reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

cornelka, zoszka, scarletka - gratuluję potwierdzenia ciąży :-)
u nie jeszcze nie widać pęcherzyka :-( wszelkie znaki mówią że to może być wczesna ciąża ( bo widać czarne echo gdzie może powstać pęcherzyk oraz jest grubsza warstwa w macicy) więc równo za tydzień jestem umówiona na kolejne badanie ... i wtedy się wyjaśni ...:-D choć martwi mnie to że wy macie potwierdzone i widoczne pęcherzyki a ja nie :-(

reklama
futrzakowa nie martw sie, ze jeszcze nie jest widoczny pecherzyk. Ja rowniez pospieszylam sie z pojsciem do lekarza i bylo za wczesnie u mnie w 5 tygodniu nie bylo jeszcze nic widac a u Ciebie bylo chociaz jakies czarne echo. Ja ide na kolejne usg we wtorek i wtedy mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie jasne:) Bedzie ok, glowa do gory:)

no musi być dobrze :-D tylko ja tak bardzo się nie mogłam doczekać... a tu brak potwierdzenia ... no ale też idę za tydzień i się zobaczy :-) skasowałam moją sygnaturkę bo tak sobie myślę: w opisie było że juz tworzą się kręgi itp...cholerka jak one mogą się tworzyć jak pęcherzola nie ma:-) chyba póxniej owu miałam czy coś...

a ja widzę olu że my obie z 3miasta jesteśmy :-D

To, ze mialas pozniej owu jest bardzo prawdopodobne. U mnie na pewno nie bedzie mial pecherzyk takich wymiarow jakie powinien miec bo mialam tydzien pozniej owu wiec ciaza bedzie mlodsza na pewno o tydzien niz wg wyliczen lekarza. Zdaje sobie sprawe, ze nie mozesz sie doczekac bo ja juz tez bardzo chcialabym zobaczylc chociaz cos malutkiego ale wiedzialabym, ze jest cale i zdrowe:)

Trzymam kciuki za Was;))
Mi gin powiedziała że "sprawdzimy czy już coś widać" i była nawet zdziwiona że widać i że tak dobrze (ost okres 2.06 miałam), także to różnie bywa chyba! Nie ma się co stresować- będzie dobrze tylko trzeba poczekać;]

futrzakowa masz racje, ze obie z 3miasta:)
Zoszka faktycznie szybko widac. Ja ostatni mialam 27.05 i brak czegokolwiek.
Trzeba jeszcze cierpliwie czekac...

Dziewczyny mam pytanie w sprawie USG kiedy lekarz potwierdzi serduszko.
Mój lekarz nie zakłada karty ciazy ani nie daje skierowan na badania dopoki nie potwierdzi serduszka.
Czy u Was serduszko juz zostało potwierdzone? Kiedy ono powinno sie pojawic?
Mój pierwszy dzien ostatniej miesiaczki to 27.05 a lekarz ocenił wiek płodu na 5 i pół tygodnia i za tydzien mam sie pokazać na kolejne usg.
Martwie sie tym troszke ze nie ma jeszcze serduszka :(

reklama
U mnie nie zostało potwierdzone, a mimo to dostałam skierowanie na wszystkie badania. Gin powiedziała że na moim usg w dolnej części pęcherzyka "coś widać ale głowy nie dam, ale to chyba zarodek".. także jak widać wszystko zależy od podejścia lekarza/lekarki;) Myślę że nie masz się co martwić.Właśnie przeczytałam w moim poradniku że serduszko zaczyna bić pod koniec piątego tygodnia (3tydzień płodu) czyli wg tego u mnie też już powinno bić..

Do góry