reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

Malina- to samo pytanie jej zadałam hahah a ona mówi ze nie ma pojecia jak jej sie udało bo dziewczyna młodziutka i zgrabna jak cholera:tak::tak:

Miluś -ona tez myslała ze bedzie miała cc juz nawet termin miała ale bóle zaczeły sie szybciej przed datą cc 2 dni i lekarz jej powiedział ze jak chce moze spróbowac normalnie jak nie pojdzie to zrobią cc ona sie zgodziła i urodziła normalnie 10 min róznicy między jednym a drugim

reklama
Ja to jednak zostanę przy cc:) już się na nia nastawiłam i tak wole żeby zostało. Nie chce mieć nacinanego krocza- może to dla Was głupie, ale przeraza mnie fakt wydania na świat jedno po drugim dwójki dzieci przez moja biedna dziurkę!!! Poza tym nie chce narażać dzieci i moj gin tez ma takie samo zdanie- jak to powiedział: zero kombinacji:)
A to były jej pierwsze dzieci??????????????

Matko kochana! 5,5 kg dziecko! i wez tu kup pieluszki pampersy jedynki ;)
to już drugie dziecko tej dziewczyny z wagą powyżej 5kg, sama też jest wysoka i dość duża ;)

Milutek - ta moja koleżanka o której pisałam że urodziła chłopaków naturalnie nie była pierworódką ;) Ty się szykuj na cc.

U mnie w pracy jest mnóstwo kobiet w ciąży, nie ma jak to budżetówka ;)

Cat jesli masz złe wyniki cukru to moze z tego powodu dziecko jest takie duze,czesto przy cukrzycy ciazowej dzieci sa wieksze,nie martw sie na zapas:)
Miliś eee no niepogadasz;)takie duze Wasze ksiezniczki,super:)

witajcie kobitki...

dzisiaj miałam wizyte w szpitalu więc piszę co się dowiedziałam...
jest duże prawdopodobieństwo że przyczyną utraty dziecka w moim przypadku była zbyt gęsta krew (w dodatku przy niskim ciśnieniu). Mam zażywać aspiryne a później jeśli zdecyduje sie już na kolejne dziecko będą mi dawali jak najbezpieczniejsze leki na rozrzedzenie. Jeszcze nie wiadomo czy to była bezpośrednia i jedyna przyczyna śmierci dziecka (nie ma jeszcze wszystkich wyników badań), ale napewno się to w dużym stopniu do tego przyczyniło... TAK. JA TEŻ JESTEM W SZOKU ŻE TO MOŻE MIEĆ AŻ TAKIE ZNACZENIE.

pozdrawiam Was cieplutko i życze SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :) xx

witajcie kobitki...

dzisiaj miałam wizyte w szpitalu więc piszę co się dowiedziałam...
jest duże prawdopodobieństwo że przyczyną utraty dziecka w moim przypadku była zbyt gęsta krew (w dodatku przy niskim ciśnieniu). Mam zażywać aspiryne a później jeśli zdecyduje sie już na kolejne dziecko będą mi dawali jak najbezpieczniejsze leki na rozrzedzenie. Jeszcze nie wiadomo czy to była bezpośrednia i jedyna przyczyna śmierci dziecka (nie ma jeszcze wszystkich wyników badań), ale napewno się to w dużym stopniu do tego przyczyniło... TAK. JA TEŻ JESTEM W SZOKU ŻE TO MOŻE MIEĆ AŻ TAKIE ZNACZENIE.

pozdrawiam Was cieplutko i życze SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU :) xx
To ja trzymam kciuki za następne starania :żeby już wtedy wszystko było tak jak ma być:);-)

rozczochrana, czy to nie przypadkiem trombofilia? Moja bratowa niestety to ma i stracila ciaze 8 razy, ale 2 udalo jej sie urodzic :) przez cala ciaze robila zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi. Ciekawe jak tutaj wyglada leczenie. Moze warto nastepnym razem znalezc dobrego lekarza w PL :)

reklama
milutku super,ze dziewczynki tak ladnie rosna

Fajnie,ze takie dobre wiesci kazda z was przynosi od swoich ginow.

I popieram woj-nat przeciez sa dzieci,ktore rodza sie w terminie i maja troche ponad 2 kg,a sa takie ,ktore w tym samym tyg. ciazy maja prawie 5 kg.
A waga dziecka nie oznacza, ze bedziemy krocej w ciazy chodzic ;-)
Lekarze przy ustalaniu terminu porodu biora pod uwage termin z om (choc tu wiadomo,ze niektorzy maja okres nieregularny lub tez zdarzaja sie plamienia przypominajace okres) i termin z usg -ale termin ten wyznacza sie z usg do 12 tc. bo potem kazde dziecko rosnie w swoim tempie.

Ja mam termin z om na 9/10 marca,a z usg ( z tych pierwszych) na 15 marca.
I teraz nikt mi nie zmienia terminu ze wzgledu na wage dziecka.
Trzeba tez pamietac ,ze waga dziecka z usg jest tylko szacunkowa, bo przeciez nikt tak naprawde dziecka nie wazy ;-)
Bartus przy urodzeniu mial 3 450 -wiec tak posrodku i tym razem tez moze byc podobnie ;-)
I choc niektorzy mowia ,ze drugie dziecko rodzi sie troche wczesniej to ja tam sie nastawiam na rodzenie w terminie (obym tylko nie przenosila ;-) ) . A co bedzie to bedzie, byle wszystko poszlo dobrze :)

rozczochrana w takim razie zycze,zeby do nastepnej ciazy lekarze wszystko posprawdzali i zebys szczesliwie donosila dzieciatko- jak juz sie na nie zdecydujesz kolejny raz.Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Do góry