reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

a to teraz to ja juz nie wiem jak to jest z tym wywolywaniem porodu bo mam tu kolezanke ktora pierwsze dziecko urodzila cesarka w 37 tyg a drugie w 41 przez porod wywolany masarzem szyjki a tu vetus pisze ze tak sie nie robi :baffled::confused::shocked2:

drugi poród nie może być wywoływany jeżeli pierwszy był i skończył się cc, a jak pierwsze cc było z innych powodów to można przy porodzie drugiego dziecka podać oksytocynę lub propidyl

wyżej wspomnianych substancji nie można otrzymać dwa razy bo mogłoby dojść do nadreakywnościi na te wywoływacze...

mam nadzieję, że nic nie pomyliłam i nie piszę głupot - vetka?

reklama
a to mnie vetus pocieszylas...kurka to ja tu mam rodzic u takich barbazyncow :) oni jej w sumie powiedzieli ze jak masarz nic nie da to nie beda ryzykowac rozdarcia macicy od srodka bo juz byla przeciez szyta przy pierwszej cesarce i wtedy by miala miec cc drugi raz ale na cale szczescie udalo sie i urodzila klocuszka 4400 naturalnie:)

Madzik- oksytocyny po cc nie powinno sie podawać wcale w drugim porodzie, a jeżeli nie ma wyjści to wyłącznie po ocenie blizny ponieważ po oksytocynie o wiele łatwiej dochodzi do rozchodzenia ie blizny.

Katjusza trzymam kciuki bardzo mocno, i czekam na wieści.....

Dziewczyny co się dzieje u nas wszystko ostatnio coś nie tak, i nerwy.............. koniec tego ,czekam na dobre wiadomości!!!!!!!

No więc nic mądrzejsza nie jestem nie wiem ani czy mam rozwarcie ani jak ma sie szyjka ani kiedy urodze wiem tylko tyle że mała warzy 3300gr czyli o kg więcej niż ostatnio no i jak nie urodze wcześniej to wizyta za 3tyg

No więc nic mądrzejsza nie jestem nie wiem ani czy mam rozwarcie ani jak ma sie szyjka ani kiedy urodze wiem tylko tyle że mała warzy 3300gr czyli o kg więcej niż ostatnio no i jak nie urodze wcześniej to wizyta za 3tyg

oooooooo to co takie okrojone wiesci nie pytałas czy nie było grzebanka ???

reklama
Pinka było grzebanko ale nic nie powiedział może nie chciał straszyć jakby co mam za tydzień wizyte u gina2 haha ja to mam dobrze z nimi dwoma i też napewno będe miała usg:)

Pinka powiedz temu swojemu niech zacznie strzelać z prawego jajka bo tym lewym coś mu nie idzie:-D

Do góry