reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Harsharani, współczuję kochana.

Pinka, ja też mam za tydzień wizytę - USG genetyczne i PAPP-A! Już się obejrzenia Kaczątka nie mogę doczekać!

No a 1 września mam poważną wizytę u okulisty, badanie siatkówki i nerwów wzrokowych - mam spore ryzyko jaskry, to u mnie mocno rodzinne. Poza tym miałam dotychczas podwyższone ciśnienie śródgałkowe. W sumie dowiem się, czy jest ryzyko cesarki. Nic to, nie chcę myśleć o tym za dużo, co ma być, to będzie. Jakby co - jaskrę się teraz nieźle leczy.

reklama
Witam Was wszystkie marcowe mamusie :)
Ja co prawda mam termin na początek kwietnia, ale od wczoraj męczy mnie pewna sprawa. Bylam wczoraj po raz kolejny na USG (7 tc) i niestety nie bylo jeszcze serduszka, a i zarodek "niewyrazny", mam jeszcze isc za tydzien i wtedy powinno sie juz pokazac. Strasznie sie martwie i boje :( dodam, ze dzisiaj robilam betke i wynik byl bardzo ladny 36 742....
jak to bylo u Was, kiedy pierwszy raz widzialyscie serduszko?

u mnie w 5-6 tyg była tylko kropeczka, a tydzień później troszkę większa kropeczka ...bez serduszka. Prawdopodobnie masz pójść za tydzień by lekarz zobaczył czy twoja kropeczka rośnie :-) u mnie lekarz po tygodniu jak zobaczyl że urosło...to powiedział..."noo, wygląda że wszystko jest póki co dobrze:-) " po prostu musiało jakoś ciut póxniej dojść do zapłodnienia i jakoś małe wszystko było:-)

Agala, no tak jak dziewczyny pisza.

To wszystko zalezy od tego kiedy mialas owu, albo jak dlugi mialas cykl..
Prawda jest taka,ze bardzo czesto sie zdarza, ze dzieci sa zwyczajnie 2 tygodnie mniejsze niz sie nam wydaje, a w 5 tygodniu malo co mozna zobaczyc. Tak jak ktos pisal... Kropeczka.
W pierwszej ciazy tak sie najadlam strachu. Robili mi usg niby w 7,8 tygodniu... a tam tylko kropka. Nie ma sie co martwic, tym bardziej,ze beta dobra.

Magda, trzymam kciuki!!!

reklama
Witam Was wszystkie marcowe mamusie :)
Ja co prawda mam termin na początek kwietnia, ale od wczoraj męczy mnie pewna sprawa. Bylam wczoraj po raz kolejny na USG (7 tc) i niestety nie bylo jeszcze serduszka, a i zarodek "niewyrazny", mam jeszcze isc za tydzien i wtedy powinno sie juz pokazac. Strasznie sie martwie i boje :( dodam, ze dzisiaj robilam betke i wynik byl bardzo ladny 36 742....
jak to bylo u Was, kiedy pierwszy raz widzialyscie serduszko?

Mi od poczatku odradzano USG przed rozpoczeciem 8 tc poniewaz wtedy nie ma jeszcze pewnosci, ze serduszko juz bije i wiaze sie to tylko z niepotrzebnym stresem. Na pewno wszystko jest dobrze i za tydzien bedziesz wszystko wyraznie widziala :tak:

Do góry