reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
magdziorku ja tez miałam tylko podstawowe pomiary robione na ostatnim usg. najważniejsze było dla mnie wtedy, że bije serduszko. a zdjęcie wyprosiłam dla siebie. usg genetyczne będę miała 1 września. jeszcze wtedy nie dostanę filmiku. doktorek powiedział, że filmiki robi ok. 21 tygodnia, bo ponoć najładniejsze wychodzą. myślę, że zna się na tym, niejedno usg widział. gratuluję serdecznie :)

Fifronka ale w 21 tygodniu na ekranie nie zobaczysz juz całego dzidziusia:no: Moim zdaniem najfajniejszy byłby filmik robiony w 14/15/16 tygodniu. Wedy dzidzi mieści sie cały na ekranie, widac jak sie porusza.
Z Zosią filmiku nie dostałam, ale nie zapomne nigdy tego pierwszego usg. Zosia swoimi małymi nózkami odpychała sie od scian pecherza i tak fajnie łagodnie podkakiwała w góre, opadała i znów sie odpychała:-D To było super. N nastepnym usg (22tydzień) zobaczyłam juz tylko osobno serduszko, osobno nózke itd.

my w ogole rozwazamy zabranie normalnej kamery na usg, zeby sobie pozniej moc ogladac :)

Z Olafem mialam tylko jedno zdjecie, na usg okolo 20 tygodnia ciazy (i to byl kwiecien, piatek 13). i bylo go pieknie widac:)
Pokazac w sumie moge :)

Zobacz załącznik 275542

Gratuluje dobrych wiesci dziewczyny!

Bosonóżka mówiła, że ma dostać filmik z tego pierwszego gen. USG.

Harsharani pomysł zabrania normalnej kamerki na wizytę bardzo mi się spodobał:-)

harsharani, slodkie :) ja z Olafem mam milion, od mini fasolki, do giganta co sie nie miescil na ekranie ;) fajne to bylo tak ogladac dzidzie :)

a film mamy, ale gin go zrobil na VHS wiec jeszcze nie mialam jak obejrzec, musze go gdzies na dvd przegrac!

w ogole sie nie moge doczekac tego drugiego usg..jakos tak mam stracha, ze nic tam nie zobacze.
No i w pierwszej ciazy usg to byla troche udreka, bo zawsze bylam sama..i ogladalam sobie szczesliwe pary, cieszace sie z maluchow.. a ja jak ten glupek ze lzami w oczach...
No i wlasnie chce tego usg nie tyle dla samego zobaczenia dziecka, ale i przezycia tego we dwoje... bo to jest w sumie cos super tak trzymac sie za rece i wzruszac razem (mialam juz pierwsze usg...po krwawieniu, gdy myslalam, ze poronie i K. normalnie nie oddychal...rozluznil sie gdy uslyszal, ze jest bijace serce...)

reklama
nooo tak razem to fajnie :) nie ma nic gorszego niz widok par w poczekalni jak sie jest samemu.
u nas niestety pierwsze usg sama ide i jezus jaka mam paranoje, az sie boje isc;) ale moze wiekszy efekt jak sie widzi juz taka duza dzidziunie...
moja przyciolka poszla raz na normalna wizyte, gin robi usg i sie jej pyta czy ona nie jest aby w ciazy hahahahaha
no i byla, to bylo dopiero wzruszenie :D

Do góry