reklama
futrzakowa
yea! to ja!
fifronka - super że z cukrem wyszło dobrze :-)
marcia - gratulacje dobrych wyników! rewelacja!
buziaczek- jak dobrze że dzidzia zdowa i bryka jak szalona
katjuszka - super że natka zdowa no i że z tą szyjką wszystko dobrze no i jaka już z Natki duża pannica
koncia - jak dobrze że wszystko dobrze:-) a czy termin z OM jest ważniejszy to chyba niekoniecznie:-) i tak na prawdę okaże się w praniu :-)
Zuza - spokojnie w 9 miesiącu zazwyczaj juz się nie przybiera na wadze chyba że opuchlizna/woda w organiźmie... a 5kg od 1 grudnia to na prawdę słuszny przyrost wagi
Cat B - nie martw się ... najważniejsze że dzidzia zdrowa... tp wyszedł wcześniejszy pewnie dlatego że dzidzia już duża... ale torbę do szpitala warto spakować wcześniej niż zamierzałaś:-) pewnie wszystko okaże się na dniach/tygodniach... co do tej makroskomii... ale z mojej ogólnej wiedzy to chyba nie zagraża niczemu gdy jest się pod obserwacją?
Agnes - przytulam :* nie martw się tak bardzo... do marca zostało już tak niewiele czasu... :-)
miluś - gratulacje że dziewczynki takie duże i zdrowe
rozczochraczek - oby okazało się że lekarze postawili prawidłową "diagnozę" ... i w atkim razie życzę powodzenia przy następnym staraniu i ciąży! Jestem dobrych myśli!
ona - spokojnie...czasem się dzieci obracają przed samym porodem...
ostatnio w gazecie wyczytałam że lekarz może poprzez naciskanie brzucha postarać się obrócić dzidzię...słyszałyście o tym?
marcia - gratulacje dobrych wyników! rewelacja!
buziaczek- jak dobrze że dzidzia zdowa i bryka jak szalona
katjuszka - super że natka zdowa no i że z tą szyjką wszystko dobrze no i jaka już z Natki duża pannica
koncia - jak dobrze że wszystko dobrze:-) a czy termin z OM jest ważniejszy to chyba niekoniecznie:-) i tak na prawdę okaże się w praniu :-)
Zuza - spokojnie w 9 miesiącu zazwyczaj juz się nie przybiera na wadze chyba że opuchlizna/woda w organiźmie... a 5kg od 1 grudnia to na prawdę słuszny przyrost wagi
Cat B - nie martw się ... najważniejsze że dzidzia zdrowa... tp wyszedł wcześniejszy pewnie dlatego że dzidzia już duża... ale torbę do szpitala warto spakować wcześniej niż zamierzałaś:-) pewnie wszystko okaże się na dniach/tygodniach... co do tej makroskomii... ale z mojej ogólnej wiedzy to chyba nie zagraża niczemu gdy jest się pod obserwacją?
Agnes - przytulam :* nie martw się tak bardzo... do marca zostało już tak niewiele czasu... :-)
miluś - gratulacje że dziewczynki takie duże i zdrowe
rozczochraczek - oby okazało się że lekarze postawili prawidłową "diagnozę" ... i w atkim razie życzę powodzenia przy następnym staraniu i ciąży! Jestem dobrych myśli!
ona - spokojnie...czasem się dzieci obracają przed samym porodem...
ostatnio w gazecie wyczytałam że lekarz może poprzez naciskanie brzucha postarać się obrócić dzidzię...słyszałyście o tym?
H
Harsharani
Gość
external cephalic version (ECV)
[video=youtube;6AM6wDwTjmc]http://www.youtube.com/watch?v=6AM6wDwTjmc[/video]
futrzakowa
yea! to ja!
ała :-) ciekawe czy jak tak się obraca dziecko to nie ma szans na poplątanie pępowiny...
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
ałłłłaaaaaa, aż mi ciary przeszły!!
a laska to ma nietęgą minę :-)
a laska to ma nietęgą minę :-)
cliford
Fanka BB :)
Nie chciałabym być tak potraktowana ...zdecydowanie ;-)
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
a ponoc czasem lekarz rzuca sie na brzuch przy porodzie zeby szybciej wypchnac dziecko
ojjj jakby mi się tak rzucił... jakbym chlasła w tyłek!!!
reklama
a udalo mu sie obrocic dziecko czy nie? Bo az mnie brzuch bolal jak patrzylam na to gnieceniei niedoogladalam
'Wiec synek tak, albo sam sie obrocisz, albo cc. Mamusia nie da cie tak dusic, a po porodzie tatus bedzie sie i mamusia i toba opiekowal '
'Wiec synek tak, albo sam sie obrocisz, albo cc. Mamusia nie da cie tak dusic, a po porodzie tatus bedzie sie i mamusia i toba opiekowal '