reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

madzikm wierzę że przykre wspomnienia wracają no i automatycznie też strach, ale nie zamartwiaj się na zapas...zobaczycie co czas pokaże, w zasadzie masz jeszcze 4 tygodnie, więc może się okazać że bliżej terminu i zwiastuny porodu się objawią:tak:
kasienka77 to się nacierpiałaś... dobrze że już po wstrętnym wirusie, no a teraz to pozostało czekać aż Hania zadecyduje wyjść;-)
Agnes waga synka w sam raz:tak: a to tylko też oznacza że sprawnie poradziłaś sobie z cukrzycą:-) nie znam się ale 4 cm to już sporo, więc jak tak zadecydowali to tylko dla Waszego dobra:tak: życzę Ci aby do jutra dopadło Cię samo - powodzenia i czekamy na wieści:tak:
Ancia do terminu zostało kilka dni - więc warto spróbować;-) jak ma zadziałać to zadziała, na pewno nie zaszkodzi jeśli dzidzia zdrowa ;-)
katjusza77 trzymam kciuki - najważniejsze że lekarz od razu chce sprawdzić co i jak, a kiedy ostatni raz byłaś i mała była mierzona? ile wtedy miała?

reklama
no własnie to mnie najbardziej zestresowało - tydzień temu wyliczył, że ma 3043 g i że spowolniło tempo wzrostu jej wagi, mieliśmy sprawdzić, czy "przytyje" choć 100g do dzisiaj a dzisiaj mierzył 3 razy i wyszło mu, że ma 2899g :-( sam powiedział, że to nie możliwe, żeby spadła jej waga, szczególnie, że ja przytyłam 1kg, dlatego kazał się zgłosić jutro na obserwację na patologii - jeśli nadal nic nie przybierze to będzie wywoływał poród ale ponieważ nie mam żadnego rozwarcia to poinformował mnie, że możliwe, że trzeba będzie zakończyć to cesarką.. No i idę jutro na 11 - napiszę do kogoś sms-ka jak już będę coś wiedziała.

hmm, no i to jest właśnie pytanie, lepiej mieć USG co wizytę czy lepiej nie mieć? ;/ chyba więcej nerwów niż korzyści, dlatego musi być dobrze katjusza, kruszynka jest już duża i pewnie żwawo fika, a lekarz cie tylko niepotrzebnie stresuje :*

a to teraz to ja juz nie wiem jak to jest z tym wywolywaniem porodu bo mam tu kolezanke ktora pierwsze dziecko urodzila cesarka w 37 tyg a drugie w 41 przez porod wywolany masarzem szyjki a tu vetus pisze ze tak sie nie robi :baffled::confused::shocked2:

Buziaczku- nie mozna farmakologicznie wywoływac ani wspomagac porodu po cc, matodami manualnymi można:), choc w Polsce żadko w takim przypadku ktokolwiek sie odważa

reklama
Do góry