reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ja nie mam nic przeciwko, żeby mój się urodził w terminie z USG :-p obawiam się jednak, że jako pierworódka urodzę nawet po terminie z OM :baffled:

reklama
koncia mysle,ze to czy pierworodka czy nie to nie ma wiekszego znaczenia ;-)
ja synka urodzilam rowno w terminie :) moja siostra swojego tak samo (tez jako pierworodka) ;-)

a mi nikt jeszcze nie powiedzial jak lezy nasz maluszek...w piatek mam wizyte to zapytam...ale czuje go jakos na calej dlugosci brzucha w sumie to od gory do dolu to co to moze znaczyc? orientuje sie ktoras z bardziej poinmformowanych mam?
ONA - witaj w klubie anty d:)widzisz juz to masz za soba:)

Rudzik anty D chciałam załatwić sama, było cięzko ale się udało, kosztował 452 zł lekarz mowił ze nie musze bo nie ma przeciwciał itd, ale ordynator powiedział ze mimo to zeby wzieła, i tak mi namieszał, i bym sobie nie wybaczyła jakbym była tym 1dnym przypadkiem na milion , w tym roku od kwietnia ma być podobno refundowany w Polsce i obowiązkowy tez w 28mym tygodniu dla każdej minusowej mamy ;)

Fifronka może faktycznie bedzie normalnie, tylko mam na kartkach napisane ze wymiary dzieciątka wskazują termin 13sty marzec...

Buziaczku już mi lżej i to dużo lżej ;)))) hehe

A już mi obojętne co bedzie czy poród Naturalny czy Cesarka ;) Niech sobie wybierze gwiazda jak chce wyjsc ;) hehe

No ja mam 13 stycznia usg to zobacze i zapytam sie o to jak jest dzidzia ulozona bo mi sie wydaje ze glowa w dol ale nie jestem pewna.

buziaczek- no jak w piatek to juz niedlugo, trzymam kciuki o to by bylo wszystko dobrze :) a z ulozeniem to tak jak pisalam na pw , moim zdaniem chyba jest dupka do gory :)

Hej laseczki-marcóweczki
ciąża trwa 28-42 tygodnie prawidłowo a termin z OM +/-2 tyg to poród w terminie a dzieci rodzą się przeciez od 2 kg nawet do ok 5 kg więc waga dziecka na usg nie zmienia terminu porodu, pamiętajcie o tym
a co do ułożenia wiążące jest to ok 32-34 tyg.ciązy + powtórka oceny przy ułozeniu miednicowym ok 36 tyg.ciąży

a to ja mam w piatek tylko polozna i macanie brzucha a usg to na to losysko dopiero 17 stycznia w 32 tyg...to nie wiem czy polozna mi w piatek powie jakie ulozenie czy dopiero usg??
ja to bym chciala zeby przyszedl na swiat wtedy kiedy bedzie juz na to gotowy a droga ? nie wazne jaka-najlepiej bezpieczna!:tak:( a ja jak bede miala wszystko w pokoju-to tak przy okazji:-D)

buziaczek - no jak sie jej zapytasz to powinna Ci powiedziec , no chyba ze jest tepa i nie wie gdzie co jest . Choc ja i tak nie wiem jak one moga wymacac cala dzidzie.
Ja teraz zmienilam przychodnie wiec dostane inna polozna. Jeszcze nie wiem czy " zamienil dziadek siekierke na kijek"?????

wlasnie...ja tez mam nowa bo stara zwinela manatki i zatrudnili teraz taka mloda wydaje sie wporzadku...przynajmniej coss ja interesuje a nie jak poprzednia...0 zainteresownia w pacjentce..szkoda slow

reklama
Dove - wymacanie częci płodu nie jest takie trudne, zwłaszcza przy odrobinie wprawy więc spokojnie sobie polożne radzą, tylko przed 32 tyg to ma małe znaczenie

Do góry