reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
no dziewczyny fajnie ze z wami wszystko ok i wasze wizytyudane a ty olcia sanuj sie i nie ignoruj nic na drugi raz - ginek ma racje:tak:
ja tez wlasnie znowu ide dzis do poloznej na wizyte - po tym szpitalu chodze tam jak na sraczke:) ale to dobrze bo zauwazylam cos dziwnego i chyba bede musiala miec badanie wewnetrzne - bo cos mi sie wydaje ze infekcje jakas zlapalam - pierwszy raz w zyciu...:dry:

Dziewczyny - ciesze sie ze z wami i dzidzkami wszystko dobrze.
ola- uwazaj na siebie i jakby co to jedz odrazu do sprawdzenia..

Ja jeszcze 2w1 :) Ostatnio mialam bole w nocy i to dosc mocne ale byl to falszywy alarm. Dzis bylam na wizycie z polozna. Taka jeakas beznadziejna- ja to mam zawsze pecha i nie mam szczescia do fajnych ...
Ogolnie wszystko dobrze, cisnieie mam 92/64 wielkosc macicy dolkadnie 35 cm. Posluchala serduszka , pomacala brzuszek i tyle.
Nastepna wizyta dopiero przed cc jak bede miala miec pobrana krew w 38tyg 3d. czyli 25 lutego.
Opowiedzialam jej o tym czopie z krwia ale nie zrobilo to na niej zadnego wrazenia i nawet sie wiecej nic nie pytala- tylko odnotowala na papierku.

doveinred niektórzy lekarze to zachowują się jak by byli nimi z przymusu. Idąc na studia medyczne przecież wiedzieli co ich czeka to dlaczego teraz traktują kobiety które noszą w sobie nowe życie, jak by to było nic ważnego. Jeśli się niepokoisz może warto pójść do innej położnej? Ja kiedyś w aptece poprosiłam o witaminy dla kobiet w ciąży, powiedziałam w którym jestem tyg i wgl. Farmaceutka dała mi suplement diety który się stosuje od 8 miesiąca... A ja byłam wtedy ok 10 tyg... Na wizycie zapytałam lekarza a te tabletki on powiedział z krzykiem, że on nie zna wszystkich witamin, bo teraz dużo nowych jest i wgl. Kurde to kogo ja miałam zapytać o to? Jaka wyszłam wkurzona od niego z gabinetu, że więcej tam nie wróciłam:-)

Ancia- No ja juz na swojej drodze spodkalam kilka poloznych - ogolnie to dla wiekszoscie morma w zachowaniu. Przychodzisz- zbadaja 5 minut i do widzenia :)
Nie jest zle , ostatnio w szpitalu zbadali mnie dobrze i wszystko bylo spoko- zawsze wrazie czego moge tam dzwonic i pozawracac im troszke czasu :)

Dove, wy tam wyzej ;) to jak zauwazylam nie macie zbyt szczescia do opieki polozniczej i w ogole ginekologicznej.
Mi sie tylko raz zdarzylo nie swojego lekarza i polozna widziec, ale to tylko dlatego, ze byli chorzy...

( a w ogole nie chce zabrzmiec na rasistke, ale mam ciemnoskora polozna- a jednoczesnie najwieksza /w sensie najwyzsza/ kobiete jaka w zyciu spotkalam. Jej dlonie sa ogromne! I ma babka powolanie do tego, absolutnie... :) Ostatnio mi opowiadala o pewnej Polce, ktora nie chciala, zeby ja 'czarnuch dotykal' - doslownie... I mi tak strasznie glupio bylo)

Ja na początku ciąży chodziłam do jednego gina, który doprowadzał mnie do nerwicy. nie dość, że usg genetyczne robił mi w 2 minuty przez brzuch! to jeszcze prawie wyrzucił mnie za drzwi, jak chciałam się zapytać jak z dzieckiem, a jak zadawało się mu pytania to odpowiadał, że za dużo chce wiedzieć, ale 120zł za wizyte brał :-) i jak wybyłam od niego z prędkością światła, tak znalazłam się u innego, nie dość, że jest super lekarzem, ma podejście do pacjentek, zna się na rzeczy, wszystko tłumaczy, pokazuje, taki spokój od niego bije, to jeszcze ma podpisaną umowe z nfz i mam wizyty za darmo :-)

ja tez juz po wizycie maly ciagle obrocony glowka wielkosc macicy 34 cm czyli ok nie ma infekcji a to co zauwazylam to po prostu powiekszona zylka :) siuski zdrowe , maly juz dosc duzy bo wazy ok.2700:) nastepna wizyta z polozna i tu chyba blad i musze do niej zadzwonic w tej sprawie bo dopiero na 8 marca gdzie ja na 12 go mam rodzic!:-)

reklama
Harsharani ja zmieniłam lekarza i teraz mam fajną babkę bo pracuje ona w szpitalu codziennie rano (mam zamiar rodzić w tych godzinach, ale pewnie mi się nie uda:-D) wizyta kosztuje 80zł, ale w gabinecie jestem 30 minut usg mam dokładne, i dużo z nią rozmawiam. Ale jak to zawsze pacjentki mówią u niej w poczekalni to, że nie można się jej o nic zapytać bo ona później tak dokładnie tłumaczy przez pół godziny wszystko he. Ale jak dla mnie to dobrze, bo jak mam z czymś wątpliwości i jej coś mówię to dostaje konkretną odpowiedz i się później nie martwię.
A swoją drogą to fajnie, masz z tą swoją lekarz, bo właśnie na czarnoskórych każdy inaczej patrzy, że niby gorsi... A ty możesz być pewna, że jest ona lekarzem dlatego, że chciała to robić i to kocha i na pewno miała ciężką drogę do przebycia, żeby nim zostać... Bo w szkołach też ta osoby o innej skórze patrzy się jak nie wiadomo na kogo...
buziaczek1 no widzisz i niepotrzebnie się stresowałaś. Ja mam termin na 6 a mam iść po 20 na wizytę, także trzymajmy kciuki byśmy wytrwały do następnej wizyty :-)
A jak u was mierzą tą macicę, bo ja jak byłam w tamtym tyg to mi nie mierzyli...

Do góry