Agnes trzymaj sie, dasz radę z tą dietą. Ja miałam ryzyko cukrzycy, ale mi sie udało. Moja dieta nie jest rygorystyczna - nie pije soków i nie jem słodkich owoców. Pilnuję się dla eli, coć uwielbiam i owoce i soki. Zostało ci około 10 tygodni. wytrzymasz
reklama
patik80
Fanka BB :)
Agnes witaj w klubie słodkich mam... ja przerabiam cukrzyce w ciązy po raz drugi:-( ale powiem Ci że nie jest tak źle, po kilku dniach diety sama zobaczysz co najbardziej Ci szkodzi a co możesz jeść, a czasami wyniki same mnie zaskakują, nieraz coś słodkiego nie podnosi mi cukru tak bardzo jak białe pieczywo i żółty ser...tak jak dziewczyny piszą już niewiele zostało a dieta i ruch zwykle wystarczają żeby opanować cukrzyce, nie zamartwiaj się na zapas bo sam stres też podnosi cukier, powodzenia;-) będzie dobrze!
Patik nie wiedziałam, że jest tu jeszcze jakaś mamusia z cukrzycą, przykro mi, że musisz już po raz drugi się z tym męczyć:-(. Ja dopiero się uczę co mogę a czego nie, na razie mi się udaje utrzymywać cukier na odpowiednim poziomie, najbardziej mi brakuje, ze nie mogę jeść owoców tyle ile bym chciała, bo ja uwielbiam owoce, z czekolady to mogę zrezygnować, ale z owoców
ona1986
Fanka BB :)
Hej Kochane relacja z Mojej Sylwestrowej wizyty....
To tak... Nasza gwiazda zrobiła Nam psikusa i się obróciła miednicowo :/ ma
jeszcze 2, 3 tygodnie na powrót, ale ja ją ciągle czuje w dole od jakiś 3 tygodni i
już wiedziałam że się obróciła Nio cóz okaże się , wierze że się obroci... a tak
liczyłam na poród naturalny Ale mimo to jest wszystko oki... Dzidzia jest troszku
duża hehe i waży 1600 g. Więc już o tydzień prawie przesunął się termin do przodu
Dostałam karte ruchów i liczymy ruchy i ten
nieszczęsny Zastrzyk Immunoglobulina Anty D , więc jestem Happy ;D
To tak... Nasza gwiazda zrobiła Nam psikusa i się obróciła miednicowo :/ ma
jeszcze 2, 3 tygodnie na powrót, ale ja ją ciągle czuje w dole od jakiś 3 tygodni i
już wiedziałam że się obróciła Nio cóz okaże się , wierze że się obroci... a tak
liczyłam na poród naturalny Ale mimo to jest wszystko oki... Dzidzia jest troszku
duża hehe i waży 1600 g. Więc już o tydzień prawie przesunął się termin do przodu
Dostałam karte ruchów i liczymy ruchy i ten
nieszczęsny Zastrzyk Immunoglobulina Anty D , więc jestem Happy ;D
ona dobrze,ze wszystko w porzadku
a any-d dostalas tak na wszelki wypadek? czy wykryto u ciebie przeciwciala??
Ja w ciazy z Bartoszkiem dostalam cos kolo 27 tygodnia anty-d (z powodu malego krwawienia- na wszelki wypadek), a teraz mialam pobierana krew do badan na wykrycie przeciwcial przed swietami i jak nic nie wyjdzie to pewnie nie dostane, dopiero po porodzie.Chociaz jak sie do mnie nie dobijaja to pewnie wyniki sa ok - mam nadzieje
a any-d dostalas tak na wszelki wypadek? czy wykryto u ciebie przeciwciala??
Ja w ciazy z Bartoszkiem dostalam cos kolo 27 tygodnia anty-d (z powodu malego krwawienia- na wszelki wypadek), a teraz mialam pobierana krew do badan na wykrycie przeciwcial przed swietami i jak nic nie wyjdzie to pewnie nie dostane, dopiero po porodzie.Chociaz jak sie do mnie nie dobijaja to pewnie wyniki sa ok - mam nadzieje
Ona może jeszcze dzieciątko sie obróci. trzeba być dobrej myśli.
A czemu termin sie przesunął? Nie rozumiem. Tylko dlatego, że dziecko jest duże? Przecież dzieci mają bardzo zróżnicowaną wagę przy porodzie, a jak będzie małe, to nie będzie chyba siedziało w brzuszku dłużej.
A czemu termin sie przesunął? Nie rozumiem. Tylko dlatego, że dziecko jest duże? Przecież dzieci mają bardzo zróżnicowaną wagę przy porodzie, a jak będzie małe, to nie będzie chyba siedziało w brzuszku dłużej.
Ostatnia edycja:
reklama
Dzieciaczki jeszcze maja czas, mam nadzieje,ze u kazdego zdaza sie jeszcze poprzekrecac
Moj smyk 13go grudnia byl juz ulozony glowkowo, oby sie juz nie przekrecil.
Mam wizyte u poloznej 10 stycznia,wiec pewnie mi wymaca brzuch i powie czy maluch dalej nurkuje glowa w dol ;-)
Moj smyk 13go grudnia byl juz ulozony glowkowo, oby sie juz nie przekrecil.
Mam wizyte u poloznej 10 stycznia,wiec pewnie mi wymaca brzuch i powie czy maluch dalej nurkuje glowa w dol ;-)