reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Buziak mój emek jest dokładnie jak twój. Niby myśl, że dzidzia już blisko do niego nie dociera, ale jak wstaję w nocy na siku 2-3 razy za każdym razem wstaje na równe nogi z pytaniem: co się dzieje? wszystko dobrze?:-D:-D:-D

Kochane, a powiedzcie mi jak to jest u was z badaniami przed porodem? Wczoraj dostałam cały wykaz badań, które mam mieć zrobione przed CC. Niektóre mają być świeże ( do 10 dni: morfologia, mocz, cukier,układ krzepnięcia, elektrolity), ale są też takie jak OWA, HBS-Ag,anty HCV, przy których nie pisze kiedy mają być zrobione. Oczywiście podczas ciąży już je robiłam, ale zastanawiam się czy nalezy je zrobić jeszcze raz?

Wlasnie wrocilam od Gina :eek: Skrocona szyjke mam, zapalenie czegos tam, wynikiem czego sa dziwne uplawy:eek: No i mam sie oszczedzac, duuuuuuzo lezec. Gin powiedzial, ze 2 tygodnie mam dotrzymac, bo potem bede juz w terminie i bede mogla rodzic. :szok::szok: dopiero dzisiaj mnie uswiadomil jak to blisko...no i nastepna wizyta za dwa tygodnie i juz ostatnia. Powiedzial mi, ze kolejna wizyta to z torba w szpitalu:-D:-D

Wlasnie wrocilam od Gina :eek: Skrocona szyjke mam, zapalenie czegos tam, wynikiem czego sa dziwne uplawy:eek: No i mam sie oszczedzac, duuuuuuzo lezec. Gin powiedzial, ze 2 tygodnie mam dotrzymac, bo potem bede juz w terminie i bede mogla rodzic. :szok::szok: dopiero dzisiaj mnie uswiadomil jak to blisko...no i nastepna wizyta za dwa tygodnie i juz ostatnia. Powiedzial mi, ze kolejna wizyta to z torba w szpitalu:-D:-D

Odpoczywaj kochana i słuchaj ginka! Już tak niewiele zostało:-) a infekcję za 2 tyg wyleczysz więc spoko

Buziak mój emek jest dokładnie jak twój. Niby myśl, że dzidzia już blisko do niego nie dociera, ale jak wstaję w nocy na siku 2-3 razy za każdym razem wstaje na równe nogi z pytaniem: co się dzieje? wszystko dobrze?:-D:-D:-D

Kochane, a powiedzcie mi jak to jest u was z badaniami przed porodem? Wczoraj dostałam cały wykaz badań, które mam mieć zrobione przed CC. Niektóre mają być świeże ( do 10 dni: morfologia, mocz, cukier,układ krzepnięcia, elektrolity), ale są też takie jak OWA, HBS-Ag,anty HCV, przy których nie pisze kiedy mają być zrobione. Oczywiście podczas ciąży już je robiłam, ale zastanawiam się czy nalezy je zrobić jeszcze raz?

Skarletko HCV, HBS-ag itp mogą byc te co juz robiłaś tylko te co masz zaznaczone "świerze" muszą takie być

scarletka- tylko z moim temperamentem to ciezka sprawa:baffled: Ogolnie jestem bardzo nadpobudliwa osoba, ktora wiecznie gada i wiecznie cos robi. Nie powiem poleniuchowac tez lubie, ale jak widze, ze jest cos do zrobienia w domku to nie umiem nic nie robic....Ale teraz to wazna sprawa i musze sie kontrolowac:-) hhahah juz widze mojego eM z miotla i mopem:-):-) ostatnio to z oknami mi lecial. Pod blokiem widowisko sie zrobilo...stare chlopy w szoku co sie dzieje facet myje okna , a jego zonka stoi w oknie i nic nie robi( nie znaja nas jeszcze i nie wiedza, ze ja w ciazy) . A moj eM do nich: "Ja w domu robie to co chce: sprzatam, gotuje, myje okna"....A te chlopy w smiech:-D

reklama
Nikusia widzę, że twój emek to pracowita firma, mój K. już od jakiegoś czasu sam odkurza całe mieszkanie i podłogi zmywa, bo mówi, że to ciężka praca więc ja tego robić nie mogę, aż mi szkoda, że już niedługo będę ja musiała to robić :-)
Kurde wczoraj trochę sprzątałam i potem chodziliśmy po mieście z K. więc się zmęczyłam trochę, a malutki tak skakał w brzuszku, i skóra mi się tak napinała, że już myślałam, że będę rodzić i miałam takie bóle jakby skurcze, tylko , że nie regularne, ze 3 ich było, wieczorem sprawdziłam czy wszystko mam w torbie spakowane, położyłam się wcześniej, bo czułam, że w nocy się rozpakuję:-D I jakoś się nie udało dalej siedzę tu w dwupaku;-) No i dziś jedziemy odebrać wózek, po materac i wanienkę... Miał K to kupić jak ja już będę w szpitalu, ale jakoś nie możemy się doczekać.

Do góry