie moze cos zaczynac choc pierwsze dzidzie sie naogol rodza ok 41 wiec mowila ze spokojnie dotrzymam...raczej
18 lutego z GP - 36t
w tym samym tyg tez w szpitalu takie dodatkowe z moim konsultantem - przez to krwawienie
8 marzec z polozna ale co do tego to mi sie wydaje ze w recepcji sie walneli z tym terminem - zadzwonie sobie do mojej poloznej i sie jej zapytam bo pamietam ze 2 tyg temu jak mialam check up to mi powieziala ze nastepna potem wizyte mam miec w 36 tyg ale wlasnie nie powiedziala z kim - tzn czy z nia czy z gp a ja juz w tym tyg bede jescze dodatkowo szpital miala wiec moze temu taki nijaki termin mi dala... i tak zadzwonie bo miala ze mna ten plan porodu glupi przerobic tzn skonsultowac to co sobie tam napisalam a na 8 marzec to nie bede czekac przeciez bo wykituje ze strachu wczesniej...
co do wagi maluszka to podobno prawidlowa jak na te tygodnie bo szymonek na poczatku byl mniejszy a teraz nadrobil wiec ok a poza tym to ona mowila ze od 37 tyg i tak juz sie moze cos zaczynac choc pierwsze dzidzie sie naogol rodza ok 41 wiec mowila ze spokojnie dotrzymam...raczej
madzikm
Mamy lutowe'07
dove/buziaczek hmmm to faktycznie inaczej to za granicą wygląda, chodzi mi o częstotliwość spotkań z lekarzem....ja z położną w ogóle się nie widuję, od 9 tyg. ciąży co 4 tyg. spotykam się ze swoją ginką, za każdym razem mam USG...
a wiecie co....wczoraj miałam wizytę, córa jeszcze nie ma 2 kg, ale przybiera dobrze a ja od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg:-( ginka mówi, że to za dużo w przeciągu miesiąca, nie rozumiem dlaczego bo ciągle w ruchu jestem, tyle obowiązków przy Zosi, sama na miasto itp, jem o stałych porach, słodkie ograniczyłam no i doszłyśmy do wniosku, że przez zaparcia a męczą mnie bo zażywam sorbifer:-( kurcze to teraz mam na diecie być czy jak??? na plusie 13 kg
a wiecie co....wczoraj miałam wizytę, córa jeszcze nie ma 2 kg, ale przybiera dobrze a ja od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg:-( ginka mówi, że to za dużo w przeciągu miesiąca, nie rozumiem dlaczego bo ciągle w ruchu jestem, tyle obowiązków przy Zosi, sama na miasto itp, jem o stałych porach, słodkie ograniczyłam no i doszłyśmy do wniosku, że przez zaparcia a męczą mnie bo zażywam sorbifer:-( kurcze to teraz mam na diecie być czy jak??? na plusie 13 kg
Madzik najwazniejsze ze z dzidzia wszysto w porzadku,ja tez w ostatnim miesiacu przytyłam najwiecej(3kg) i mi gin nic nie mowił (razem 12+) jak masz zaparcia to pewnie dlatego wiecej ta waga wyszła,mysle ze teraz nie ma co zaczynac diety ale trzeba wziasc sie za zaparcia,ja polecam syrop Lactulosum,pije go od kilku miesiecy i jest bardzo pomocny
reklama