reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
U harsh narazie wszystko wporzadku nadal 2w1:tak:maluszek jest zdrowy i podobno niezly pulpecik z niego/niej;-)

Ostatnia edycja:
Hars jest twarda i dzielna więc nie tak szybko da sie pokroić:) wiem że bedzie dobrze musi byc!

tak czytam te wasze miłe komentazre i wiecie co wszystkie was zabiore na porodówke i tam bedziecie mnie pocieszały ooo tak se wymyśliłam bedzie mi raźniej

Dzieki wszystkim za kciuki!

Powiem Wam kilka ciekawostek, ktorych sie wczoraj dowiedzialam.

Po pierwsze- istnieja podpaski (no takie wkladki),wykrywajace wyciek wod plodowych. Nie wiem czy sa dostepne w Polsce, ale jak sie pytalam tutaj, to w aptekach mozna dostac (amniotic fluid test).

Po drugie- zatrucie ciazowe nie zawsze musi przebiegac z wysokim cisnieniem.

Po trzecie- ponad polowa przypadkow 'bolu serca' u ciezarnych jaka przewija sie w UK jest spowodowana zgaga :) Kobiety sie denerwuja, robia im badania- a tu sie okazuje, ze rennie pomoze ;)

AAA!
Prawie zapomnialam. Mialam jeszcze usg malucha wczoraj, wazy prawie 2 kg, czyli dajemy rade. Co prawda nie jest zbyt duzy, bo jak sa takie tabelki to zawsze jest w dolnej normie, ale w koncu to tylko 'umowne', bo wiadomo, ze nigdy usg nie bedzie w 100% dokladne. Nie wiem jak jest dzy, ale za to znam inne dane...
Obwod glowki 28.62
obw. brzuszka 26.85
dlugosc kosci udowej 6cm

glowa na dole, pupa z lewej stronymojego brzucha :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzieki wszystkim za kciuki!

Powiem Wam kilka ciekawostek, ktorych sie wczoraj dowiedzialam.

Po pierwsze- istnieja podpaski (no takie wkladki),wykrywajace wyciek wod plodowych. Nie wiem czy sa dostepne w Polsce, ale jak sie pytalam tutaj, to w aptekach mozna dostac (amniotic fluid test).

Po drugie- zatrucie ciazowe nie zawsze musi przebiegac z wysokim cisnieniem.

Po trzecie- ponad polowa przypadkow 'bolu serca' u ciezarnych jaka przewija sie w UK jest spowodowana zgaga :) Kobiety sie denerwuja, robia im badania- a tu sie okazuje, ze rennie pomoze ;)

AAA!
Prawie zapomnialam. Mialam jeszcze usg malucha wczoraj, wazy prawie 2 kg, czyli dajemy rade. Co prawda nie jest zbyt duzy, bo jak sa takie tabelki to zawsze jest w dolnej normie, ale w koncu to tylko 'umowne', bo wiadomo, ze nigdy usg nie bedzie w 100% dokladne. Nie wiem jak jest dzy, ale za to znam inne dane...
Obwod glowki 28.62
obw. brzuszka 26.85
dlugosc kosci udowej 6cm

glowa na dole, pupa z lewej stronymojego brzucha :)

super wiesci;-))) ja juz sie boje ile mój teraz waży;-/

Harsharani, fajnie, ze wszystko dobrze :-)

Wczoraj rozmawialam z kolezanka i mowila, ze jak byla w tym tygodniu co ja to jej maly juz 3kg wazyl! A jak urodzila, to mial 4,5. Popekala na wszystkie strony. Ale faktycznie, brzuch miala ogromny, chociaz nie zawsze wielkosc brzucha odnosi sie do wielkosci dziecka. Ale u niej sie sprawdzilo.

Harsh gratuluję dobrych wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja już z jednej strony nie mogę się doczekać następnej wizyty, a z drugiej się boję, bo to może być przedostatnia, a jak by się mały pospieszył to i ostatnia łłłłłłłłłłłłłoooooooooooooo matko jak ten czas leci :szok:

reklama
Do góry