reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

no troszke mi lepiej... obys miala racje vetus.. moze faktycznie robie z igly widly...wogole nie krwawie nic a nic oo kad w ciaze zaszlam wiec z tym ok wiec moze po prostu miesnie... tylko np to ma jakies znaczenie ze mojego szymona jak sie dzis obudzilam to slowo daje ze chyba na samym dnie poczulam jakby tam spal... juz teraz sie przesunal ale na serio myslalam ze urodze zaraz :szok:choc to nie bolalo-bardziej ciagnelo...moze sie kreci jeszcze?

reklama
Buziaczku- dzidzia ma jeszcze sporo miejsca i może sie przemieszczać a w razie dokuczliwego bólu zrób sobie ciepłą (nie gorąca kąpiel), weź coś rozkurczowego (w Polsce no-spę zalecaja) połóż się z nogami lekko do góry i ugietymi kolanami - to rozluźnia mięścnie. Ale jeśli ból nie przechodzi do 2 h skontaktuj sie z poloźną lub lekarzem

ok tak sprobuje , poki co to jeszcze w lozku leze ale zobaczymy oby nie powrocily te bole jak wstane...dzieki kochana jestes ze nas tak uspakajasz;-)

Bosa najwazniejsze ze mała zdrowa ale Ty dbaj o siebie i duzo odpoczywaj,wiem ze Ci ciezko ale dasz rade:)co do ułozenia to jesli masz miec i tak cc to chyba bez roznicy jak mała lezy:)trzymaj sie:)

harsz - trzymam kciuki i by się polepszyło &&&&&&&&. mam nadzieję że będziesz duuuużo leżeć i się relaksować

ewe- nie stresuj się na zapas.... a dzidzia już taka dorodna:-) pięknie!

cat- cieszę się że wszystkie wyniki prawidłowe! super!

Bosa - dołączam się do opitolki z powodu pierwszego! ty masz bardziej na siebie uważać kobieto! co do drugiego powodu...to ja może nie chudnę ale specjalnie też nie przybieram...i też już miałam wywiad o odchudzanie się... a twoja gwiazda już taaka duża:-) suuper że wszystko dobrze!

Ja wczoraj też byłam u gina...wygląda na to że wszystko dobrze... waga 1800g. Obecnie jest zwrócone do dołu ale jak to gin powiedział...dziecko ma jeszcze tyle miejsca że się jeszcze nie raz poprzekręca i pofika w innym ułożeniu... i coś w tym jest bo wczoraj rano czułam dziecko w i innej pozycji niż wieczorem:-)

Ewe Futrzak co wy podjadacie że takie dorodne dzieci macie ja mam usg19 i liczyłam na jakies1500 tym bardziej że ostatnio miała 987gr a usg miałam 19 grudnia
co do ktg mnie położna mówiła że oni badanie robią co wizyte od33tc w standardzie

Bosa a Ty postaraj sie wyluzować troszke i dostosować sie do zaleceń lekarza

papcia - ja tą wagę traktuję baaardzo teoretycznie:-) najważniejsze że dzidzia rośnie:-)jeszcze jakis czas temu wychodziło że dziecko jest młodsze...na 3d wyszło idealnie z OM, a teraz że niby starsze... takie to szacunki:-) a mój gin nie ma super nowoczesnego sprzętu więc i tak tą wagę traktuję bardzo z przymrużeniem oka:-) mój smyk na pewno jest mniejszy:-D hehe:-)

futrzak ja tez wlasnie sie wogole nie sugeruje ta wage bo np nie wiem jak to w pl mierza ale u nas to odczytuja z takiej skali wielkosci macicy i mierza cie od dolu gdzies tam do konca macicy i to niby im daje obraz wielkosci dzidziusia a to wg mnie tylko teoria ale i tak fajnie pomyslec ze moze juz byc dzidzius taki duzy

Cornelko....oby tak dalej! ;-) gratuluję córci!! I trzymam kciuki aby Niunia się obróciła...ma jeszcze na to sporo czasu :tak:

MAdzkim...cieszę się razem z Tobą !!;-)

Tulip...Twoja mała wcale nie jest "mała"...za 2-3- tygodnie będzie już miała 1,5 kg :tak:;-) tak więc spoko!!

Milutek...wytrzymacie !!! No i nawet nie wiesz ile emocji przysparza Nam ten Twój poród -pozytywnych oczywiście!!! ..ojjj czekamy :tak:;-)

Aga...no to teraz tylko mieć nadzieję ,że się nie obróci ;-)

Asco...suuuuper wieści!!!!!!! Mega gratulacje!!:-)

Trzebieska
....nooooo informacje budujące- tak trzymać!!!:tak:;-)

Harash..no to masz Ty te przeboje, ale grunt aby wszystko wróciło do normy! Dbaj o siebie!:tak:

Cat...cieszę się ,że wyniki są oki!!!!;-) zaś co do tego jak się czujesz - to trzymam kciuki abyś jednak dotrwała do terminu!!;-)
Mi też ostatnio jakoś "źle" , co do jedzenia to chyba mam ściśnięty żołądek bo najadam się w zabójczym tempie, a co do snu to no comment:baffled::baffled: tak więc chyba już lepiej nie będzie...:no:

Ewe...wow to strasznie duża ta Wasza królewna jak na ten tydzień...ale grunt ,że zdrowa..a Ty się nie martw- lekarz wie co robi!!!!;-)

Bosonóżka...gratuluję zdrowej i wymiarowej Stelki!!;-) no i oby się grzecznie obróciła:-)

Rudzik...a ja za to czuję jak się Wiktor ciągle wierci i tak tylko się modlę ,żeby mu się nie odwidziało i nie obrócił się- bo ostatnio był już główką w dół...;-)

Futrzaczku...to Twój maluszek już całkiem spory !! Gratki!:-)

reklama
Bosa- super wieści z wizyty i faktycznie zalecenia boskie...szepnęłabym to chętnie mojemu ginowi ale już wizyty żadnej mieć nie będę....:(co do tych gorszych wieści to ciśnienie dobrze ze wiesz skąd miałaś a i ze stresów tez się chudnie!!! także popijaj meliske i dbaj o swoje Kaczątko:) ;-):-)

Futrzaczku- to ja trzymam kciuki żeby dzidzia w ostatnim momencie była odwrócona w odpowiednia stronę:) a waga- super- tak jak u moich kruszyn:)

Do góry