reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ja nie mam nic przeciwko, żeby mój się urodził w terminie z USG :-p obawiam się jednak, że jako pierworódka urodzę nawet po terminie z OM :baffled:

reklama
koncia mysle,ze to czy pierworodka czy nie to nie ma wiekszego znaczenia ;-)
ja synka urodzilam rowno w terminie :) moja siostra swojego tak samo (tez jako pierworodka) ;-)

a mi nikt jeszcze nie powiedzial jak lezy nasz maluszek...w piatek mam wizyte to zapytam...ale czuje go jakos na calej dlugosci brzucha w sumie to od gory do dolu to co to moze znaczyc? orientuje sie ktoras z bardziej poinmformowanych mam?
ONA - witaj w klubie anty d:)widzisz juz to masz za soba:)

Rudzik anty D chciałam załatwić sama, było cięzko ale się udało, kosztował 452 zł lekarz mowił ze nie musze bo nie ma przeciwciał itd, ale ordynator powiedział ze mimo to zeby wzieła, i tak mi namieszał, i bym sobie nie wybaczyła jakbym była tym 1dnym przypadkiem na milion , w tym roku od kwietnia ma być podobno refundowany w Polsce i obowiązkowy tez w 28mym tygodniu dla każdej minusowej mamy ;)

Fifronka może faktycznie bedzie normalnie, tylko mam na kartkach napisane ze wymiary dzieciątka wskazują termin 13sty marzec...

Buziaczku już mi lżej i to dużo lżej ;)))) hehe

A już mi obojętne co bedzie czy poród Naturalny czy Cesarka ;) Niech sobie wybierze gwiazda jak chce wyjsc ;) hehe

No ja mam 13 stycznia usg to zobacze i zapytam sie o to jak jest dzidzia ulozona bo mi sie wydaje ze glowa w dol ale nie jestem pewna.

buziaczek- no jak w piatek to juz niedlugo, trzymam kciuki o to by bylo wszystko dobrze :) a z ulozeniem to tak jak pisalam na pw , moim zdaniem chyba jest dupka do gory :)

Hej laseczki-marcóweczki
ciąża trwa 28-42 tygodnie prawidłowo a termin z OM +/-2 tyg to poród w terminie a dzieci rodzą się przeciez od 2 kg nawet do ok 5 kg więc waga dziecka na usg nie zmienia terminu porodu, pamiętajcie o tym
a co do ułożenia wiążące jest to ok 32-34 tyg.ciązy + powtórka oceny przy ułozeniu miednicowym ok 36 tyg.ciąży

a to ja mam w piatek tylko polozna i macanie brzucha a usg to na to losysko dopiero 17 stycznia w 32 tyg...to nie wiem czy polozna mi w piatek powie jakie ulozenie czy dopiero usg??
ja to bym chciala zeby przyszedl na swiat wtedy kiedy bedzie juz na to gotowy a droga ? nie wazne jaka-najlepiej bezpieczna!:tak:( a ja jak bede miala wszystko w pokoju-to tak przy okazji:-D)

buziaczek - no jak sie jej zapytasz to powinna Ci powiedziec , no chyba ze jest tepa i nie wie gdzie co jest . Choc ja i tak nie wiem jak one moga wymacac cala dzidzie.
Ja teraz zmienilam przychodnie wiec dostane inna polozna. Jeszcze nie wiem czy " zamienil dziadek siekierke na kijek"?????

wlasnie...ja tez mam nowa bo stara zwinela manatki i zatrudnili teraz taka mloda wydaje sie wporzadku...przynajmniej coss ja interesuje a nie jak poprzednia...0 zainteresownia w pacjentce..szkoda slow

reklama
Dove - wymacanie częci płodu nie jest takie trudne, zwłaszcza przy odrobinie wprawy więc spokojnie sobie polożne radzą, tylko przed 32 tyg to ma małe znaczenie

Do góry