reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

reklama
Ancia u mnie tez nigdy wymiary pojedynczych czesci ciała sie nie zgadzały ze soba,zawsze były jakies roznice np miedzy głowka,brzuszkiem a nogami;)i tez nigdy gin nie mowił ze to zle.

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:o 'sugar' posta mi dlugasnego wcielo:wściekła/y::wściekła/y:
no dobra pisze jeszcze raz...:shocked2:
wiec ja juz po wizycie i co do tego bolu w pochwie i w dolnej czesci brzucha to jest on spowodowany naciskiem ciezaru maluszka na spojenie lonowe i pochwe, i temu boli. Nie ma co sie martwic poki nie ma krwawien i maly sie ladnie rusza. Te bole sa typowe w tej czesci ciazy i moga sie zaczynac juz od 28 tyg u niektorych kobietek. Jesli zacznaja im towazyszyc bole miednicy spowodowane rozciganiem spojenia lonowego to wtedy za telefon i dzwonic na delivery suit do szpitala- to chyba odpowiednik polskiej porodowki(o ile sie nie myle) i oni poradza co zrobic- takze nie panikowac przede wszystkim:tak: Jesli bol sie pojawi to kompiel w wannie w wodzie o temp ciala i odpoczywac lezac jak VETKA juz pisala i za to jej dzieki;-) hikse brikse moga sie zaczac pojawiac od ok. 33, 34 tyg i wtedy lezec i kompiel tez ma pomoc tak jak w przypadku bolu spojenia. Jesli skurcze pojawia sie regularnie i mocniej to dzwonic na delivery suit -(porodowka) po rade i oni stwierdza czy sie trzeba pakowac czy da sie jeszcze zalagodzic.:szok::-D Zaczynaja sie one w dole brzusia i w miare uplywu czasu pna sie ku gorze brzuszka naszego. Moje wyniki sa dobre ale musze wiecej pic wody bo mocz za gesty i ze sluzem a trzeba go rozrzedzic pijac duzo plynow. Takze marcjanki kochane WODA, WODA I JESZCZE RAZ WODA. Co do snu to herbatka rumiankowa lub meliska jak MARCJANKI RADZILY-DZIEKI:) maluszek sie obrocil glowka w dol i temu mi spojenie nawala ale jest wszystko ok- serduszko ma silne i plecki ma u mnie na brzuchu raz z prawej , raz z lewej i temu takie masywne ruchy a mniej kopniaczkow - sa one juz tylko na bokach brzuszka tam gdzie raczki lub stopki. Nasza pani polozna akurat mu stope zlapala. Malutka taka:-)lezy tak: glowka na dole plecki pod zebrami raz po prawej stronie raz po lewej stronie i konczyny po bokach czyli w takiej literce U ucietej na dole u glowki . Nastepne spotkanie z rodzinnym w 33 tyg a z polozna w 34 tyg. w 36 dopiero bedziemy rozmawiac o planie porodu (obym nie utodzila wczesniej:-D) ktory mam teraz sama przygotowac zgodnie ze wskazowkami w ksiazce ciazowej. Maluszek jest juz duzy i wazy 2000 gr troszke ponad skale ale to dobrze, a moja waga?? polozna mowila ze ksiazkawa biorac pod uwage wage z przed ciazy. Jednym slowem bol zostanie ale trzeba go obserwowac i pic duuuuuuuuuuuuzo h2o. No to by bylo na tyle!uhh

Super wiescie buziaczek. Mam pytanie na jakiej podstawie polozna stwierdzila wage dziecka?? Usg chyba nie mialas co?? I te kapiele?? Bo ja ich unikam bo sie boje ze skorcze wywolam, a Wy piszecie, ze na rozluznienie... to ja znow nic nie wiem

masala masz te maternity notes przed noskiem?? ta czerwona ksiazke?? a co do kompieli to ja tez nie biore kompieli bo sie balam tak jak ty, na szczescie mam 2 lazienki i prysznic w jednej a wanne w drugiej i mialam wybor:) ale teraz sie przeniose do wanny bo woda ma byc w temp ciala a nie goraca a wtakiej nogi wyloz na gore i mocz dooopke to nam ulzy podobno:tak:ALE PAMIETAJ NIE GORACA TYLKO TAKA CIEPLA WODA
milu no tez mi ulzylo a z tym spaniem to zobaczymy bede pic te dranstwa jak mi kazali wszyscy choc nie ubie takich wynalazkow herbacianych ale sie poswiece - wszystko dla spania!

reklama
A co masz na 15 tej stronie?? masz tam gdzies napisane:CUSTOMIZED ANTENATAL GROWTH CHART??? poszukaj takiego wykresu i pojedziemy dalej:)
vetus dzieki za wszystko :tak:

Do góry