reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

taaak Futrzaczku tak to sobie tłumacz;)mnie to krocze tak boli ze nie da sie o tym nie myslec:(
Nikusia kochania;)jeszcze niedawno bol krocza w tym nie przeszkadzał ale wczoraj to była masakra:(ja tez sie boje co to bedzie w połogu jak teraz tak krocze boli to po porodzie to chyba sie nawet chodzic nie da:(

mnie też bolało straszliwie ...ale chyba mały ciut inaczej się ułożył że może to jakoś przynosi mi ulgę?

reklama
hej tak tylko wpadam powiedziec ze z dzisiejszej wizyty w szpitalu to sie dowiedzialam tylko ze jest wszystko ok ze skurcze mam ale poki nie bola tylko sa niewygodne to nic sie nie dzieje, maluszek zdrowy i juz na tyle gleboko w kanale siedzi ze teraz to juz w kazdej chwili mozemy sie porodu spodziewac:szok:..wiec jak zaczna byc bolesne to mam juz na porodowke dzwonic a jak zapytalam pana doktora czy nie da sie tego jakos opoznic bo mu powiedzialam ze sie boje:-) to sie ze mnie tylko zasmial i powiedzial ze przynajmniej juz to bede miala za soba:zawstydzona/y: a spojenie wlasnie boli bo Szymonek juz ponoc przy samym wyjsciu prawie:szok:a ja za godzine mam dentyste...matko za co mnie to spotkalo z tym zebem jeszcze teraz ...bleee...jakby sie nie mogl zlamac miesiac temu:wściekła/y::wściekła/y:

buziaczku, kończysz 37 tydzień, za 2 dni rozpoczniesz 38 czyli poród odbedzie się w 100% w terminie, bo ciąża trwa 40 tyg +/- 2 tygodnie - pamiętajcie o tym, ze data wg OM jest orientacyjna!

vetus ten suwaczek cos mi zle sunie bo na karcie ciazy midzis lekarz napisal 36+2 i ciagle mam jakos ten tydzien roznicy...boze jak ja sie boje...plakac mi sie chce

Buziaczku - skoro termin z om masz 12 marzec to masz tak jak ja 36+2 czyli jesteś w 37 tygodniu, to już donoszona ciąża, także można spokojnie rodzić, jednak trzymam kciuki za nas żebyśmy się kulały dłużej z tymi brzuszkami ;-)

vetus ten suwaczek cos mi zle sunie bo na karcie ciazy midzis lekarz napisal 36+2 i ciagle mam jakos ten tydzien roznicy...boze jak ja sie boje...plakac mi sie chce
3 dni to nie róznica:), Kończysz 37 tydzień i to jest fakt czyli możesz rodzić. A dzieciu urodzone w 37 tyg tez juz sie uznaje za urodzone w terminie:) Dlatego :-D

DZIEWCZYNY KOCHANE- ja chce urodzic bo ciezko mi chodzic i spac na boku i wogole ale sie po prostu boje-wogole to nie wierze ze to juz:zawstydzona/y: a co do tych twoich boli wredniaku to mu mowilam i tylko powiedzial ze jesli w jakikolwiek brzuch boli to najlepiej zadzwonic do szpitala i sie zapytac bo to juz moga byc oznaki rozpoczynajacegoosie porodu

vetka a wogole to jest po co isc do tego dentysty czy mnie kaze przyjsc po porodzie?? dodam ze zab powolij zaczyna bolec i boje sie ropy bo dziura straszna sie w nim odkrylapod tym bialym z gory

Ostatnia edycja:
reklama
TAK, koniecznie. Żaden stan zapalny w organizmie nie jest dobry, a po porodzie wcale łatwiej nie będzie ci sie wybrać
Racja. Po porodzie to nie bedzie na to czasu no chyba ze po miesiacu. Ciezko znalezc czas odpowiedni i policz sobie ze tez w przychodni troszke poczekasz na wizyte i posiedzisz chwilke na fotelu.

Do góry