reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Malina- to samo pytanie jej zadałam hahah a ona mówi ze nie ma pojecia jak jej sie udało bo dziewczyna młodziutka i zgrabna jak cholera:tak::tak:

Miluś -ona tez myslała ze bedzie miała cc juz nawet termin miała ale bóle zaczeły sie szybciej przed datą cc 2 dni i lekarz jej powiedział ze jak chce moze spróbowac normalnie jak nie pojdzie to zrobią cc ona sie zgodziła i urodziła normalnie 10 min róznicy między jednym a drugim

reklama
Ja to jednak zostanę przy cc:) już się na nia nastawiłam i tak wole żeby zostało. Nie chce mieć nacinanego krocza- może to dla Was głupie, ale przeraza mnie fakt wydania na świat jedno po drugim dwójki dzieci przez moja biedna dziurkę!!! Poza tym nie chce narażać dzieci i moj gin tez ma takie samo zdanie- jak to powiedział: zero kombinacji:)
A to były jej pierwsze dzieci??????????????

Matko kochana! 5,5 kg dziecko! i wez tu kup pieluszki pampersy jedynki ;)
to już drugie dziecko tej dziewczyny z wagą powyżej 5kg, sama też jest wysoka i dość duża ;)

Milutek - ta moja koleżanka o której pisałam że urodziła chłopaków naturalnie nie była pierworódką ;) Ty się szykuj na cc.

U mnie w pracy jest mnóstwo kobiet w ciąży, nie ma jak to budżetówka ;)

Cat jesli masz złe wyniki cukru to moze z tego powodu dziecko jest takie duze,czesto przy cukrzycy ciazowej dzieci sa wieksze,nie martw sie na zapas:)
Miliś eee no niepogadasz;)takie duze Wasze ksiezniczki,super:)

witajcie kobitki...

dzisiaj miałam wizyte w szpitalu więc piszę co się dowiedziałam...
jest duże prawdopodobieństwo że przyczyną utraty dziecka w moim przypadku była zbyt gęsta krew (w dodatku przy niskim ciśnieniu). Mam zażywać aspiryne a później jeśli zdecyduje sie już na kolejne dziecko będą mi dawali jak najbezpieczniejsze leki na rozrzedzenie. Jeszcze nie wiadomo czy to była bezpośrednia i jedyna przyczyna śmierci dziecka (nie ma jeszcze wszystkich wyników badań), ale napewno się to w dużym stopniu do tego przyczyniło... TAK. JA TEŻ JESTEM W SZOKU ŻE TO MOŻE MIEĆ AŻ TAKIE ZNACZENIE.

pozdrawiam Was cieplutko i życze SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :) xx

witajcie kobitki...

dzisiaj miałam wizyte w szpitalu więc piszę co się dowiedziałam...
jest duże prawdopodobieństwo że przyczyną utraty dziecka w moim przypadku była zbyt gęsta krew (w dodatku przy niskim ciśnieniu). Mam zażywać aspiryne a później jeśli zdecyduje sie już na kolejne dziecko będą mi dawali jak najbezpieczniejsze leki na rozrzedzenie. Jeszcze nie wiadomo czy to była bezpośrednia i jedyna przyczyna śmierci dziecka (nie ma jeszcze wszystkich wyników badań), ale napewno się to w dużym stopniu do tego przyczyniło... TAK. JA TEŻ JESTEM W SZOKU ŻE TO MOŻE MIEĆ AŻ TAKIE ZNACZENIE.

pozdrawiam Was cieplutko i życze SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :) xx
To ja trzymam kciuki za następne starania :żeby już wtedy wszystko było tak jak ma być:);-)

rozczochrana, czy to nie przypadkiem trombofilia? Moja bratowa niestety to ma i stracila ciaze 8 razy, ale 2 udalo jej sie urodzic :) przez cala ciaze robila zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi. Ciekawe jak tutaj wyglada leczenie. Moze warto nastepnym razem znalezc dobrego lekarza w PL :)

reklama
milutku super,ze dziewczynki tak ladnie rosna

Fajnie,ze takie dobre wiesci kazda z was przynosi od swoich ginow.

I popieram woj-nat przeciez sa dzieci,ktore rodza sie w terminie i maja troche ponad 2 kg,a sa takie ,ktore w tym samym tyg. ciazy maja prawie 5 kg.
A waga dziecka nie oznacza, ze bedziemy krocej w ciazy chodzic ;-)
Lekarze przy ustalaniu terminu porodu biora pod uwage termin z om (choc tu wiadomo,ze niektorzy maja okres nieregularny lub tez zdarzaja sie plamienia przypominajace okres) i termin z usg -ale termin ten wyznacza sie z usg do 12 tc. bo potem kazde dziecko rosnie w swoim tempie.

Ja mam termin z om na 9/10 marca,a z usg ( z tych pierwszych) na 15 marca.
I teraz nikt mi nie zmienia terminu ze wzgledu na wage dziecka.
Trzeba tez pamietac ,ze waga dziecka z usg jest tylko szacunkowa, bo przeciez nikt tak naprawde dziecka nie wazy ;-)
Bartus przy urodzeniu mial 3 450 -wiec tak posrodku i tym razem tez moze byc podobnie ;-)
I choc niektorzy mowia ,ze drugie dziecko rodzi sie troche wczesniej to ja tam sie nastawiam na rodzenie w terminie (obym tylko nie przenosila ;-) ) . A co bedzie to bedzie, byle wszystko poszlo dobrze :)

rozczochrana w takim razie zycze,zeby do nastepnej ciazy lekarze wszystko posprawdzali i zebys szczesliwie donosila dzieciatko- jak juz sie na nie zdecydujesz kolejny raz.Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Do góry